تهران – ايرنا - محققان ناسا شهاب‌ سنگي را شناسايي كردند كه تصور مي‌شود يك جرم ميان‌ستاره‌اي است كه از منظومه شمسي عبور مي‌كند.

به گزارش روز يكشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از اسوشيتدپرس، اين جرم فضايي كه كمتر از 400 متر قطر دارد و با عنوانA/2017 U1 شناخته مي‌شود، با سرعت 25.5 كيلومتر درساعت در حال عبور از منظومه شمسي است.
اين جرم فضايي كه توسط تلسكوپ فضايي Pan-STARRS 1 واقع در دانشگاه هاوايي شناسايي شد، از خارج منظومه شمسي آمده است و در مسيري حركت مي‌كند كه بازگشتي به منظومه شمسي ندارد. اين جرم فضايي از بالاي دايره‌البروج (صفحه‌اي كه مدار حركت اغلب سيارات منظومه شمسي به دور خورشيد روي آن قرار دارد) نزديك شده و پس از عبور از اين صفحه از فاصله 24 ميليون كيلومتري پايين زمين عبور مي‌كند و مجددا به سمت بالا و به سوي صورت فلكي اسب بالدار تغيير مسير مي‌دهد.
از سال‌ها قبل محققان نظرياتي مبني بر وجود اجرام ميان‌ستاره‌اي مطرح كرده‌اند كه بر اساس آن نظريات اين اجرام، شهاب‌سنگ‌هايي هستند كه با سرعت زياد بين ستاره‌ها در حركت بوده و گاهي از ميان منظومه شمسي نيز عبور مي‌كنند. اما اين اولين بار است كه يك جرم ميان‌ستاره‌اي در منظومه شمسي مشاهده و ردگيري مي‌شود.
به گفته محققان تمام شواهدي كه تاكنون به دست آمده نشان مي‌دهد، اين شهاب‌سنگ يك جرم ميان‌ستاره‌اي است، با وجود اين هنوز هم ابهاماتي در اين رابطه وجود دارد كه براي رفع آن‌ها انجام تحقيقات بيشتر ضروري به نظر مي‌رسد.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: گلشن