سعيد سبزه محمدي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: در 6 ماهه نخست امسال، از هزار و 158ميليارد ريال كالاي قاچاق استان، بيشترين قاچاق با ارزش 120 ميليارد ريال مربوط به پارچه، 83 ميليارد ريال مربوط به لوازم آرايشي و بهداشتي و 38 ميليارد ريال مربوط به پوشاك بوده است.
وي اظهار كرد: لوازم خانگي، مصنوعات طلا و نقره، سيگار، كيف و كفش، چاي، كود شيميايي و مواد غذايي از ديگر كالاهاي قاچاق شناسايي شده در خراسان رضوي بوده است.
محمدي بيان كرد: 97 درصد از كالاهاي قاچاق از داخل كشور و ديگر استانها همچون نواحي غرب كشور، تهران و سيستان و بلوچستان وارد خراسان رضوي مي شود و سه درصد از قاچاق كالا كه از مبادي مرزي استان انجام مي گيرد مربوط به سوخت و ارز است كه از خراسان رضوي به خارج از كشور قاچاق مي شود.
عضو كميسيون برنامه ريزي، هماهنگي و نظارت بر مبارزه با قاچاق كالا و ارز خراسان رضوي يكي از علل شكل گيري قاچاق را شكاف بين توليد و عرضه كالا ذكر و بيان كرد: بررسي 16 رديف كالايي مشخص كرد كه در هر رديف فاصله و شكافي وجود دارد، منجر به ايجاد كالاي قاچاق مي شود.
وي گفت: اين فاصله مي تواند از طريق واردات از بين برود اما به خاطر تعرفه هاي واردات و سود زياد قاچاق، اين پديده تشديد شده و بر اين اساس قاچاق از فقدان توليد مورد نياز جامعه نشات مي گيرد.
سبزه محمدي افزود: بهترين راهكار براي پيشگيري از قاچاق كالا و ارز، تقويت توليد است به اين معنا كه بايد به سوي تقويت توليد و در كنار آن اصلاح الگوي مصرف برويم.
وي از ديگر راهكارهاي تقويت توليد را سياستهاي اقتصاد مقاومتي ذكر و بيان كرد: در اين الگو بر توليد درونگرا و برون نگر يعني توليد با بهره گيري از ظرفيتهاي داخلي با نگاه به صادرات تاكيد شده است.
عضو كميسيون برنامه ريزي، هماهنگي و نظارت بر مبارزه با قاچاق كالا و ارز خراسان رضوي گفت: برنامه جامع پيشگيري و مبارزه با قاچاق كالا و ارز از سال 93 توسط ستاد مركزي مبارزه با قاچاق كالا و ارز در كشور به اجرا درآمده كه 70 درصد آن به سوي پيشگيري و 30 درصد به سوي مبارزه پيش مي رود.
وي اظهار كرد: برنامه جامع پيشگيري و مبارزه با قاچاق كالا و ارز به 23 دستگاه عضو كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز استان ابلاغ شده كه هر سه ماه گزارش هاي عملكردي در اين خصوص به ستاد مركزي ارسال مي شود.
محمدي گفت: ابزارهاي كنترلي در حوزه سخت افزاري شامل گشت هاي سطح عرضه كه به صورت مشترك توسط دستگاه هاي كاشف انجام مي شود، راه اندازي سامانه جامع انبارها، سامانه جامع گمركي و نصب دستگاه هاي ايكس.ري در گمرك مي باشد.
وي افزود: در اين زمينه، سامانه جامع انبارها در استان ايجاد شده و ثبت انبارهاي خصوصي و دولتي در اين سامانه در حال انجام است، سامانه جامع گمركي در گمرك هاي استان نصب شده و چندين دستگاه ايكس ري نيز مستقر شده است.
محمدي گفت: در آخرين اقدام براي تجهيز ايستگاه هاي ايست و بازرسي استان، امسال چهار دستگاه كانكس سيار مجهز در اختيار نيروي انتظامي قرار گرفت تا اين نهاد بتواند در ايستگاه ها به صورت سيار فعاليت و تسلط بيشتري بر قاچاقچيان داشته باشد.
7489/5132
خبرنگار: ميترا عبداللهي ** انتشار دهنده: علي اصغر ايزدي
تاریخ انتشار: ۸ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۲
مشهد – ايرنا – عضو كميسيون برنامه ريزي، هماهنگي و نظارت بر مبارزه با قاچاق كالا و ارز خراسان رضوي گفت: پوشاك و پارچه، لوازم آرايشي و بهداشتي بيشترين حجم كالاهاي قاچاق استان را تشكيل مي دهند.