زنجان- ایرنا - به گفته ی، معاون خدمات شهری شهرداری زنجان و بر اساس پایش های انجام شده 80 درصد متكدیان این شهر غیربومی و مابقی شامل حدود 30 نفر بومی هستند كه اغلب آنها از سایر شهرستان های استان به این شهر مراجعه می كنند.

به گزارش ایرنا، غلامحسن احمدی روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ستاد شهرستانی و استانی متشكل از شهرداری، دادگستری، بهزیستی، كمیته امداد و اداره تعاون، كار و رفاه اجتماعی برای برخورد با معضل متكدیان تشكیل و برای هریك از دستگاه ها نیز تكالیفی تعیین شده است.
وی یادآوری كرد: طبق قانون اعلام شده وظیفه شهرداری جمع آوری متكدیان از سطح شهر و همچنین مسئولیت ایجاد مكان و تجهیزات اردوگاه است و این نهاد غیر دولتی نیز همه روزه در سطح شهر نسبت به جمع آوری متكدیان اقدام می كند.
احمدی افزود: متكدیان جمع آوری شده به اردوگاهی واقع در جاده فرودگاه شهر زنجان منتقل شده و سپس نسبت به غربالگری آنها مبادرت می شود.
احمدی تاكید كرد: این معاونت با به كارگیری كاركنان خود همه روزه نسبت به جمع آوری متكدیان و گداها از خیابان ها، معابر و تقاطع های سطح شهر اقدام می كند و آنها را به اردوگاه تحویل می دهد.
وی اظهار كرد: مدیریت این اردوگاه برعهده فرمانداری است و طبق قوانین و مقررات نیز می تواند نسبت به اعمال قانون در این بخش اقدام كند.
معاون خدمات شهری شهرداری زنجان ادامه داد: این در حالی است كه متكدیان جمع آوری شده پس از مدتی دوباره به مكان های فعالیت قبلی خود باز می گردند و حتی شمار آنها نیز به مراتب افزایش می یابد.
وی بیان كرد: شهرداری مسئولیتی در مدیریت متكدیان ندارد و در این میان قانون تكالیفی را نیز برای دستگاه های دیگر تعیین كرده است.
احمدی، از علل مهم بازگشت متكدیان به سطح شهر را نبود برخوردهای جدی قضایی عنوان كرد و افزود: در صورت برخوردهای لازم حتی تعیین زندان و ضبط اموال می توان به كاهش شمار آنها امیدوار بود.
این مسئول افزود: اغلب متكدیان برای كسب درآمد با سوء استفاده از احساسات مردم، به همراه كودك گدایی می كنند كه این طبق قانون جرم تلقی می شود و باید برخوردهای شدیدتری با این معضل انجام شود.
وی بیان كرد: به طور یقین برخوردهای قضایی آنگونه كه باید و شاید بازدارندگی لازم را ندارد و این موضوع موجب می شود متكدی در كمتر از یكساعت پس از جمع آوری به فعالیت خود ادامه دهد.
به گفته ی، احمدی 70 درصد متكدیان فعال این شهر را مردان و 30 درصد را زنان تشكیل می دهند.
احمدی خاطرنشان كرد: هم اكنون مشكل مهم این معاونت به دلیل استفاده از كاركنان مرد، جمع آوری متكدیان زن در سطح شهر است.
وی یادآوری كرد: برای رفع این معضل به همكاری و مساعدت دستگاه های متولی نیاز داریم.
معاون خدمات شهری شهرداری زنجان خاطرنشان كرد: همكاری دستگاه های متولی امر به ویژه دستگاه های قضایی در ساماندهی و كاهش فعالیت متكدیان در شهر اثر گذاری بهتری را به همراه دارد.
به گزارش ایرنا، شهر زنجان به عنوان مركز استان سه منطقه شهرداری و 430 هزار نفر جمعیت دارد.
7320/6085
خبرنگار: اعظم شامی ** انتشار دهنده: رویا رفیعی