قم- ایرنا- مسئول رسیدگی به امور تحصیلی دانش آموزان اتباع خارجی اداره كل آموزش و پرورش قم گفت: 35 هزار دانش آموز اتباع خارجی دركنار دانش آموزان ایرانی در مدارس این استان مشغول تحصیل هستند.

محمدرضا اسلامی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: بر اساس فرمان رهبر معظم انقلاب و دستورالعمل ثبت نام دانش آموزان اتباع خارجی كه از وزارت آموزش و پرورش ابلاع می شود، تمام دانش آموزان متقاضی تحصیل در مدارس قم ثبت نام شده اند.
وی اضافه كرد: 31 هزار تن از دانش آموزان غیرایرانی ثبت نام شده دارای مجوز و حدود چهار هزار تن فاقد مجوز بودند كه با همكاری اداره كل اتباع و مهاجران استانداری، دفاتر كفالت و اداره پلیس و مهاجرت تمام این دانش آموزان ساماندهی شدند.
وی با تاكید بر این كه هیچ دانش آموز غیرایرانی درقم از تحصیل بازنمانده است، خاطرنشان كرد: حدود 80 درصد دانش آموزان غیرایرانی افاغنه، 15 درصد عراقی و پنج درصد از 30 كشور دیگر جهان از جمله تركیه، امارات، نیجریه، كنیا و كشوهای مختلف آفریقایی و خاورمیانه هستند.
به گفته اسلامی،بیش از 60 درصد این دانش آموزان در قطع ابتدایی و 40 درصد نیز درمقاطع متوسطه اول و دوم تحصیل می كنند.
وی با تاكید بر این كه در ثبت نام دانش آموزان غیرایرانی هیچ وجهی دریافت نشده است، گفت: قم در مقایسه با جمعیت استانی نسبت به سایر استان ها بیشترین دانش آموزان اتباع خارجی را دارد كه بیش از 10 درصد دانش آموزان قم را شامل می شود.
وی با بیان این كه دانش آموزان غیرایرانی در صورت مواجهه با هر نوع مشكل می توانند به مناطق آموزش و پرورش استان مراجعه كنند، تاكید كرد: دانش آموزان غیرایرانی همانند دانش آموزان ایرانی حق مشاركت در برنامه های آموزشی، مسابقات ورزشی و فرهنگی مدارس و اردوها را دارند.
اسلامی بیان كرد: همچنین 13 مدرسه ویژه اتباع خارجی از جمله افغانستان، لبنان، پاكستان، هند و عراق در قم فعال هستند كه با شیوه آموزشی كشورهای مبدا اداره می شوند و هفت هزار دانش آموز در این مدارس تحصیل می كنند.
استان قم میزبان حدود 135 هزار تبعه خارجی از بیش از 100 كشور است كه به صورت قانونی در این شهر زندگی می كنند.
75 هزار تن از اتباع گذرنامه و 60 هزار تن نیز كارت آمایش ویژه اتباع دارند؛ اتباعی كه گذرنامه دارند با روادید مختلف از جمله كار، تحصیل، اقامت و ازدواج در این استان زندگی می كنند كه این روادید بازه های زمانی مختلف دارد و قابل تمدید است.
15 هزار تن از اتباعی كه كارت آمایش دارند، طلاب علوم دینی، بیش از 2 هزار تن دانشجو و 32 هزار تن دانش آموز هستند كه از تمام تسهیلات و خدمات مربوط به شهروندان ایرانی بهره مند هستند.
90 درصد اتباع خارجی در قم از اتباع افغانستان و 10 درصد دیگر از سایر كشورها از جمله عراق، پاكستان و هند هستند.
/2085/ 6133/ خبرنگار: سمیه حیدری ** انتشاردهنده: جعفر مسلمی