ايلام - ايرنا - معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي ايلام گفت: به مناسبت هفته سلامت روان، ارائه آموزش هاي كنترل استرس در محيط كار و مهارت هاي زندگي به گروه هاي هدف در تمامي شهرستان هاي استان آغاز شد.

دكتر راضي ناصري فر روز شنبه به مناسبت هفته سلامت روان (24 تا 30 مهرماه) در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: شعار هفته سلامت روان امسال 'سلامت روان در محيط كار' است بر اين اساس ارائه آموزش هاي لازم به منظور پيشگيري از استرس هاي شغلي در استان انجام مي شود.
وي با تاكيد بر اينكه در صورت عدم پيشگيري از استرس شغلي، جمعيت كاري آسيب هاي فراواني متحمل مي شود، يادآور شد: سلامت روان در محيط كار به معناي مقاومت در برابر استرس ها، پيشگيري از پيدايش مشكلات رواني در كاركنان و سالم سازي فضاي رواني محيط كار است.
وي اضافه كرد: سلامت روان در محيط كار به اين معناست كه هيچيك از كاركنان به دليل عوامل موجود در محل كار، گرفتار آسيب رواني نشوند، كاركنان از فعاليت ها و محل كار خود احساس رضايت كنند و با علاقه مندي به محل كار خود قادر به ايجاد روابط مطلوب با محيط كار و عوامل موجود در آن باشند و هر يك از كاركنان نسبت به محيط كار خود و خصوصا نسبت به جايگاه خود احساس مثبتي داشته باشند.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي ايلام گفت: محيط كار به تنهايي بيماري زا نيست، بلكه شرايط تفكر شخص و بهداشت فردي مي تواند از عوامل موثر در به خطر افتادن سلامت روان كاركنان باشد.
دكتر ناصري فر اظهار كرد: علت هاي متعددي براي افزايش اختلالات رواني در محيط كار از جمله حجم بالاي كار، ساعات زياد كاري، محيط فيزيكي و رواني نامطلوب و نبود جو صميميت و همكاري وجود دارد.
وي افزود: در نتيجه وجود اين عوامل در محيط هاي كاري، علائم استرس از قبيل كاهش ميزان بهره وري در كار، كاهش رضايت شغلي، افزايش رفتارهاي پرخطر، اختلالات خواب و مشكلات خانوادگي ايجاد مي شود.
وي تاكيد كرد: بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهاني، استرس شغلي در جمعيت كاري به طور جدي در حال افزايش است و امروزه استرس شغلي جزو جدايي ناپذير از زندگي هر فرد شده است كه سازمان جهاني بهداشت از آن به عنوان اپيدمي جهاني نام برده است.
معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي ايلام گفت: در صورت عدم پيشگيري از استرس شغلي، جمعيت كاري متحمل آسيب هاي فراواني مي شوند اما با پيشگيري از استرس شغلي و آموزش هاي پيشگيرانه به گروههاي هدف، اين آسيبها كاهش مي يابند.
دكتر ناصري فر با اشاره به اينكه كاهش استرس شغلي، بهره وري را افزايش مي دهد و سلامت جسم و روان را در پي دارد، اضافه كرد: برنامه هاي بهداشتي مناسبي در راستاي سلامت روان در اين استان در دست اجراست كه با توجه به اهميت موضوع و در راستاي پيشگيري از استرس و ارتقا سلامت روان افراد جامعه، اجراي برنامه هاي جديد و مثمر ثمر در دستور كار قرار دارد.
به گزارش ايرنا، افسردگي و اختلالات اضطراب شايع‌ترين مشكلات رواني موثر بر كار و فعاليت و شغلي هستند. به گزارش سازمان جهاني بهداشت، بيش از 300 ميليون نفر در سراسر جهان از افسردگي، عامل اصلي ناتواني، رنج مي برند. بيش از 260 ميليون نفر با اختلالات اضطراب زندگي مي‌كنند. بر اساس برآورد سازمان جهاني بهداشت، اختلالات اضطراب و افسردگي سالانه حدود يك تريليون دلار در سراسر جهان به دليل كاهش بهره وري، اتلاف مي‌كند.
227 خانه بهداشت روستايي و 72 مركز جامع سلامت شهري و روستايي در استان 580 هزار نفري ايلام فعال است.
بر اساس نتايج سرشماري عمومي نفوس و مسكن سال 95، جمعيت اين استان 580 هزار و 158 نفر معادل 73 صدم درصد جمعيت كل كشور رتبه آخر ميزان جمعيت را در ميان استان ها دارد.
خبرنگار: معصومه اميدي**انتشار دهنده :شهريار حيدري فر