مشهد – ایرنا – استاندار خراسان رضوی گفت: طرح ملی الگوی توسعه مشاغل خانگی بویژه با بهره گیری از ظرفیت های علمی و فناوری در تكمیل زنجیره تولید و اشتغال استان بسیار موثر است.

به گزارش ایرنا علیرضا رشیدیان شنبه شب در آیین رونمایی از طرح ملی الگوی توسعه مشاغل خانگی در مشهد افزود: بهتر است به جای عنوان مشاغل خانگی در این طرح، مشاغل خرد و خانگی در نظر گرفته شود كه این مهم راهگشای فراگیر شدن این طرح در جامعه هدف خواهد بود.
وی بیان كرد: خراسان رضوی شرایط متفاوتی با دیگر استانها دارد زیرا دارای ظرفیت های قابل توجه در حوزه زیارتی و گردشگری، معدنی، صنعتی، كشاورزی، علم و فناوری، آی تی، صنایع دستی و سوغات است لذا شناسایی طرح های اشتغالزا بویژه دانش بنیان بودن آنها بسیار حایز اهمیت است.
وی اظهار كرد: خراسان رضوی دارای 270 دانشگاه و مركز آموزش عالی، 300 هزار دانشجو و پنج هزار عضو هیات علمی و بیش از یكهزار نخبه دارای رتبه است، لذا توانمندسازی متقاضیان در طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی باید همراه با علم، تجربه، مشاوره های علمی و حقوقی و مالی باشد تا كارآفرین در كنار اشتغال مهارت مورد نظر را نیز به دست آورد.
استاندار خراسان رضوی گفت: در زمانی كه دانشگاه ها تلاش می كنند در زمره نسل سوم و نسل چهارم مراكز آموزش عالی قرار گیرند، سازمان جهاد دانشگاهی باید با توجه به واقعیت دانش آموختگان و نیازهای واقعی جامعه، دانشگاه ها را به سمت نسل های سوم و چهارم به منظور تربیت یك دانشجوی كارآفرین سوق دهد.
وی بیان كرد: كشاورزی خراسان رضوی در هشت حوزه رتبه نخست كشور را دارد و كارشناسان در این حوزه مطالعات خوبی برای توسعه داشته اند لذا جهاد دانشگاهی می تواند مانند نخ یك تسبیح كلیه دستگاه های اجرایی مرتبط با این بخش را هماهنگ و برای توسعه مشاغل خرد در حوزه كشاورزی گام بردارد.
وی با بیان اینكه همدلی لازم برای اجرای یك طرح مشترك در بین دستگاه های اجرایی خراسان رضوی وجود دارد، افزود: وزارت نیرو با اجرای یك طرح اشتغالزا برای مددجویان كمیته امداد توانست 600 نیروگاه خورشیدی كوچك را در خراسان رضوی ایجاد و 2 هزار نیروگاه خورشیدی دیگر در استان هدفگذاری كند.
استاندار خراسان رضوی با اشاره به اجرای نخستین طرح توسعه سرمایه گذاری در طرحهای صنعتی استان در بجستان گفت: امسال با همكاری بانك سینا، بنیاد مستضعفان، معاونت مناطق محروم و روستایی معاونت ریاست جمهوری، 500 میلیارد ریال برای توسعه روستاهای استان اختصاص یافت كه از این میزان 380 میلیارد ریال در قالب طرح و پروژه در روستاها اجرا شده است.
وی خواستار تسهیل ضمانت ها برای طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی و تسریع در تخصیص اعتبارات این طرح به استان شد.
رشیدیان اظهار كرد: هدفگذاری طرح ملی الگوی توسعه مشاغل خانگی 20 هزار فرصت شغلی در استان است و امسال با همكاری ارگان های بخش خصوصی و دولتی، نتایج خوبی در اشتغال به دست آمد به طوری كه نرخ بیكاری استان امسال از 14 درصد به 10.1 درصد كاهش یافت.
وی گفت: جمعیت بیكار بویژه بیكار تحصیلكرده در استان به نسبت زیاد است و باید از طریق طرح هایی مانند طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی برای افراد بیكار استان اشتغال ایجاد كرد.

*جهاد دانشگاهی در طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی نقش تسهیل گری دارد
رئیس سازمان تجاری سازی فناوری و اشتغال دانش آموختگان جهاد دانشگاهی نیز در این نشست گفت: جهاد دانشگاهی به عنوان یكی از نهادهای دست اندركار در طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی نقش تسهیل گر را ایفا می كند و قرار است شیوه توسعه مداخله ای را در پیش گیرد.
محمدصادق بیرجندی افزود: استفاده از تمام ظرفیت های جهاد دانشگاهی در بخش علمی، پژوهشی، تجاری سازی و اشتغال دانش آموختگان، استفاده از بستر آی.تی برای پیگیر شدن فرد متقاضی در فرآیندهای اجرایی در طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی دیده شده است.
وی بیان كرد: مدیر ارشد هر استان ناظر بر فعالیتهای دستگاه های اجرایی در اجرای طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی خواهد بود و استاندار می تواند به صورت آنلاین به همه اطلاعات مربوط به این طرح دسترسی داشته باشد.
مدیركل تعاون، كار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی نیز در این نشست گفت: سهم تسهیلات برای اشتغالزایی در استان در سال گذشته 72 میلیارد ریال بود كه این میزان به 540 میلیارد ریال افزایش یافت.
محمود احمدی افزود: سهمیه تسهیلات مشاغل خانگی خراسان رضوی در سال گذشته 42 میلیارد ریال بود كه تا امروز از این بخش 380 میلیارد ریال به استان تخصیص یافته است.
وی بیان كرد: سهمیه امسال خراسان رضوی در تسهیلات مشاغل خانگی نیز نسبت به پارسال 9 برابر شده است.
مدیركل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز گفت: سال گذشته 100 هزار فرصت شغلی معادل 16 درصد از اشتغال ایجاد شده كل كشور و از ابتدای سال جاری تا پایان شهریورماه نیز 184 هزار فرصت شغلی معادل 23 درصد از اشتغال ایجاد شده در كشور در خراسان رضوی شكل گرفته است.
علی رسولیان افزود: در طول برنامه پنج ساله ششم توسعه باید نرخ بیكاری استان به هفت درصد، معادل ایجاد 430 هزار فرصت شغلی برسد و براساس این هدفگذاری باید امسال 123 هزار فرصت شغلی ایجاد شود، ضمن اینكه تكلیف تعیین شده از سوی دولت برای این استان ایجاد 160 هزار فرصت شغلی تا پایان امسال است.
وی بیان كرد: در طرحهای بزرگ، امید استان به تسهیلات صندوق توسعه ملی و فاینانس های خارجی و شركت های توانمند سرمایه دار است و امسال طبق برنامه ششم توسعه، خراسان رضوی باید به 630 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری دست پیدا كند.
وی اظهار كرد: امسال از محل كمكهای فنی و اعتباری 240 میلیارد ریال اختصاص یافت كه جوابگوی نیاز نیست، از این رو طرحهای كوچك و خوداشتغالی در استان برای تحقق اشتغال نیازمند حمایت و راهبری هستند و باید متقاضیان، تسهیلات را به آسانی دریافت كنند.
مدیركل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: این استان در توسعه مشاغل خرد دارای ظرفیتهای فوق العاده و كارنامه موفقی است لذا وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی باید توجه ویژه به استان كرده و سهم اعتباری صندوق كارآفرینی امید برای طرح الگوی توسعه مشاغل خانگی این استان را خارج از اعتبارات سالانه استانی قرار دهند.
5132/7489
خبرنگار: میترا عبداللهی ** انتشار دهنده: علی اصغر ایزدی