تهران – ايرنا – محققان موفق به شناسايي يك شبكه عصبي شده‌اند كه قادر است عملكرد ديافراگم را در افراد مبتلا به آسيب نخاعي بازيابي كند و اين افراد مي‌توانند بدون نياز به دستگاه تنفس مصنوعي نفس بكشند.

به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال ساينس، معمولا به دنبال آسيب نخاعي، ديافراگم فلج مي‌شود و بايد براي تنفس از دستگاه تنفس مصنوعي استفاده كرد. مطالعات محققان دانشكده پزشكي دانشگاه كاروليناي شمالي نشان مي‌دهد دو مجموعه مختلف از سيگنال هاي عصبي، حركت ديافراگم را كنترل مي كند. يكي از اين مجموعه سيگنال از مغز و ديگري از نخاع سرچشمه مي‌گيرد.
محققان با استفاده از يك دارو موفق شده‌اند از مسير جايگزين براي سيگنال‌هاي عصبي استفاده كنند و حركت ديافراگم آسيب‌ديده را در جوندگان بازيابي كنند. محققان اميدوارند در آينده‌اي نزديك بتوانند با استفاده از اين روش، عملكرد ديافراگم را در آسيب‌ديدگان نخاعي بازيابي كنند. محققان در جريان اين تحقيقات يك مدار جديد را در نخاع كشف كردند كه تا امروز ناشناخته بود. اين مدار بر اساس نوع عملكرد سلول‌هاي عصبي توصيف مي شود. سپس با استفاده از يك دارو، عامل بازدارنده حركتي ديافراگم را غير فعال كرده‌ و عملكرد آن را مجدد بازيابي كرده‌اند.
با شناسايي اين شبكه عصبي جديد مي‌تواند عملكرد حركتي ديافراگم را ترميم كرد و نياز بيمار به دستگاه تنفس مصنوعي را از بين برد.
سالانه حدود 17 هزار نفر در آمريكا دچار ضايعه نخاعي مي شوند و براي تنفس چاره‌اي جز استفاده از دستگاه تنفس مصنوعي ندارند. عفونت‌هاي تنفسي ناشي از باكتري هاي موجود در لوله‌هاي دستگاه يكي از مهمترين عوارض اين مشكل است. لخته شدن خون، عفونت‌هاي جدي پوست و آسيب‌هاي ريوي از ديگر مشكلات اين بيماران است.
نتايج اين مطالعه در نشريه Cell Reports منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: گلشن