اروميه- ايرنا- در حالي كه تا پيش از دولت يازدهم، آذربايجان غربي از جمله استان هاي رده پايين كشور در حوزه بهداشت و سلامت بود، رئيس دانشگاه علوم پزشكي استان از ارتقاي اين شاخص ها خبر داد و آن را نتيجه توجه ويژه دولت و همكاري خيران در اين عرصه دانست و گفت: افتتاح 183 خانه بهداشت در طول يك سال از جمله نتايج اين همكاري است.

جواد آقازاده روز چهارشنبه در نشست مشترك اعضاي هيات امناي مجمع خيرين سلامت و اعضاي هيات رئيسه دانشگاه علوم پزشكي آذربايجان غربي با حسينعلي شهرياري دبيركل مجمع خيرين سلامت كشور افزود: سال گذشته حدود 90 ميليارد ريال در اين استان توسط خيران به اين عرصه كمك شد كه در اين راستا بيمارستان اميد كه بيمارستاني مجهز در خصوص درمان بيماران سرطاني است، به بهره برداري رسيد.
وي اظهار كرد: علاوه بر آن، 183 خانه بهداشت، 161 مركز جامع سلامت و مراكز شبكه اي نيز در يك سال گذشته در استان احداث شد.
وي با بيان اينكه آذربايجان غربي يكي از استان هاي محروم كشور در شاخص هاي مختلف به خصوص سلامت بود، اضافه كرد: تلاش زيادي براي جبران محروميت ها در اين استان شده ولي با تمامي اين تلاش ها، آذربايجان غربي نيازمند توجه ويژه است.
وي با قدرداني از اقدامات قربانعلي سعادت استاندار پيشين آذربايجان غربي در حوزه سلامت اظهار اميدواري كرد كه با كمك استاندار جديد حركت رو به جلوي اين استان در عرصه سلامت و كمك گرفتن از خيرين ايراني حاضر در خارج از كشور‌ با شتاب بيشتري انجام گيرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني آذربايجان غربي نيز در اين نشست گفت: هم اكنون احداث اورژانس بيمارستان امام خميني (ره) اروميه با پيشرفت 95 درصدي، اورژانس بيمارستان قمربني هاشم (ع) خوي با پيشرفت 65 درصدي، توسعه اورژانس امام خميني (ره) نقده با پيشرفت 100درصدي، توسعه اورژانس امام خميني (ره) سردشت با پيشرفت 100 درصدي و توسعه اورژانس امام خميني (ره) مهاباد با پيشرفت 95 درصدي در دست احداث است كه با بهره برداري از آنها بسياري از مشكلات استان رفع خواهد شد.
ابراهيم حسني افزود: پس از اجراي طرح تحول نظام سلامت تخت هاي ويژه از حدود 160 تخت به 300 تخت در شهرهاي مختلف آذربايجان غربي افزايش يافته است.
وي اظهار كرد: پس از اجراي اين طرح 96 واحد اتاق LDR در سطح استان به بهره برداري رسيده كه 20 واحد در اروميه بوده است.
وي اضافه كرد: همچنين در شهرستان هاي مختلف استان كلينيك هاي تخصصي احداث شده و يا در مراحل پاياني احداث قرار دارد.
وي ادامه داد: علاوه بر آن، مراحل اجرايي سه مركز تشخيص غربالگري و درمان سرپايي سرطان به پايان رسيده و چندين مركز نيز در حال احداث است.
وي بيان كرد: همچنين نزديك 440 تخت بستري به تخت هاي آذربايجان غربي اضافه و نزديك 200 تخت نيز در حال انجام است.
مديرعامل مجمع خيرين سلامت آذربايجان غربي نيز در اين نشست گفت: با راه اندازي اين مجمع در استان عمليات اجرايي 533 پروژه واحد بهداشتي در استان شروع شد كه متاسفانه بعد از مشكلات اقتصادي وزارت خانه نياز جدي به كمك و توجه مجلس داريم.
عبدالمجيد حميصي افزود: از اين تعداد 183 پروژه خانه بهداشت در سال 95 افتتاح شد و 70 پروژه نيز در آستانه بهره برداري است.
وي اظهار كرد: 134 پروژه با پيشرفت فيزيكي بالا ، 106 پروژه داراي زمين و آماده پيمان سپاري و 40 پروژه نيز فاقد زمين هستند.
وي اضافه كرد: پروژه بزرگ بيمارستان زنان نيز با 20 هزار متر مربع با اعتبار مورد نياز 500 ميليارد ريال در دست احداث است كه اميدواريم خيرين توجه جدي براي اتمام مراحل ساخت اين پروژه داشته باشند.
معاون امور بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني آذربايجان غربي نيز در اين نشست گفت: پس از بازنگري تشكيلات سازماني ، مركز خدمات جامع سلامت از 68 به 86، پايگاه سلامت شهري از 130 به 190، خانه بهداشت و پايگاه سلامت روستايي از 991 به يكهزار و 71 و مركز خدمات جامع روستايي و شهرهاي زير20 هزار نفر از 142 به 181 باب افزايش يافت
رسول انتظارمهدي افزود: بيش از سه ميليون پرونده الكترونيك سلامت در استان شامل 94 درصد جمعيت تشكيل شده كه رتبه ششم كشور را در اين زمينه داريم.
وي اضافه كرد: در استان با راه اندازي سامانه سيب بيش از پنج ميليون مراجعه دراين برنامه صورت گرفته است.
به گزارش ايرنا حسينعلي شهرياري دبيركل مجمع خيرين سلامت با هدف ديدار با خيرين سلامت آذربايجان غربي و قرارگرفتن در جريان مشكلات و مشاهده وضعيت اين مجمع و خيران آن به استان سفر كرده است.
آذربايجان غربي يكي از استان هاي موفق در عرصه توسعه زيرساخت هاي سلامت در كشور در مدت فعاليت دولت يازدهم بوده به طوري كه شاهد ارتقاي شاخص سلامت استان از 28 به رده هفتم بوده ايم.
8137/2093 ** خبرنگار: سيده فاطمه سجادي ** انتشاردهنده: صابر چهرقاني