تهران- ایرنا- وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینكه پارسال بخشی از منابع مورد نیاز برای پرداخت جوایز صادراتی صرف هدفمندی یارانه ها شد، گفت: شورای عالی صادرات امسال برای رفع مشكل كمبود منابع، شیوه «ایجاد تعهد» برای دولت در پرداخت این جوایز را پیش بینی كرده است.

«محمد شریعتمداری» در خاتمه مراسم امروز (شنبه) «29 مهرماه، روز ملی صادرات» در محل سالن اجلاس سران كشورهای اسلامی در پاسخ به ایرنا در خصوص تخصیص بسیار پایین جوایز صادراتی در سال گذشته، افزود: پارسال محل تامین جوایز صادراتی به طور عمده به سمت تامین منابع طرح هدفمندی یارانه ها رفت، زیرا در این محل نیز محدودیت های جدی داشتیم و بر این اساس آنچه برای جوایز صادراتی پیش بینی شده بود، محقق نشد.
وی با ابراز امیدواری از پیش بینی مناسب برای این موضوع در بودجه سال آینده، خاطرنشان كرد: در بودجه امسال شورای عالی صادرات اجازه داده تا ایجاد تعهد كنیم؛ یعنی اگر كسی صادرات انجام داد، بر اساس مصوبات شورای عالی صادرات چه میزان جایزه به وی تعلق بگیرد.
این مقام مسئول ادامه داد: بر این اساس وزارت صنعت، معدن و تجارت به فرد صادركننده برگه ای می دهد تا از دولت طلبكار باشد تا بعدها بتواند تحت شرایطی طلبش را وصول كند؛ این مهم گامی است كه به صادرات كمك خواهد كرد.
شریعتمداری خاطر نشان كرد، «ایجاد تعهد» برای اعطای جوایز صادراتی كه در بودجه امسال از سوی شورای عالی صادرات پش بینی شده، گامی برای كمك به صادركنندگان خواهد بود.
به گزارش ایرنا، پیشتر «مجتبی خسروتاج» رئیس سازمان توسعه تجارت ایران به ایرنا گفته بود سال گذشته چهار هزار میلیارد ریال شامل سه هزار میلیارد ریال مشوق های صادراتی و هزار میلیارد ریال كمك سود بانكی برای صادركنندگان در نظر گرفته شد كه در پایان سال، به دلیل محدودیت منابع فقط 500 میلیارد ریال آن در اختیار صادركنندگان قرارگرفت.
به گفته این مقام مسئول وزارت صنعت، امسال مجموع این مبالغ به 2 هزار و 200 میلیارد ریال تقلیل یافته كه سازمان برنامه و بودجه برای تخصیص آن تا یك ماه آینده قول مساعد داده است.

** سفر الهام علی اف به تهران
وزیر صنعت، معدن و تجارت در ادامه در جمع خبرنگاران درخصوص سفر روزهای آینده «الهام علی اف» رئیس جمهوری آذربایجان به تهران، خاطرنشان كرد: با توجه به اینكه «مسعود كرباسیان» وزیر امور اقتصادی و دارایی كشورمان به عنوان نماینده ایران و مسئول كمیسیون مشترك دو كشور معرفی شده است، تاكنون دو كشور در فعالیت های تولیدی، صادراتی و خدمات فنی و مهندسی مذاكره های خوبی با هم داشته اند.
وی ادامه داد: در زمینه صادرات خدمات فنی و مهندسی، برای ساخت كارخانجات سیمان و همچنین خودروسازی، مهندسان ایرانی در حال فعالیت و انتقال قطعات یدكی مورد نیاز هستند و در مجموع گام های خوبی برای توسعه همكاری با این كشور در دستور كار است.
شریعتمداری تصریح كرد: در سفر علی اف به تهران، روابط سه جانبه ایران - روسیه - آذربایجان مورد توجه خواهد بود .
وی ابراز امیدواری كرد به این اقدام ها روابط جمهوری اسلامی ایران با كشورهای همسایه عمیق تر شود.

** كنترل اقلام وارداتی تولید داخل
شریعتمداری همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص كنترل اقلام وارداتی تولید داخل، افزود: باید واردات حدود 475 قلم از كالاهایی كه تولید داخلی آنها متناسب با توانمندی های كشور است، كنترل شود.
وی بیان داشت: در این زمینه پیشنهاد وضع تعرفه بی نهایت (به منظور ممنوع كردن واردات) و هم پیشنهاد وضع تعرفه های سنگین تر (برای محدود كردن واردات این كالاها) تقدیم هیات وزیران شده تا پس از تصویب در كمسیون ماده یك با حضور وزیران ذیربط، در نخستین فرصت در دولت به تصویب برسد تا برای اجرایی شدن ابلاغ شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت بیان داشت: این كالاها همه فصول كتاب مقررات صادرات را شامل می شوند، اما بطور عمده كالاهای نهایی تولید شده در ایران و كمتر مواد اولیه را شامل می شوند.
وی همچنین با اشاره به زمان باز شدن سایت ثبت سفارش خودرو، گفت: تغییرات سایت ثبت سفارش خودرو به هیات دولت ارائه و پس از آن در كمیسیون زیربنایی مطرح شده است؛ اما برای باز شدن سایت باید منتظر طی شدن این مسیر باشیم.
این عضو كابینه دولت دوازدهم از اظهار نظر درخصوص نرخ ارز خودداری كرد.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
اقتصام* 3065*2025*خبرنگار: محمد ملك دار * انتشار: لیلا جودی