به گزارش ايرنا، اينك شاهد رويدادي بزرگ در مدارس سراسر كشور از جمله استان البرز هستيم كه طي آن دانش آموزان با شركت در انتخابات شوراي دانش آموزي حضور خود در عرصه هاي مهم جامعه را تمرين مي كنند.
شوراي دانش آموزي فعاليتي مهم براي رشد اجتماعي و سياسي دانش آموزان به عنوان يكي از شش ساحت تربيتي است كه در فلسفه تعليم و تربيت اسلامي به آن توجه شده است.
دانش آموزان با شركت در اين انتخابات با تربيت اجتماعي و سياسي آشنا شده و از همين سنين كودكي و نوجواني حضور اجتماعي را در قالب برنامه هاي آموزشي و پرورشي فرا مي گيرند.
شوراهاي دانشآموزي در مشاركت دانشآموزان در فعاليتهاي اجتماعي تاثير بسزايي دارد.
در آييننامههاي ابلاغي شوراهاي دانشآموزي به عنوان ساختاري براي فعاليت و مشاركت دانشآموزان در نظر گرفته شدهاند.
مدير آموزش و پرورش ناحيه يك كرج در اين زمينه گفت : در تعليم و تربيت بهترين نحوهي تربيت شيوهاي است كه در آن خود فرد در انجام كارها نقش داشته باشد و مشاركت در فعاليتهاي اجتماعي را تمرين كند.
وحيد يعقوبي افزود : دانشآموزان در شوراهاي دانشآموزي مانند يك مجلس بايد نمايندگاني را انتخاب كنند و با اين كار ميتوانند ايفاي نقش و ابراز عقيده را بياموزند.
وي با بيان اينكه نامزدها ميتوانند از يك هفته قبل تبليغات انتخاباتي در مدارس انجام دهند،افزود: انتخابات شوراهاي دانشآموزي در مدارس ابتدايي، متوسطه اول و دوم سوم آبانماه برگزار ميشود.
وي ياد آور شد: در مدارس با ارائه برخي آموزشها ميتوان شرايط را به گونهاي فراهم كرد تا زمينه بروز استعدادهاي دانشآموزان فراهم شود.
مدير آموزش و پرورش شهرستان نظرآباد هم در اين زمينه گفت : شوراهاي دانشآموزي اهداف مختلفي را دنبال ميكنند كه مهمترين آنها فراهم كردن زمينه مشاركت دانشآموزان در فعاليتهاي اجتماعي است.
محسن شهبازي سرور افزود:در انتخابات شوراهاي دانشآموزي، دانشآموزان مسئوليتپذيري، كار گروهي و برنامهريزي را فرا مي گيرند.
وي خاطرنشان كرد: شوراهاي دانشآموزي به نوعي فرهنگ سازي مشاركت، تعهد و دروني كردن ارزشهاي اجتماعي در دانش آموزان است به طوري كه دانش آموزان با همدلي و تشكيل يك شوراي تصميم گيرنده در مدارس بتوانند مشكلات آموزشگاههاي خود را مرتفع كنند.
وي تصريح كرد: وجود شوراهاي دانش آموزي در واقع ايجاد يك تريبون آزاد است كه از طريق آن دانش آموزان بتوانند به راحتي و با مشورت با ساير اعضاي شورا خواسته هاي خود را مطرح و با اولياي آموزشگاه در رسيدن به اهداف متعالي آموزشي و پرورشي همكاري كنند.
مدير آموزش و پرورش ناحيه 4 كرج از شوراهاي دانش آموزي به عنوان يكي از اركان مدارس ياد كرد و افزود: انتخابات شوراهاي دانشآموزي همه ساله در مدارس سراسر كشور به طور هم زمان برگزار مي شود و دانش آموزان در اين انتخابات شركت كرده و به كانديداهاي مورد قبول خود راي ميدهند.
قاسم پوستين دوز اظهار كرد: برگزاري انتخابات شوراهاي دانش آموزي دانش آموزان را براي تصميم گيري در آينده و ورود به جامعه آماده كرده به گونه اي كه در قبال جامعه كوچك خود يعني مدرسه احساس مسئوليت كنند و در سرنوشت و برنامه هاي آن سهيم باشند.
وي اضافه كرد: انتخابات شوراهاي دانش آموزي در مدارس زمينه بروز قدرت و استعداد هاي مختلف را براي دانش آموزان بوجود مي آورد كه همه اين كارها در راستاي همان هدف اصلي يعني تربيت يك شهروند خوب برشرح وظايف كلي شوراي دانش آموزي مدارس است.
معاون پرورشي و تربيت بدني آموزش و پرورش ناحيه يك كرج هم از شوراهاي دانش آموزي به عنوان يك دوره آموزشي گروهي براي دانش آموزان در مدارس نام برد و اظهار كرد: در انتخابات شوراهاي دانش آموزي در مدارس در واقع آينده سازان ايران اسلامي ياد مي گيرند كه هر شهروند در جامعه در حوزه اجتماعي و سياسي چه وظايفي بر عهده دارد.
فرزاد شعباني به شرح وظايف كلي شوراي دانش آموزي در مدارس پرداخت و خاطر نشان كرد: بررسي چگونگي مشاركت دانش مشاركت دانش آموزان در فعاليت هاي آموزشي و پرورشي و اجرايي و ارائه پيشنهاد به شوراي مدرسه، همكاري با مسئولين مدرسه در فعال سازي تشكل هاي دانش آموزي از قبيل بسيج دانش آموزي – انجمن اسلامي و تشكل هاي دانش آموزي، همكاري در برنامه ريزي و اجراي مناسبتهاي گوناگون ، همكاري در برنامه ريزي و اداره نشريه مدرسه، همكاري در برنامه ريزي و برگزاري مسابقات فرهنگي وهنري علمي و ورزشي دانش آموزان از جمله وظايف كلي شوراي دانش آموزي است.
وي همكاري در برنامه ريزي و برگزاري اردوي دانش آموزي و بازديد علمي ،همكاري در برنامه ريزي و برگزاري نماز جماعت و مراسم آغازين، همكاري در برنامه ريزي برنامه امتحانات داخلي،همكاري در برنامه ريزي برنامه در اداره كتابخانه و تعاوني و مسائل بهداشتي،انتخاب نماينده جهت شركت در شوراي مدرسه و انجمن اوليا و مربيان، ارائه پيشنهاد به مدير مدرسه جهت تشويوق دانش آموزاني كه مشاركت فعال در امور اجرايي مدرسه را از ديگر شرح وظايف كلي شوراي دانش آموزي برشمرد.
معاون پرورشي و فرهنگي اداره كل آموزش و پرورش البرز نيز گفت: در بيستمين دوره انتخابات شوراي دانش آموزي در البرز 15 هزار دانش آموز با راي دانش آموزان در مدارس اين استان برگزيده مي شوند كه اين مهم نشان از ظرفيت بالاي مشاركتي دانش آموزان در برنامه هاي مدارس دارد.
مسعود مهران نيا روز سه شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: شوراهاي دانش آموزي مظهر مشق دموكراسي، احترام به نظر ديگران و تحمل نظر مخالف در محيطي آرام و دوستانه است.
وي اظهار كرد: شوراهاي دانش آموزي يكي از برنامه هاي مهم كشور در حوزه آموزش و پرورش است كه در هيچ نقطه اي از جهان همانند آن وجود ندارد.
وي با اشاره به اينكه انتخابات شوراهاي دانش آموزي در 2 هزار و 500 مدرسه البرز برگزار مي شود، خاطر نشان كرد: اين شورا نمايشي از فصل حضور دانش آموزان در برنامه هاي مدارس و امور مربوط به دانش آموزان را به نمايش مي گذارد.
وي يادآورشد: شوراهاي دانش اموزي براي دانش آموزان نقش يك كارگاه آموزشي را دارد كه در آن دانش آموزان مسئوليت پذيري، هم زيستي مسالمت آميز ، اعتماد به نفس، صبر،فرهنگ نقادي و نقد مودبانه در كنار فعاليت هاي آموزشي، اجتماعي و سياسي تجربه مي كنند.
معاون پرورشي و فرهنگي اداره كل آموزش و پرورش البرز ادامه داد: در اين انتخابات دانش آموزان كانديد شده همانند انتخاباتي كه در كشور برگزار مي شود در داخل مدرسه خود اقدام به تبلغ مي كنند.
مهران نيا بيان كرد: همه مراحل انتخابات شوراهاي دانش آموزي در مدارس توسط دانش اموزان مدارس انجام مي شود و مديران و مربيان مدارس برچگونگي روند اجراي آن بر اساس قوانين و ضوابط مربوطه نظارت مي كنند.
وي تصريح كرد: دراين انتخابات ، دانش آموزان در مدارس اقدام به معرفي خود و برنامه هايشان براي آگاهي بخشي به ساير دانش آموزان مدرسه با هدف انتخاب آگاهانه در تصميم گيري ها و مشاركت فعال در برنامه ها مي كنند.
وي اضافه كرد: سوم آبان ماه سالروز تشكيل شوراهاي دانش آموزي در كشور است كه در ساعت 9 صبح در همه مدارس به صورت همزمان و سراسري انتخابات شوراي دانش آموزي برگزار و اعضاي اين شورا در مدارس انتخاب مي شود.
وي تاكيد كرد: تا كنون 4 دانش آموز البرزي به شوراي دانش آموزي كشور راه يافته اند.
استان البرز حدود 463 هزار دانش آموز دارد.
2819 / 6155 خبرنگار: مهين مالمير**انتشار دهنده: محمد عزيزپور
تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۶ - ۰۸:۲۳
كرج - ايرنا-انتخابات شوراهاي دانش آموزي بستري مناسب براي رشد فعاليت هاي اجتماعي و سياسي دانش آموزان در ايران اسلامي است كه امروز در مدارس كشور بيستمين دوره اين انتخابات مهم و آموزنده برگزار مي شود.