اداره كل كتابخانه هاي عمومي فارس اعلام كرده كه 24 آبان به مناسبت درگذشت علامه طباطبايي روز گراميداشت مقام كتاب، كتابخواني و كتابدار نامگذاري شده است و بيست و پنجمين دوره بزرگداشت هفته كتاب در اين استان برگزار مي شود.
سيد علي محمد موسوي مدير كل دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري فارس در نشست كميته استاني هفته كتاب اهميت اين استان را در زمينه فرهنگ يادآور شد و بيان كرد: هفته كتاب امسال بايد متفاوت تر از گذشته و در شأن استان فارس برگزار شود.
او اظهار داشت: توجه به مقوله كتاب و كتابخواني و گراميداشت هفته كتاب وظيفه تمام دستگاه هاي استان است كه به همين منظور تكاليف دستگاه هاي مختلف در اين ايام مشخص شده و انتظار مي رود سازمان هاي مربوط همكاري مطلوبي در اين زمينه داشته باشند.
مدير كل دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري فارس همچنين به ايرنا گفت: برگزاري اين ايام در استان فارس از چند جهت اهميت دارد زيرا همواره نگاه هاي ملي به اين استان متفاوت بوده و فارس را استاني ادبي مي دانند بر اين اساس برگزاري طرح هاي خلاق در استان كه الگوي ديگر استان ها باشد ضرورت دارد.
موسوي چهارشنبه در اين مصاحبه با تأكيد بر اينكه توجه ويژه به برگزاري هفته كتاب خواسته مجموعه استانداري فارس از جمله استاندار و معاون سياسي و اجتماعي استانداري است گفت: مديريت عالي استان براي برگزاري پرشور برنامه هاي هفته كتاب پيشقدم شده و با استفاده از ظرفيت فرمانداري شهرستان ها برنامه هاي لازم در سراسر استان اجرا خواهد شد.
مديركل دفتر امور اجتماعي و فرهنگي استانداري فارس بيان كرد:خانواده ها، آموزش و پرورش و دانشگاه ها پايه گذاران اصلي فرهنگ كتابخواني در جامعه هستند كه مي توانند با طرح برنامه هاي هدفمند در اين زمينه كودكان و جوانان را از گشت و گذارهاي بيهوده در دنياي مجازي به سمت حوزه ارزشمند كتاب و كتابخواني بكشانند.
موسوي همچنين گفت:طرح هدفمند خريد كتاب هاي مفيد براي كتابخانه هاي عمومي را داريم كه در اين طرح،كتاب هايي با موضوع مهارت هاي ارتباطي و آسيب هاي اجتماعي براي تمام كتابخانه هاي عمومي حاشيه شهرها و مناطق كمتر برخوردار استان و همچنين كتابخانه هاي مساجد و كتابخانه هاي عشايري با اعتبار 10ميليون ريال براي هر كتابخانه خريداري شده است.
** برگزاري باشكوه هفته كتاب به توان استاني نياز دارد
سرپرست اداره كل كتابخانه هاي عمومي نيز در اين نشست كه دوم آبان برگزار شد با اشاره به اينكه برگزاري باشكوه هفته كتاب، نقطه عطف در ترويج فرهنگ كتاب و كتابخواني است عنوان كرد: اين اداره با آمادگي كامل براي اين هفته برنامه ريزي كرده است اما براي اينكه كاري در شأن استان فارس انجام شود به توان و همكاري استاني نياز است.
روح الله منوچهري ادامه داد:استفاده از ظرفيت هاي تبليغي دستگاه ها و حضور مديران ارشد استان در كتابخانه هاي عمومي در اين ايام خواسته مجموعه كتابخانه هاي عمومي از تمام دستگاه هاي استان است.
وي حمايت لجستيكي سازمان هاي استاني از مقوله كتاب و كتابخواني را خواستار شد و گفت: سازمان هاي مختلف مي توانند با توجه به ظرفيت هاي خود، برنامه ها و طرح هاي گوناگوني را در اين هفته اجرا كنند كه مجموعه اداره كل كتابخانه هاي عمومي نيز آمادگي همكاري در تمام برنامه ها را با تمام دستگاه ها خواهد داشت.
منوچهري با بيان ارتباط تنگاتنگ نقش خانواده ها در ترويج فرهنگ كتابخواني از كودكي ابراز داشت: توجه به نقش كودكان و خانواده در كتابخانه هاي مقوله اي است كه نهاد كتابخانه هاي عمومي كشور براي آن برنامه ريزي كرده است طوري كه در استان فارس نيز روزانه بيش از 50 برنامه گوناگون در كتابخانه هاي عمومي دردست اجراست كه بيشتر آن ها در حوزه كودك و نوجوان برگزار مي شود.
روابط عمومي اداره كل كتابخانه هاي عمومي فارس در اين زمينه با ارسال مطلبي به ايرنا اعلام كرد: اجراي تبليغات گسترده كتاب وكتابخواني در صدا و سيماي مركز فارس و شهرداري شيراز، برگزاري برنامه هاي مشترك فرهنگي در حوزه كتابخواني با اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان، حوزه هنري، بنياد حفظ آثار و نشر ارزش هاي دفاع مقدس، كانون پرورش فكري كودكان و نوجوان، اداره كل زندان هاي فارس از برنامه هاي هفته كتاب است.
همكاري شوراي سياست گذاري ائمه جمعه در زمينه اعلام برنامه هاي هفته كتاب در مساجد و تريبون هاي نماز جمعه، همكاري انجمن ها و صنف هاي فرهنگي در برگزاري كارگاه هاي آموزشي و همكاري با كتابخانه هاي عمومي و از ديگر مهم ترين موارد است.
1876/ 2027
تهيه و تنظيم: غلامرضا مالك زاده ** انتشاردهنده: سيداحمد نجفي
تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۳
شيراز- ايرنا- آنچه در نشست كميته استاني هماهنگي برگزاري هفته كتاب فارس بيان شد، بيانگر انتظارات از سازمان هاي دولتي و همچنين خانواده ها براي تشويق مردم به كتابخواني است كه تكليف سازمان ها در اين زمينه تعيين و از خانواده ها خواسته شد اقدامات تشويقي براي دوركردن فرزندان از گشت و گذارهاي بيهوده در فضاي مجازي در پيش گيرند.