تهران- ایرنا- سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران گفت: حفظ صنعت هسته ای به این دلیل اتفاق افتاد كه بومی شد و هم اكنون ما صنعتی داریم كه می تواند از تكانه های خارجی در امان باشد.

به گزارش ایرنا از سازمان انرژی اتمی ایران، بهروز كمالوندی در نشست خبری این سازمان در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاری ها كه امروز- دوشنبه- در محل مصلای امام خمینی(ره) برگزار شد، در جمع اهالی رسانه با اشاره به مطلب فوق افزود: از ابتدای انقلاب محدودیت هایی برای ما ایجاد كردند و ما چاره ای جز این ندیدیم كه خودمان تلاش كنیم و به قله های تكنولوژی هسته ای برسیم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران ادامه داد: امروزه موضوع هسته ای سیاسی و بین المللی شده؛ شاید نباید اینطور می شد به این دلیل كه این موضوع مربوط به علوم و فنون زندگی روزمره است، بهداشت، پزشكی، كشاورزی و صنعت از جمله مقولاتی است كه برای رسیدن به آنها نیازمند این هستیم كه یا تكنولوژی وارد كنیم یا مجهز به این تكنولوژی شویم.
كمالوندی اظهار داشت: تا جایی كه اكنون در جایگاه مطلوبی هستیم، چرا كه اگر به ما سوخت راكتور را می دادند شاید وارد این مقوله نمی شدیم و اینجاست كه باید گفت عدو شود سبب خیر اگر خدا خواهد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی در جمع اصحاب رسانه افزود: حفظ صنعت هسته ای به این دلیل اتفاق افتاد كه بومی شد و هم اكنون ما صنعتی داریم كه می تواند از تكانه های خارجی در امان باشد.
كمالوندی با اشاره به موضوع آمریكا و مخالفت های آن با برجام گفت: در جمع سران كشورهای دنیا بیش از 200 كشور كه عضو سازمان ملل متحد هستند، اذعان كردند كه موضوع مخالفت آمریكا باعث شرمساری اش شده است، در حالیكه برای ما افتخاری به دنبال داشته است و این نشان می دهد كه در هماوردی كه یك طرف آن استكبار جهانی بوده، ما با دستاوردهایی كه داشته ایم مایه سرافكندگی آن را فراهم ساخته ایم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران افزود: حدود یك میلیون بیمار در كشور از دستاوردهای صنعت هسته ای استفاده می كنند، در رابطه با ارتباط صنعت هسته ای با صنعت نفت، محیط زیست، حتی در بحث های باستانشناسی و حوزه های نیروگاهی و .... پیشرفت های بسیار خوبی داشته ایم و این مایه افتخار كشور ما است.
كمالوندی عنوان كرد: حال آنكه این مهم به قیمت صرف هزینه های سنگینی بدست آمده است و ما در این راه شهیدان گرانقدری همچون شهید شهریاری، احمدی روشن، علی محمدی و قشقایی را از دست داده ایم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران خاطرنشان كرد: وظیفه ما این است كه از این صنعت حفاظت و حراست كنیم و در عین حال با تدبیر، امید و نگاه به آینده به نحوی برنامه ریزی كنیم كه به اهداف خود برسیم.
كمالوندی سپس در ارتباط با رویكرد سفر آمانو به ایران گفت: سفر مدیركل آژانس بین المللی انرژی اتمی برای تبادل نظر در ارتباط با موضوعات مختلف و عموماً برجام بود.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران تأكید كرد: ما پروتكل الحاقی را به صورت داوطلبانه و مشروط استفاده می كنیم. اگر قرار باشد از منافع برجام منتفع نشویم این پروتكل می تواند از اهدافی باشد كه سیاست های ما منطبق با آن تطبیق یابد.
كمالوندی افزود: آمانو به دنبال تقویت برجام است و در این ارتباط با شخصیت های مختلف صحبت می كند. از جمله این شخصیت ها می توان به خانم موگرینی، نیكی هیلی و آقای مكرون اشاره كرد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران به نقش تأثیرگذار رسانه ها در اشاعه اخبار درست اشاره كرد و تصریح كرد: حالا كه ما در صحنه بین المللی موفق شده ایم جایگاه محكمی را كسب كنیم طرف مقابل با استفاده از رسانه ها، فضایی مجازی و خیالی ایجاد می كند و تصویری از ایران ارایه می دهد كه بگوید خیلی چیزها را ندارد.
كمالوندی ادامه داد: یك عده هم در داخل كشور موضع گیری هایی ایجاد می كنند و خوراكی برای اینگونه رسانه ها همچون رویترز تهیه می كنند مبنی بر اینكه ایران نمی خواهد همكاری كند.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی خطاب به اهالی رسانه گفت: شما رسانه ها نقش مهمی در خواندن ذهن طرف مقابل دارید. در زمین حریف بازی نكنید. كسانی كه در رسانه كار می كنند باید به پیچیدگی رموز سیاسی دنیا اشراف داشته باشند. این خیلی ساده است كه وقتی سؤال دارید بپرسید و به راحتی می توانید این فضا را خنثی كنید.
كمالوندی در ادامه نشست خبری در نمایشگاه مطبوعات در جمع اهالی رسانه به پرسش های آنها پاسخ داد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در پاسخ به پرسشی در ارتباط با توضیح در مورد قانون اقدام متقابل و شروط مقام معظم رهبری گفت: سازمان انرژی اتمی قانون اقدام متقابل و شروط مقام معظم رهبری را پیش روی خود دارد. یكی از شروط مقام معظم رهبری تشكیل هیأت قوی برای نظارت بر اجرای برجام بود كه این هیأت از ما گزارشات را دریافت می كند.
كمالوندی با بیان اینكه بخشی از نظارت ها در رسانه ها بیان نمی شود، گفت: هیأت نظارت گزارشات را بررسی كرده، شورای عالی امنیت ملی نیز در جلسات موضوعات را بررسی می كند و در پایان تصمیمات مهم اتخاذ می شود.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران اضافه كرد: اینكه بعضی ها فكر می كنند راساً وزارت امورخارجه و یا سازمان انرژی اتمی باید اقداماتی را انجام دهد، برداشت اشتباهی است.
كمالوندی تاكید كرد: سازمان انرژی اتمی مجری تصمیمات شورای عالی امنیت ملی است، ما نظرات خود را اعلام می كنیم كه مثلاً در قبال فلان تحرك چه اقداماتی را می شود انجام داد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران با بیان اینكه نباید بحث پیشران هسته ای را دست كم گرفت، گفت: آمریكایی ها و اروپایی ها علاقه مند نیستند جمهوری اسلامی بر روی برنامه پیشران هسته ای كار كند اما اجرای پیشران هسته ای در دستور كار سازمان انرژی اتمی قرار گرفته است و در قانون مقابله با تحركات آمریكا به آن اشاره شده و برایش بودجه اختصاص داده شده است.
كمالوندی عنوان كرد: سازمان انرژی اتمی در حال اجرای این طرح است اما نمی توان بگوییم یك سال دیگر آن را ارائه می دهیم. مثل این است كه ساختمانی 20 تا 30 طبقه را بخواهیم 6 ماه پس از اجرا رونمایی كنیم.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران ادامه داد: اجرای این طرح پروسه ای دارد كه چهار تا پنج سال كار تحقیقاتی و شبیه سازی نیاز دارد. در حوزه سوخت و راكتور نیز دارای مراحل پیچیده ای است.
كمالوندی افزود: جلسات منظم گروه های متخصص برای بررسی این طرح در حال برگزاری است اما مواردی نیست كه بخواهد برای عموم اطلاع رسانی شود. فقط می توانیم اطلاعات كلی درباره آن ارائه دهیم و بسیاری از مسائل آن محرمانه بوده و ضرورتی ندارد كه در جامعه مطرح شود.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در پاسخ به پرسش خبرنگاری دیگر، مبنی بر اینكه محتمل‌ترین پیش بینی شما از برخورد كنگره با تصمیم اخیر ترامپ چیست؟ گفت: آنچه كه ما یقین داریم این است كه آمریكا به دشمنی خود با ما ادامه می‌دهد و در حوزهای منطقه‌ای، موشكی و یا هسته‌ای اگر بتواند به ما فشار وارد می‌كند.
كمالوندی گفت: آمریكایی‌ها تلاش خواهند كرد تا بدون اشاره به موضوع هسته‌ای به بهانه‌های مختلف فشار را بر ایران حفظ كنند و مانع اجرای مطلوب برجام شوند. آنها از آنجایی كه اروپایی‌ها و بسیاری از كشورهای دیگر را در مخالفت با برجام با خود همراه ندارند، نمی‌توانند به طور مستقیم از برجام خارج شوند. درعین حال اقدامات آنها اثرات منفی بر برجام و روح آن خواهد داشت.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران عنوان داشت: وقتی اروپایی‌ها نسبت به اقدامات آمریكایی‌ها انتقاد و یا سوال می‌كنند پاسخ آمریكا این است كه تحریم‌ها و یا قوانین اعمال شده بر ایران مربوط به هسته‌ای نیست. ما اطلاع داریم بسیاری از كشورها با آمریكا در جلسات خصوصی خواهان ادامه برجام هستند.
كمالوندی تصریح كرد: با این حال آمریكایی‌ها هم می‌خواهند از برجام خارج شوند و هم نمی‌خواهند با دنیا و اروپا مقابله كنند. بنابراین فشار را از هر طرف آنقدر زیاد می‌كنند كه اثرات مثبت برجام خنثی شود و یا ایران را به جایی برسانند كه بگوییم برجام هیچ چیز برای ما ندارد پس از آن خارج شوید.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران در ارتباط با «برگشت پذیری» اظهار كرد: شرایط و سناریوهای مختلفی داریم. در حوزه فنی نیز ظرفیت‌هایی داریم كه اگر اجرایی شود تاثیرگذار است. و این تاثیرگذاری به لحاظ پیام قوی كه به دنیا منتقل می‌كند و حركت در جهت توسعه صنعت هسته‌ای مهم است.
كمالوندی سپس به بازدید از غرفه های خبرگزاری ها و نشریات در بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات پرداخت و با توقفی كوتاه در هر یك از غرفه ها به پرسش های مطرح شده در ارتباط با صنعت هسته ای و برجام پاسخ گفت.
سیام*3061*3070*1449*تنظیم: میترا بلندقامتی*انتشار: امیر كاردان راد