به گزارش روز جمعه ایرنا، رویترز به قرارداد 2 میلیارد و نهصد میلیون دلاری شركت نروژی سگا اشاره كرد كه روز سه شنبه (25 مهر ماه) در تهران و به منظور ساخت نیروگاه های انرژی خورشیدی امضا شد.
رویترز افزود: ایران تاكنون با 124 شركت عمدتاً اروپایی به توافق رسیده تا علاوه بر 340 مگاوات برق موجود، 2 هزار و 280 مگاوات دیگر از منابع بادی، آبی، خورشیدی و زیستی، انرژی تولید نماید.
ایران یكی از امضاكنندگان پیمان آب و هوایی پاریس است كه بر اساس آن 195 كشور ملزم می شوند تا تولید گازهای كربنی را كاهش دهند.
به نوشته رویترز، ایران قصد دارد تا سال 2022 تا پنج گیگاوات برق از منابع تجدیدپذیر تولید نماید.
شركت انگلیسی كوركوس از جمله شركت هایی است كه در زمینه انرژی های تجدیدپذیر با ایران به توافق رسیده و قرار است در ساخت ششمین نیروگاه خورشیدی جهان در ایران همكاری كند. ارزش این قرارداد بیش از 500 میلیون یورو است.
شركت هلندی جی آر آی نیز نیروگاه های بادی و خورشیدی با ظرفیت تولید یك هزار و 700 مگاوات برق در ایران خواهد ساخت.
رویترز افزود: تامین مالی این پروژه ها را شركت های اروپایی اعتبار صادرات، بخش خصوصی و موسسات مالی آسیایی برعهده گرفته اند.
دیگو بیاسی مدیر شركت كوركوس به رویترز گفت: تعدادی از تامین كنندگان مالی به خصوص از شرق دور و از جمله چین به ما مراجعه كرده اند و پیشنهاد همكاری در بخش های ساخت و تامین مالی را داده اند.
رویترز می نویسد كه برخی از شركت ها مانند شركت یونانی میتیلینئوس كه یك نیروگاه خورشیدی 10 مگاواتی در ایران ساخته است، بعد از سخنرانی اخیر دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا، سیاست صبر و انتظار در پیش گرفته اند، اما شركت های دیگر از جمله جی آر آی اعلام كرده اند كه با این وجود به سرمایه گذاری در ایران ادامه می دهند.
گربن پك مدیر جی آر آی به رویترز گفت: ما راهبرد خود در ایران را تغییر نخواهیم داد.
خبرگزاری رویترز همچنین گزارش داد: رونه هالند سخنگوی شركت نروژی سگا انرژی نیز روز چهارشنبه اعلام كرد بدون شك به اجرای طرح های خود در ایران ادامه می دهیم و هیچ رخدادی ، مانع از اجرای این تصمیم نخواهد شد.
سگاانرژی روز سه شنبه تنها چند روز پس از اعلام سیاست مبارزه طلبانه تر دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریكا نسبت به تهران، یك قرارداد 2 میلیارد و 500 میلیون یورویی (2 میلیارد و 940 میلیون دلاری) با ایران برای ساخت چند واحد نیروگاه برق خورشیدی در این كشور بسته است.
توافقنامه اولیه سگانرژی با شركت دولتی توسعه انرژی امین ایران، آخرین مورد از شمار زیادی از قراردادهای شركت های خارجی با این كشور از هنگام لغو تحریم های بین المللی در سال 2016 پس از موافقت تهران با محدود كردن برنامه هسته ای خود به شمار می رود.
هالند افزود: هر چند ما اندكی درباره اقدامات ترامپ نگران و به شدت طرفدار توافق هسته ای هستیم، اما به رغم اقدامات ترامپ، حتما و بدون شك به اجرای طرح هایمان در ایران ادامه خواهیم داد و هیچ رخدادی، این تصمیم ما را تغییر نخواهد داد.
ترامپ روز جمعه (21 مهر ماه) اعلان كرد كه توافق هسته ای 2015 را كه در دوره ریاست جمهوری باراك اوباما سلف وی به دست آمده است، تائید نخواهد كرد و سرنوشت آن را به دست كنگره ایالات متحده می سپارد كه ممكن است برای ایجاد تغییراتی در آن تلاش كند یا تحریم هایی را كه قبلا بر ایران اعمال شده بود، دوباره از سرگیرد.
اروپام**3092**1486**مترجم: سیّد منصور جاوید**انتشار دهنده: محسن شریفی**
تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۱
تهران – ایرنا – خبرگزاری رویترز با اشاره به قراردادهای شركت های خارجی فعال در حوزه منابع انرژی تجدیدپذیر با طرف های ایرانی گزارش داد كه با وجود مخالف خوانی های آمریكا، انتظار می رود كه در پنج سال آینده ظرفیت تولید انرژی های پاك در ایران، دستكم هفت برابر شود.