به گزارش روز یكشنبه خبرنگار ایرنا، «استفان میشل» در گفت وگو با خبرنگاران ایرانی در محل این شركت، این مطلب را در پاسخ به پرسش ایرنا، درباره سیاستهای ترامپ درباره برجام و واكنش توتال در این زمینه برای ادامه فعالیت در ایران بیان كرد.
وی اضافه كرد: برجام همچنان پابرجاست و ما همچنان به فعالیت خود در ایران ادامه می دهیم.
قرارداد توسعه بخش فراساحل فاز 11 پارس جنوبی توسط علی كاردر مدیرعامل شركت ملی نفت ایران، پاتریك پویانه مدیرعامل توتال، لو مدیر عامل شركت ملی نفت چین (اینترنشنال) و عزت الله اكبری مدیرعامل شركت پتروپارس امضا شد.
سهم توتال در این پروژه 50.1 درصد، سی ان پی سی چین 30 درصد و پتروپارس ایران 19.9 درصد تعیین شده است.
ارزش قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی چهار میلیارد و ٨٠٠ میلیون دلار است كه با به ثمر رسیدن آن، روزانه 56 میلیون مترمكعب (معادل 2 میلیارد فوت مكعب) به ظرفیت برداشت ایران از میدان گازی پارس جنوبی مشترك با قطر افزوده میشود.
وی درباره اقدامات انجام شده از زمان امضای قرارداد فاز 11 پارس جنوبی، گفت: تاكنون تیم خود را برای انجام پروژه آماده كرده و تقاضای همكاری برای شروع كار (با شركتهای ایرانی) را نیز فرستادهایم.
وی ادامه داد: براساس برنامه تعریف شده، از اواخر سال 2017 یا اوایل سال آینده میلادی، كار اجرایی را در فاز 11 كلید می زنیم.
میشل درباره اخبار منتشر شده مبنی بر اینكه توتال سرعت اجرای طرح را به دلیل فشار آمریكا كاهش داده است، نیز گفت: از سال 2014 كه در این مسئولیت فعالیت می كنم، بیش از 30 بار به ایران رفتهام تا اینكه قرارداد فاز 11 نهایی شد. ما سرعت فعالیت خود در ایران را طبق برنامه انجام میدهیم و طرح مباحث سیاسی در این زمینه پیش از این نیز بارها مطرح شده است.
مدیر منطقه خاورمیانه و آفریقای شمال توتال افزود: قوانین همه چیز را مشخص كرده و ما نیز همچنان طبق آن به فعالیت خود ادامه می دهیم.
** توانمندی و كیفیت كار شركت های ایرانی بالاست
میشل در ادامه درباره استفاده از شركت های ایرانی در فاز 11 پارس جنوبی گفت: به دنبال همكاری با چند شركت فعال ایرانی در این پروژه هستیم. برنامه ما، اجرای پروژه با بهترین كیفیت و كمترین هزینه است؛ بنابراین شركتهای خوب ایرانی نیز در این پروژه همكار ما خواهند بود.
این مدیر توتال به توانمندی شركت های نفتی ایران اشاره كرد و گفت: بررسی بخشهای مختلف صنعت نفت ایران نشان داد، شركت هایی توانسته اند كارها را با كیفیت خوبی انجام دهند. با توجه به این توانمندی، ما برای همكاری با آنها، پیشنهادهایی ارائه كردهایم.
وی با این دلیل كه هنوز قرارداد همكاری با چند شركت ایرانی نهایی نشده است از نام بردن آنها خودداری كرد و گفت: با چهار تا پنج شركت در این پروژه همكاری خواهیم داشت.
میشل با بیان اینكه اجرای این پروژه، راه را برای انجام فعالیت های دیگر در ایران هموار می كند، افزود: علاقهمندیم كه در بخش پتروشیمی ایران نیز فعالیت كنیم و اكنون گفتوگو در این زمینه با مقامهای ذیربط ایران در جریان و البته زمانبر است اما برای دو طرف ارزش دارد تا به نتیجه برسد.
با توجه به امضای تفاهم نامه توتال با شركت ملی صنایع پتروشیمی ایران، وی درباره چگونگی فعالیت در این بخش نیز گفت: قرار است در این همكاری در تولید «پلی اتیلن» و «اتان كراكر» نقش داشته باشیم.
این مدیر توتال درباره حضور در مناقصه میدان نفتی آزادگان و رقابت با شركت های بزرگی مانند شل و اینپكس ژاپن نیز گفت: با توجه به آغاز فعالیت شركتهای خارجی در ایران، تمایل برای فعالیت در میدان نفتی آزادگان نیز بیشتر شده و بدلیل حضور رقبا، نمیتوانم از برنامه های توتال برای حضور در این میدان مطلبی بگویم.
** برنامه های «مرسك» در ایران را ادامه میدهیم
شركت نفتی«مرسك» در حالی با مبلغ 7.5 میلیارد دلار توسط توتال خریداری شد كه برای فعالیت در توسعه لایه نفتی پارس جنوبی علاقهمند بود؛ میشل درباره این همكاری نیز گفت: مرسك تمایل به حضور در پارس جنوبی را داشت و ما نیز این را دنبال می كنیم اما بدلیل اینكه هنوز قرارداد نهایی نشده است، اجازه صحبت درباره آن را نداریم.
مدیر بخش خاورمیانه توتال با بیان اینكه مرسك پیشنهادهای خوبی به ایران داده بود، تاكید كرد كه نهایی شدن این قرارداد چندماه زمان خواهد برد و اكنون نمی توان از جزئیات روند مذاكرات گفت.
با توجه به حضور توتال در بخش قطری لایه نفتی پارس جنوبی، برخی نگرانی ها از حضور این شركت در بخش ایرانی مطرح شده كه مبادا اطلاعات بخش ایران به قطر منتقل شود؛ میشل در این رابطه تاكید كرد: این مساله حضور در بخش قطری، نمی تواند به هیچكدام از طرفین لطمه و خسارتی وارد كند.
وی خاطرنشان ساخت: همكاری توتال بعد از برجام با ایران سرعت گرفته و از سال 2016 واردات نفت خام از ایران به روزانه 160 هزار بشكه رسیده است.
میشل درباره تمایل به همكاری در بخش های پایین دستی صنعت نفت و برندینگ پمپ بنزینها نیز گفت: ایران بازار بزرگی است اما اكنون قصدی برای همكاری نداریم و تقاضایی از ما نیز نشده است.
مدیر بخش خاورمیانه توتال درادامه خاطرنشان ساخت: با توجه به اینكه ایران كشوری بزرگ با بخش صنعتی گسترده و دانش بالا و جوانان توانمند و درخشان است؛ برای ما نیز مهم است كه با افراد توانمندی همكاری و كار می كنیم. این ویژگیها در ایران، پایه مستحكمی برای انعقاد قراردادهای خوب و با ارزش بالاست.
وی خاطرنشان ساخت: ایران بازار بزرگی در صنعت نفت و گاز است كه باید برنامه بلندمدت داشت و زمان كافی برای آن در نظر گرفت.
به گزارش ایرنا، توتال در سال 1376 با سهم 40 درصدی وارد عملیات توسعه فازهای 2 و 3 پارس جنوبی شد و در كنار شركت های گازپروم روسیه و پتروناس مالزی (هر یك با 30 درصد سهم) فرآیند همكاری را شروع كرد. این پروژه در سال 1381 به بهرهبرداری رسید.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
اقتصام*2023*2025*خبرنگار: لطیف نكوئی** انتشار:لیلا جودی
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۹
پاریس- ایرنا- مدیر منطقه خاورمیانه و آفریقای شمال در بخش اكتشاف و تولید شركت توتال با تاكید بر اینكه سیاست آمریكا در بحث برجام، موضوع داخلی آن كشور است، تاكید كرد: توتال به قوانین بینالمللی پایبنداست و به تعهدات خود ادامه میدهد.