تهران - ایرنا - خزانه دار كل كشور با پیش بینی وجود یك میلیون ملك دولتی در كشور گفت: اجرای پروژه مولدسازی مدیریت دارایی های دولت تا پایان سال 99 به طور كامل اجرایی خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا؛ سید رحمت الله اكرمی روز یكشنبه در همایش ملی «مولدسازی و مدیریت دارایی های دولت» در مركز همایش های رازی، برنامه های خزانه داری كل كشور را برشمرد و افزود: هوشمندسازی و شفاف سازی عملیات مالی دولت یا همان خزانه داری الكترونیكی، یكی از برنامه های اصلی این وزارتخانه است كه امیدواریم در دولت دوازدهم به سرانجام برسد.
وی افزود: مولدسازی و مدیریت دارایی های دولت دیگر برنامه خزانه داری كل كشور به شمار می رود.
اكرمی با بیان اینكه اجرای این كار ابعاد و لایه های گسترده ای دارد، افزود: ابتدا باید مبنای حقوقی و نظری را احصا كنیم سپس تجارب سایر كشورها را رصد كنیم.
وی بر ایجاد حسابداری تعهدی تاكید كرد و گفت: خزانه داری كل كشور از ابتدای تاسیس تاكنون، حسابداری نقدی را اجرایی كرده و لازم است به سمت حسابداری تعهدی حركت كند.
این مقام مسئول، بر طراحی مدیریت نوین در وزارت اقتصاد، خزانه داری كل كشور و دستگاه های اجرایی تاكید كرد و گفت: آنچه در مولدسازی و مدیریت دارایی های دولت دنبال می كنیم، این است كه مدیریت جامع، یكپارچه و متمركز دولت مستقر شود.
وی افزود: باید الگوهای مولدسازی دارایی های دولت به عنوان ابزار تامین منابع مالی از طریق اجاره، استجاره، صكوك اجاره، ترهین و توثیق و ... پیگیری شود و ما توانستیم در دو مرحله ترازنامه دولت را با وجود همه مشكلاتی كه دارد، تدوین كنیم.
اكرمی با بیان اینكه پس از احصای دارایی های دولت، نوبت تعیین ارزش دارایی های دولت است، گفت: باید اعلام شود كه دولت به معنی حاكمیت است نه فقط دستگاه های اجرایی.
خزانه دار كل كشور گفت: در نهایت این پروژه باید به این نقطه برسیم كه پس از شناسایی و تعیین ارزش دارایی، آیا استفاده بهینه از آن می شود یا خیر.
معاون نظارت مالی وزیر امور اقتصادی و دارایی با تاكید بر اینكه باید به سمت مدیریت نوین دارایی ها و اموال دولت حركت كنیم، افزود: پیش بینی می كنیم كه در سال 1399 پروژه مولد سازی و مدیریت دارایی های دولت به طور كامل مستقر می شود.
خزانه دار كل كشور افزود: تاكنون 25 درصد كار را انجام داده ایم و می خواهیم تا پایان سال پیشرفت كار را به 60 درصد برسانیم.
به اعتقاد اكرمی، این كار به سرانجام نمی رسد مگر اینكه همه دستگاه های مرتبط و اجرایی همكاری كنند.
وی ادامه داد: برای این كار هر مبنای قانونی را نیاز داشتیم، مجلس شورای اسلامی در اختیار دولت قرار داد، اما باید این قوانین، درست اجرایی شوند.
خزانه كل كشور، میزان پیشرفت این پروژه را 25 درصد اعلام كرد و گفت: اجرای كامل این پروژه تا سال 99 تعیین شده است و در پایان اجرای آن، شناسایی و ارزش گذاری كامل اموال دولتی، باید لایحه برای استفاده بهینه و ارزش آفرینی آنها به دولت كنیم.
وی با بیان اینكه تاكنون350 هزار ملك دولتی با ارزش نهایی شد بالغ بر 56836 هزار میلیارد ریال در سامانه سادا ثبت شده است، افزود: پیش بینی اولیه وجود حدود یك میلیون ملك در اختیار دستگاه های اجرایی است كه ارزش آن سر به فلك می كشد و می تواند پشتوانه مناسبی برای تامین طرح های تملك دارایی های سرمایه ای دولت باشد.
اكرمی اظهار داشت: چه دولت را به معنای حكومت، چه به معنی دستگاه اجرایی و چه به معنی قوای سه گانه در نظر بگیریم، باز هم مجموع اموال دولت رقم عجیبی است.
معاون نظارت مالی و خزانه داری كل كشور تصریح كرد: برآورد اولیه از ارزش داریی های دولت، معادل 183721 هزار میلیارد ریال است كه می تواند محل مناسبی برای ثروت آفرینی و پشتوانه تامین مالی طرح های تملك دارایی های سرمایه ای كشور باشد.
اكرمی پروژه مولد سازی و مدیریت دارایی های دولت را دارای ابعاد بسیار گسترده خواند كه در لایه های كسب و كار حوزه های تخصصی باید به آن پرداخته شود.
وی با اعلام اینكه تعداد دو هزار و ۱۴۳ دستگاه اجرایی در سامانه سادا ثبت نام كرده اند، برخی چالش های پروژه مولدسازی و مدیریت دارایی های دولت را شامل فقدان مدیریت یكپارچه و عدم واگذاری اختیارات لازم برای تصمیم گیری در سطح كلان و نبود ابزارها و ضمانت اجرایی لازم برای شناسایی دارایی های دولت و حتی كتمان آن از بیم خروج اموال از ید دستگاه های اجرایی عنوان كرد.
خزانه دار كل كشور، بودجه عمومی در سال جاری را 346 هزار میلیارد تومان اعلام كرد و گفت: اگر این اموال كه ارزش آنها سر به فلك می كشد را شناسایی كنیم، پشتوانه مناسبی برای بودجه دولت خواهدبود.
وی یادآور شد: در پایان اجرای این پروژه و شناسایی همه اموال دولت و ارزشگذاری آنها، لایحه ای برای بهینه سازی این اموال تهیه و تقدیم دولت می شود تا بتوان با استفاده از ابزارهایی چون صكوك، استجاره و ... از آنها بهره برد.
به گزارش ایرنا، نخستین همایش ملی مولدسازی و مدیریت دارایی های دولت امروز در مركز همایش های رازی برپاست.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
‏IRNAeco@
اقتصام**2025*1070* 6075*خبرنگار: لیلا جودی* انتشار: زهرا هجینی نژاد