پكن - ایرنا - شی جین پینگ رییس جمهوری خلق و دبیر كل حزب حاكم چین كه فرماندهی كل قوا را نیز در اختیار دارد گفت كه اساس سیاست چین اصلاحات و درهای باز است و این برنامه با قدرت ادامه خواهد یافت و تاكید كرد كه این كشور با مداخله جویی و زورگویی مقابله خواهد كرد.

به گزارش ایرنا ، وی در سخنرانی در مراسم گشایش نوزدهمین دوره كنگره حزب حاكم در پكن كه تلویزیون چین آن را به طور زنده پوشش می داد ، گفت : حراست از حقوق سرمایه گذاران و تلاش برای جذب سرمایه گذاری خارجی از اصول مهمی است كه مراعات می شود و هدف آن دستیابی به رشد بیشتر و شرایط برد ـ برد است.
وی با اشاره به اینكه همه باید از حقوق برابر و مشروع برخوردار شوند ، گفت كه لازم است محیط سرمایه گذاری خارجی شفاف تر شده و درها بازتر شود و چین در این راستا كار خواهد كرد.
دبیر كل حزب حاكم در حضور دو هزار و 280 نماینده و بیش از سه هزار خبرنگار داخلی و خارجی تصریح كرد كه شركت های چینی هم سرمایه گذاری كلانی در كشورهای دیگر كرده اند .
چین نگران محدودیت هایی است كه كشورهای توسعه یافته برای تجارت این كشور ایجاد كرده اند ، اما تاكید دارد كه بین سال های 2013 تا 2016 میلادی 560 میلیارد دلار از سوی شركت های چینی در كشورهای دیگر سرمایه گذاری شده است كه حاصل آن ایجاد میلیون ها شغل در كشورهای دیگر است.
رییس جمهور چین گفت كه كشورش حاضر به كپی كردن الگوهای توسعه و اصلاحات سیاسی از كشورهای دیگر نیست و در این زمینه گام هایی را با تمركز بر سوسیالیسم با ویژگی های چین بر می دارد و همزمان سیاست اصلاحات و تثبیت شرایط اقتصادی را با تمركز بر درهای باز دنبال خواهد كرد.
فرمانده كل قوا در چین گفت كه برنامه تبدیل ارتش به یك نیروی مسلح درجه یك و قوی تا نیمه قرن بیست و یكم در دستور كار قرار دارد و امید است تا سال 2020 میلادی ارتش به قدرت بالایی دست یافته و تا سال 2030 میلادی به یك ارتش برتر در سطح جهانی تبدیل شود و در این زمینه از ابداعات و فناوری های اطلاع رسانی بهره گرفته خواهد شد.
وی گفت كه باید ارتشی بسازیم كه بتواند در میدان رزم بهترین و برترین باشد و واحدهای موشكی و زمینی و هوایی و دریایی همگی در كنار پایگاه های نظامی سراسر كشور تقویت خواهند شد.
وی افزود كه فناوری مهمترین بخش از قابلیت رزمی ارتش را تشكیل خواهد داد و برای همین ، روی نوآوری متمركز شده ایم و مدرن سازی نیروهای مسلح را در پیش گرفته ایم.
وی افزود كه ارتش برنامه تمرینی و رزمایش های مشترك با دیگر كشورها را نیز دنبال می كند و اكنون دو میلیون نیرو در اختیار ارتش است.
ارتش چین در سال 1927 میلادی شكل گرفت و هسته اصلی آن كه فرماندهی كل قوا محسوب می شود ، كمیسیون مركزی نظامی نیز خوانده می شود كه ریاست آن در اختیار شی جین پینگ است.
دبیر كل حزب گفت كه به رغم همه این برنامه ها چین هرگز به دنبال برتری طلبی و سلطه جویی نخواهد بود و توسعه چین تهدیدی برای هیچ كشور دیگری محسوب نمی شود.
وی گفت كه سیاست خارجی و دفاعی چین بر اساس صلح و مسالمت آمیز است و این كشور با همه كشورها رابطه خوبی برقرار می كند و در عین حال با قدرت از منافع ملی و تمامیت ارضی و حق حاكمیت خود دفاع خواهد كرد.
فرمانده كل قوای چین تاكید كرد كه هیچكس نباید تصور كند چین حاضر به بلعیدن چیزی است كه بهای آن به خطر افتادن منافع ملی و تمامیت ارضی كشور است.
این اظهارات در شرایطی مطرح می شود كه این كشور به آمریكا برای حضور نظامی در دریای جنوبی و به ژاپن در دریای شرقی هشدار داده است و به واشنگتن تاكید كرده است كه شبه جزیره كره خط قرمز برای چین است و این كشور اجازه ماجراجویی نظامی به آمریكا در آن و راه اندازی یك جنگ را نخواهد داد.
رییس جمهور چین گفت كه كشورش با هر كسی كه بخواهد باج خواهی كند مقابله خواهد كرد و به دنبال بنای نظام بین المللی عادلانه و استوار و منطقی است كه در آن كسی حق مداخله در امور داخلی چین و دیگر كشورها را نداشته باشد.
وی در بخش دیگری از اظهارات خود برنامه راه ابریشم و اصلاحات را مورد توجه قرار داد و گفت كه سرمایه گذاری شركت های چینی در این برنامه ادامه می یابد و چین از كشورهای دیگر برای مشاركت در طرح های ذی ربط استقبال می نماید.
او در باره فقرزدایی نیز تصریح كرد كه ریشه كن كردن فقر ستون اصلی برنامه های اجتماعی است و شمار فقیران چین از سال 2012 تا 2016 میلادی از 100 میلیون نفر به 43 میلیون نفر كاهش یافته است.
رییس جمهور چین و دبیر كل حزب حاكم گفت كه برنامه اصلاحات از سیاست های زیربنایی كشور می باشد و ادامه خواهد یافت و افزود كه این دوره از كنگره اهمیت بسیار بالایی دارد و از بسیاری جهات برای آینده كشور با اهمیت است و با نظرداشت چالش های مختلف داخلی و خارجی چین اكنون در شرایط حساسی قرار دارد و البته فرصت های بسیاری هم دارد.
انتظار می رود كه گفت و گو در باره اندیشه ها و نظریه های شی جین پینگ یكی از مهمترین بخش های كاری كنگره حزب حاكم را در دوره نوزدهم در بر گیرد.
هدف چین این است كه به یك جامعه مرفه ( شیایو كانگ ) تا سال 2020 میلادی تبدیل شود كه در واقع این هدف یك سال قبل از یكصدمین سالگرد تاسیس حزب حاكم كمونیست این كشور محقق خواهد شد.
فقر زدایی و دوبرابر كردن رشد تولید ناخالص داخلی كشور تا سه سال دیگر اصلی ترین محورهایی است كه به چین امكان می دهد به جامعه مرفه تبدیل شود.
چین پیش بینی كرده است كه تا سال 2049 میلادی به یك كشور قوی ، دمكرات ، با جامعه مدرن و فرهنگ بسیار پیشرفته و برابر تبدیل خواهد شد.
آمار نشان می دهد رشد اقتصادی چین بین سال های 2012 تا 2016 نزدیك به هفت ممیز دو دهم درصد بوده در شرایطی كه رشد اقتصادی كشورهای در حال رشد 4 درصد و برای كل جهان نزدیك به 2.8 درصد بوده است.
رییس جمهوری چین گفت كه این كشور مشاركت فعالی از این پس در مدیریت اقتصادی جهان خواهد داشت و از صلح و امنیت جهان حراست خواهد كرد و برنامه اش حراست از حقوق و منافع كشورهای در حال رشد است.
دبیر كل حزب حاكم در گزارش كار و سخنرانی خود در كنگره تصریح كرد كه ارزش تولید ناخالص داخلی كشور در پنج سال گذشته به 12 هزار و 100 میلیارد دلار رسیده است و تا سال 2035 هدف ایجاد جامعه مدرن سوسیالیستی محقق خواهد شد و زندگی بهتر و شادتر هدفی است كه این كشور برای ملت چین دنبال می كند.
وی كه قرار است دوره دبیر كلی اش در این دوره از كنگره برای پنج سال دیگر تا سال 2022 میلادی تمدید شود گفت كه كشورش نه تنها درهای خود را به روی جهان نمی بندد بلكه هر روز آن را بازتر خواهد كرد و هرگز برتری طلبی را در مسیر كار خود قرار نخواهد داد و مبارزه با فساد در دورن حزب و دولت و كشور و از بین بردن هر تهدید پیش روی حزب حاكم را با قدرت ادامه خواهد داد.
آساق**231**1663**انتشار دهنده: خسرو حسینی