بیروت – ایرنا – ساعت 6 و 22 دقیقه سحرگاه روز یكشنبه 23 اكتبر 1983(اول آبان 1362) روزی فراموش نشدنی برای آمریكایی هاست؛ روزی كه انفجار مقر نیروهای نظامی مارینز در بیروت، 249 نفر را به كام مرگ كشاند.

به گزارش ایرنا، این حادثه تا پیش از حمله 11 سپتامبر به برج های تجاری دوقلو در نیویورك بزرگترین حمله به منافع آمریكا به شمار می آمد و بیشترین تعداد قرابانیان آمریكایی بر جای گذاشت.
مقر نیروهای مارینز وابسته به آمریكا در جاده فرودگاه و در ساختمان متصل به فرودگاه قرار داشت. در این ساختمان 4 طبقه 300 تن از افراد نیروی دریایی آمریكا سكونت داشتند. مجموع كاركنان نیروی دریایی آمریكا در آن زمان به 1600 نفر بالغ می شد.
عملیات در مقر نیروهای مارینز را گروهی به نام «جهاد اسلامی» بر عهده گرفت.
آمریكا «عماد مغنیه» فرمانده برجسته حزب الله را مغز متفكر این عملیات می داند و پس از این عملیات نام او را در لیست سیاه خود قرار داد.
سازمان سیا به مدت 25 سال در جستجوی عماد مغنیه بود و برای هرگونه اطلاعاتی كه منجر به بازداشت او شود 25 میلیون دلار جایزه تعیین كرده بود.
پس از انفجار مقر نیروهای مارینز كه همزمان با انفجار ساختمان چتربازان فرانسوی در بیروت اتفاق افتاد «رونالد ریگان» رئیس جمهوری وقت آمریكا تصمیم به خارج ساختن این نیروها از خاك لبنان گرفت. آمریكا از آن تاریخ به بعد نیروی نظامی در لبنان ندارد.
آمریكایی ها هنگام ترك لبنان درخت كوچك «سدر» را به عنوان نماد كشور لبنان با خود برده و در قبرستان معروف «ارلنگتون» در ایالت ویرجینیا كه محل دفن سربازان كشته شده آمریكایی بود كاشتند.
خاورم*390*2054
انتشاردهنده: محمد خواجوئی