يزد - ايرنا - فرماندار يزد گفت: مجموعه فرمانداري براي رفع مشكل احتمالي در ساخت آرامگاه مهدي آذر يزدي آماده همكاري و مساعدت با اداره ها و نهادهاي مرتبط است.

مصطفي سالاري روز شنبه در نشست مشترك انجمن كتابخانه هاي عمومي شهرستان افزود: بعد از گذشت هشت سال از درگذشت اين نويسنده شهير تاكنون اقدامي براي ساخت مقبره اين نام آشناي حوزه ادبيات كودك و نوجوان كشور و استان انجام نشده است كه به هيچ وجه قابل قبول و پسنديده نيست.
وي خواستار پيگيري و اجرايي شدن طرح نهايي مقبره آذر يزدي توسط دستگاه هاي اجرايي مرتبط در اين زمينه شد.
فرماندار يزد در ادامه با بيان اينكه توسعه و ترويج فرهنگ كتاب و كتابخواني موجب تعالي و پيشرفت هر جامعه است، افزود: با توجه به جايگاه و ارزش كتاب در ايجاد بستر فرهنگي، بايد از ظرفيت تمام دستگاه ها براي پيشبرد اين اهداف استفاده كرد.
سالاري اضافه كرد: ميزان مطالعه و توجه به مقوله كتاب و كتابخواني در جوامع امروزي، شاخص كارآمدي براي توسعه يافتگي و پيشرفت كشورهاست.
وي با اشاره به افزايش بودجه تملك دارايي اداره كتابخانه هاي عمومي يزد در 2 سال گذشته ابراز كرد: با توجه به اهميت فرهنگ مطالعه و لزوم بهبود فضاي كتابخانه ها در اين مدت بودجه اين حوزه بيش از 100درصد افزايش يافت.
سالاري در ادامه به موضوع جهاني شدن شهر يزد اشاره كرد و افزود: بهبود فضاي كتابخانه ها از جمله مواردي است كه مورد توجه گردشگران و مسافران است، بايد مد نظر قرار گيرد.
همچنين رئيس انجمن كتابخانه هاي عمومي يزد با تشكر از تعامل شهرداري ها در پرداخت نيم درصد سهم كتابخانه ها، تصريح كرد: ديگر منابع درآمد كتابخانه ها عوارض ساخت و ساز در شهرداري هاي حميديا، شاهديه، زارچ و يزد است كه سال گذشته با برگزاري نشست ها و همت مديران شهرداري اين سهم به خوبي پرداخت شده است.
به گفته حسين مسرت ،نويسنده و پژوهشگر فرهنگي مهدي آذر يزدي پيشگام ادبيات نوين كودكان ايران است كه با نگارش كتاب هايي متعدد، به ادبيات كودك و نوجوان در ايران رويكردي تازه بخشيد و نويسندگان ديگري هم به پيروي از او در اين راه گام نهاده اند.
وي افزود: پيش از آذر يزدي به صورت جدي به مقوله كتاب كودك و نوجوان توجه چنداني نمي شد، اكنون بازار كتاب كودك و نوجوان مملو از كتابهاي بازنويسي شده از ادبيات قديم است.
وي ادامه داد: آذريزدي در كتاب قصه هاي خوب براي بچه هاي خوب و قصه هاي تازه از كتابهاي كهن متون ادبي كهن را كه فهم براي نسل جديد به خصوص كودكان و نوجوانان دشوار بود به صورت روان بازنويسي كرد و برخي تغييرات قابل فهم در آنها بوجود آورد.
به باور مسرت به همت شهرداري مي توان آرامگاه آبرومندي در محله خرمشاه يزد براي اين نويسنده بنام بنا كرد؛ موضوعي كه سالها به دليل همكاري و پيگيري نكردن شهرداري محقق نشده است.
وي اظهار اميدواري كرد: با مساعدت منتخبان مردم در پنجمين دوره شوراي شهر و شهردار انتخابي اين شورا رويكردي جديد نسبت به احداث آرامگاه آذر يزدي ايجاد و در اين راستا اقدام شود.
به گفته اين پژوهشگر، از آذر يزدي در عرصه ادبيات و نويسندگي بيش از 40 اثر منتشر شده است كه مهمترين آن در حوزه كودك و نوجوان قصه هاي خوب براي بچه هاي خوب در هشت جلد و قصه هاي تازه از كتابهاي كهن در 10 دفتر است.
آذر يزدي سال 1300 هجري شمسي در محله خرمشاه يزد متولد و در سال 1322 به تهران رفت، قبل از آنكه به كار نگارش داستان هاي كودكان بپردازد به مشاغل گوناگون و از جمله عكاسي و كتابفروشي اشتغال داشت.
وي از سال 1336 با توجه به زمينه مطالعات وسيع قبلي شروع به نوشتن داستان هاي گوناگون براي كودكان كرد.
آذر يزدي در سال 1343 به سبب نگارش كتاب قصه هاي خوب براي بچه هاي خوب از سوي سازمان علمي، فرهنگي، تربيتي ملل متحد (يونسكو) به دريافت جايزه نايل آمد.
آذريزدي 18 تيرماه سال 1388 در 88 سالگي در بيمارستان آتيه تهران درگذشت و 21 تيرماه پس از تشييع جنازه اش از مسجد حظيره در حسينيه خرمشاه يزد در نزديكي محل زندگي اش به خاك سپرده شد
7537*2047* خبرنگار: مسعود ميرجليلي * انتشار- عباسقلي اشكورجيري