به گزارش ايرنا كاووس حسن لي، شامگاه چهارشنبه در نشست خبري نحوه برگزاري نخستين همايش بين المللي ادبيات، زبان همدلي كه قرار است اسفند 96 در شيراز برگزار شود، اظهار داشت: هركس ادبيات ايران را مطالعه كرده به اين كشور علاقه مند شده زيرا فرهنگ غني و ادبيات و زبان فارسي ايران، پيام آور صلح و دوستي و تاكيد بر دوري ازخشونت و جنگ است.
وي، در بخش ديگري از سخنان خود در مورد محورهاي اصلي نخستين همايش بين المللي ادبيات، زبان همدلي، گفت: شيوه هاي گسترش و ارتقاي جايگاه ادبيات به عنوان زبان همدلي، نقش ادبيات در ايجاد آشتي و همدلي در ميان ملل جهان، نقش شاهكارهاي ادبي در برقراري صلح و دوستي در ميان ملل و بررسي چگونگي تاثير ادبيات در گسترش صلح و انسان دوستي، از جمله محورهاي اين همايش است.
مدير مركز حافظ شناسي ادامه داد: همچنين، بررسي مفاهيم آشتي جويانه در متون ادب فارسي، نقش ادب فارسي در گسترش فرهنگ والاي انساني در جهان، بررسي و معرفي آثار موفق و جريان ساز ادبي در پيوند با صلح و همدلي، شيوه هاي نوين براي معرفي مفاهيم همدلانه ادبيات و نقش زبان و ادب فارسي در وحدت ملي مردم ايران از ديگر محورهاي اين همايش به شمار مي آيد.
رئيس انجمن ترويج زبان و ادبيات فارسي كشور نيز در اين نشست گفت: در دنياي امروز يكي از دغدغه هاي مهم و محوري رسانه ها، اعتلاي فرهنگ است چرا كه با آن مي توان جوامع بشري را به هم نزديك تر كرد.
سيدعلي اصغر ميرباقري بيان كرد: انجمن ترويج زبان و ادب فارسي با بيش از نيم قرن فعاليت از قديمي ترين انجمن علمي كشور در حوزه زبان و ادبيات فارسي است.
وي گفت: اگر بخواهيم به ارتقاي هر چه بيشتر جايگاه زبان و ادب فارسي كمك كنيم بايد برنامه ريزي اصولي و مدون داشته باشيم و از برپايي همايش هايي كه در اين حوزه برگزار مي شود حمايت كنيم.
عضو هيات مديره انجمن ترويج زبان و ادبيات فارسي هم بيان كرد: هدف از تشكيل اين انجمن اين است كه در ساير كشورهاي دنيا آن را ايجاد كنيم و از اين طريق براي همدلي و دوستي هر چه بيشتر با ساير ملت ها، گام هاسي اساسي و سازنده اي برداريم.
محمد كاظم كهدويي افزود: هم اينك استادان زبان و ادبيات فارسي از ايران در بيش از 40 كشور دنيا فعاليت دارند و در كشور هند، چين و بنگلادش، شاعران نامدار ايراني مانند حافظ، سعدي و فردوسي طرفداران بسياري دارند.
نخستين همايش بين المللي ادبيات، زبان همدلي، روزهاي چهاردهم و پانزدهم اسفند 96 با حضور مهماناني از كشورهاي مختلف دنيا از جمله تركيه، هندوستان، بوسني، ژاپن و شماري از كشورهاي حوزه بالكان در تالار حافظ شيراز برگزار خواهد شد.
اين همايش با مشاركت دانشكده خبر شيراز، انجمن ترويج زبان و ادبيات فارسي كشور و برخي از دانشگاه ها و نهادهاي فرهنگي برپا مي شود.
6118
خبرنگار: علي مختاري ** انتشار دهنده: پرويندخت پاردسويي شيرازي
تاریخ انتشار: ۳ آبان ۱۳۹۶ - ۲۰:۵۳
شيراز- ايرنا- دبير علمي نخستين همايش بين المللي 'ادبيات، زبان همدلي' بر اين باور است كه هنر و ادبيات مايه اصلي صلح بين ملل است و در جهان كنوني كه سرشار از تنش و درگيري است، هنر و ادبيات مي تواند پيام آور صلح و دوستي بين ملتها باشد.