ساري – ايرنا – مرمت بخشي از پل تاريخي سيكاپل جويبار كه بر اثر بارندگي در سال 1390 تخريب شده بود ، هفته پيش با تخصيص اعتبار آغاز شده است .

پل تاريخي سيكاپل تا قبل از سال 1390 محل تردد 15 روستا به شهر جويبار بوده اما در اين سال به دليل بارندگي نيمي از اين پل تخريب شد كه بعد از گذر 2 سال از آن برهه اداره راه و شهرسازي براي دسترسي روستائيان به شهر جويبار ساخت پل جديد در نزديكي پل سيكاپل را آغاز كرد اما به دليل نبود اعتبار كافي در فاز اول تنها 40 درصد از كار انجام شد.
هم اكنون بعد از گذشت 6 سال از تخريب بخشي از پل تاريخي سيكاپل جويبار با تخصيص اعتبار، يك هفته قبل پيمانكار كار مرمت اين پل را آغاز كرده و به گفته مسولان محلي كار تكميل پل جديد نيز بزودي اغاز مي شود0
نبود پل ارتباطي بارها مورد انتقاد روستاييان منطقه بوده و در روز جاري نيز در فضاي مجازي يكي از اهالي منطقه درويش محمد شاه به بيان مشكلات پل تاريخي سيكاپل پرداخت و نوشت: به دنبال بارش باران پاييزي روز گذشته با طغيان رودخانه سياره رود مواجه شده ايم و اين طغيان باعث مسدود شدن راه اصلي منطقه درويش محمد شاه و قطع ارتباط بيش از 15 روستا به شهر جويبار شده است.
اين فرد جويباري عدم مرمت و بازسازي پل تاريخي سيكاپل و ادامه نيافتن ساخت پل جديد را از بزرگترين مشكلات منطقه درويش محمد شاه دانست و از مسئولين خواستار تسريع در روند كار شده است .
بخشدار مركزي جويبار روز چهارشنبه در اين خصوص به خبرنگار ايرنا ، گفت : طي بازديد به عمل آمده استاندار مازندران از اين پل تاريخي و پل جديد در مجموع 550 ميليون تومان اعتبار براي اين 2 پل در نظر گرفته شده است .
محمد مدانلو افزود : از اين ميزان مبلغ 400 ميليون تومان از محل حوادث مديريت بحران استانداري براي ساخت پل جديد بتني در كنار پل تاريخي سيكاپل در نظر گرفته شد .
بخشدار مركزي جويبار بيان كرد : همچنين 150 ميليون تومان باقيمانده هم از محل اعتبار ميراث فرهنگي استان مازندران براي بازسازي و مرمت پل تاريخي سيكاپل تخصيص داده شده است .
مدانلو با بيان اينكه پل تاريخي سيكاپل با مرمت و بازسازي آن به عنوان يك آثار تاريخي مورد توجه است، گفت : تنها پل جديد محل تردد شهروندان خواهد بود.
پيش از تخريب بخشي از اين پل ، تنها محل گذر روستاييان همجوار به شهر جويبار پل تاريخي سيكاپل بوده است .
بخشدار مركزي شهرستان جويبار با اشاره به اينكه راه ارتباطي 15 روستاي جويبار از سيكاپل مي گذرد ، گفت كه با ساخت زود هنگام پل جديد روستائيان هنگام بارندگي ،با مشكل جدي مواجه نخواهند شد .
رئيس اداره ميراث فرهنگي و گردشگري جويبار نيز به خبرنگار ايرنا گفت: سال گذشته از محل اعتبارات اداره كل ميراث فرهنگي 150 ميليون تومان براي مرمت و بازسازي سيكا پل تعيين و از يك هفته پيش اين مبلغ تخصيص يافت .
غلام عباس تسليمي با بيان اينكه تقريبا پيمانكار اين طرح معرفي و كارش را آغاز كرده است ، افزود :البته به دليل بارندگي روز گذشته و بالا آمدن آب رودخانه كار متوقف شد.
وي با اشاره به اينكه براي تسريع در اين كار قرار است تا يك دهنه از رودخانه را ببنديم بيان كرد:امروز كارگران در قسمت پل تخريب شده در حال كنده كاري پي هستند.
تسليمي تاكيد كرد اگر هوا مساعد باشد و مشكلي پيش نيايد به زودي شاهد به بهره برداري رسيدن پل تخريب شده خواهيم بود.
** ادامه ساخت پل جديد در صورت تخصيص اعتبار
رئيس اداره مسكن و شهرسازي شهرستان جويبار در گفت و گو با خبرنگار ايرنا ، با بيان اينكه براي دسترسي روستائيان به شهر ساخت پل جديد در دستور كار قرار گرفت ، افزود : عمليات اجرايي پل جديد در سال 93 آغاز شد و در مرحله اول 40 درصد از كار انجام شده است كه به دليل نبود اعتبار اين كار متوقف شد.
وي اعتبار اوليه براي اجراي اين طرح را يك ونيم ميليارد تومان اعلام كرد .
محسن قادري با اشاره به اينكه تاكنون براي اجرايي شدن اين طرح حدود 600 ميليون تومان به پيمانكار پرداخت شده گفت : با توجه به اين ميزان كار پيمانكار اين طرح 300 ميليون تومان طلبكار است .
رئيس اداره راه و شهرسازي شهرستان جويبار افزود: طي بازديد روز گذشته ' علي نبييان ' معاون عمراني استانداري مازندران و مديركل بحران استانداري از پل جديد 400 ميلون تومان از محل منابع حوادث مديريت بحران براي اين پل در نظر گرفته شده است .
قادري افزود : همچنين از محل تملك دارايي نيز براي اين طرح 510 ميليون تومان در نظر گرفته شده است .
وي با بيان اينكه در صورت تخصيص اعتبار تكميل پل جديد آغاز خواهد شد، افزود : قول مي دهم با تخصيص اعتبار پيمانكار اين طرح را ظرف 6 ماه تحويل دهد.
بخش مركزي جويبار با 40 روستا و سكونت 22 هزار نفر جمعيت داراي 15 اثر تاريخي ثبت شده در فهرست آثار ملي است.
سيكاپل ، يكي از پل هاي دوره قاجاريه در شهرستان جويبار در استان مازندران است كه در سال 1386 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد.
خبرنگار : مونا معيني كوچكسرائي **انتشار دهنده: محسن حسن نيا
7334/1899