دهلي نو - ايرنا - نيروي دريايي هند با افزايش حضور در اقيانوس هند تلاش مي كند با هدف مقابله با چين جايگاه 'تنها تامين كننده امنيت منطقه' را به خود اختصاص دهد.

به گزارش ايرنا به نقل از روزنامه 'تايمز او اينديا' در روز چهارشنبه،نيروي دريايي هند حضور خود را در منطقه اقيانوس هند كه از خليج فارس تا تنگه مالكا گسترش مي يابد افزايش داده است.
به نوشته اين روزنامه، نيروي دريايي هند مصمم است كه با افزايش توان عملياتي خود منطقه اقيانوس هند را به عنوان سومين اقيانوس بزرگ جهان را تحت كنترل خود داشته باشد.
اين منطقه به دليل عبور دو سوم نفت و نيمي از محموله هاي باري جهان از اهميت بسيار بالايي برخوردار است .
هند اين منطقه را به عنوان حياط خلوت خود مي داند و مي خواهد به عنوان تنها ارائه دهنده امنيتي ارشد در اين منطقه به رسميت شناخته شود.
نيروي دريايي هند هم اكنون 12 تا 15 ناوشكن، كشتي جنگي و گشت زني كه توسط ماهواره دريايي 'روكميني' پشتيباني مي شوند را براي ماموريت هاي طولاني مدت به منطقه اقيانوس هند اعزام كرده و با استفاده از هواپيماهاي نظارتي نيز به صورت روزانه مناطق وسيعي از اقيانوس هند را براي مبارزه با هرگونه تهديد دريايي و يا انجام كمك هاي انسان دوستانه تحت پوشش قرار مي دهد.
به گفته مقامات ارشد نيروي دريايي هند، اين كشور قصد دارد كشتي هاي جنگي آماده به عمليات و هواپيما هاي خود را در امتداد مسير هاي مهم درياي از خليج فارس تا خليج عدن تا تنگه مالاكا و تنگه سوندا مستقر كند. حضور نيروي درياي هند در اين مناطق به صورت دائمي خواهد بود. نيروي دريايي هند مي خواهد به تنها تامين كننده امنيت در منطقه تبديل شود.
تصميم نيروي دريايي هند براي افزايش حضور خود در منطقه در واكنش به افزايش كشتي ها و زيردريياي هاي چيني در اقيانوس هند صورت مي گيرد.
به گفته مقامات دولتي هند از سال 2014 تاكنون چندين زير دريايي اتمي و غير اتمي چين در منطقه اقيانوس هند توسط رادار هاي نيروي درياي هند شناسايي شده اند.
نيروي دريايي هند هم اكنون داراي 138 كشتي جنگي و 235 فروند هواپيما و بالگرد مي باشد. هند قصد دارد تا سال 2027 تعداد كشتي هاي جنگي خود را به 212 و هواپيما هاي خود را به 458 فروند افزايش دهد.
اين نيرو علاوه بر توسعه تدريجي پايگاه هاي خود در نزديكي مسير هاي مهم دريايي، سعي كرده است كه همكاري هاي خود را با نيروهاي دريايي ساير كشور هاي منطقه از طريق انجام رزمايش هاي دريايي ، گشت زني هاي مشترك، مبادلات آموزشي و همچنين تامين تجهيزات افزايش دهد.
هند بر اساس سياست هاي جديد خود كه بر كشورهاي شرق تمكز دارد مي خواهد روابط نظامي خود را به سرعت با كشور هايي مانند ژاپن و كشور هاي عضو اتحاديه جنوب شرق آسيا موسوم به آسه آن از جمله سنگاپور، ويتنام، ميانمار، تايلند، مالزي و اندونزي گسترش دهد.
آساق**267**انتشار دهنده: وحيده دينداري