تهران - ایرنا - رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از حقوق كودكان گفت: لایحه جدید حمایت از كودكان و نوجوانان به ما كمك می‌كند كه اقدامات موثرتری را در زمینه كاهش كودك‌آزاری انجام دهیم.

لایحه حمایت از كودكان و نوجوانان در سال 88 از سوی قوه قضائیه به دولت تقدیم شد و پس از آن در سال 90 به مجلس ارسال شد و این لایحه از آن سال همچنان در دست بررسی است كه مقرر شده تا پایان امسال در كمیسیون قضایی نهایی شود اما به نظر می رسد كه تصویب آن به سال 97 موكول خواهد شد.
مطهره ناظری در گفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره اهمیت این لایحه در موارد كودك آزاری، تاكید كرد: بی تردید تصویب لایحه حمایت از كودكان و نوجوانان موجب كاهش جرایم ارتكابی علیه كودكان و نوجوانان خواهد شد.
وی یادآور شد: درحال حاضر قانون حمایت از كودكان و نوجوانان مصوب سال 81 ، مشتمل بر 9 ماده را در اختیار داریم كه بسیار ناقص است و حمایت همه جانبه از كودكان را در برنمی گیرد.
ناظری اظهار داشت: می توان گفت كه دیدگاه صرف قضایی و عدم بازدارندگی این قانون از جمله مشكلات فعلی برای مبارزه با كودك آزاری است.
وی گفت: این در حالی است كه در لایحه حمایت از كودكان و نوجوانان بحث كودك آزاری به صورت جدی مورد توجه و بررسی قرار گرفته است و برای موضوعی مانند كودك آزاری تدابیر حمایتی و قضایی پیش بینی شده است.

**توجه به خرید و فروش كودك در لایحه حمایت از كودكان
رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از حقوق كودكان گفت: در لایحه حمایت از حقوق كودكان و نوجوانان، علاوه بر تعریف خطر شدید و قریب الوقوع كودك آزاری، وضعیت مخاطره‌ آمیز نیز تعریف شده است كه در صورت توجه به آن از ورود آسیب جدی به كودك ونوجوان جلوگیری می شود.
ناظری افزود: همچنین در این لایحه به مواردی مانند بدسرپرستی و زندانی بودن والدین ، فرار كودك از خانه، خشونت مستمر، عدم ثبت ولادت، سوءرفتار، بهره‌كشی، هر گونه صدمه و اذیت و آزار كودك اعم از شكنجه جسمی و روحی كودكان و نادیده‌گرفتن عمدی سلامت و بهداشت روانی و جسمی كودكان، ممانعت از تحصیل كودكان، خرید و فروش كودكان، بهره كشی از كودكان و فعالیت مجرمانه به وسیله كودك اشاره شده است.
وی تاكید كرد: بطورقطع توجه به همه این موارد در وهله نخست موجب كاهش آسیب های اجتماعی در این حوزه است و در گام های بعدی موجب رفع زمینه انواع كودك‌آزاری ها می شود.

**لایحه حمایت از كودكان و ایجاد دفتر حمایت قضایی از كودكان
رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از حقوق كودكان گفت: در این لایحه مقرر شده دفتری با عنوان «حمایت قضایی از كودكان و نوجوانان» تحت نظر دادستان ایجاد شود و وظایف دستگاه‌هایی مانند سازمان بهزیستی، وزارت آموزش و پرورش، وزارت كار و نیروی انتظامی در این زمینه در این لایحه ، تعیین شده است.
ناظری افزود: این سازمان ها هركدام، وظایفی را در حمایت از كودكان و نوجوانان برعهده دارند كه از جمله این وظایف می توان به شناسایی كودكان در معرض خطر، توانمندسازی و برقراری امنیت و معرفی به مراجع قضایی یا حمایتی برای رفع خطر از كودك، اشاره كرد.
وی ادامه داد: همچنین در این لایحه والدینی كه مرتكب جرم كودك‌آزاری می‌شوند در مواردی از سرپرستی كودك خود محروم خواهند شد.

**لایحه حمایت از كودكان بیشتر پیشگیرانه است
رئیس هیات مدیره انجمن حمایت از حقوق كودكان گفت: در لایحه حمایت از كودكان و نوجوانان، تمام مصادیق كودك آزاری ها و نقض حقوق كودك در همه ابعاد لحاظ شده است و در برخورد با انواع كودك آزاری ضمانت اجراهای كیفری و غیركیفری در نظر گرفته می شود.
ناظری یادآور شد: در لایحه جدید به كودكان در معرض خطر پرداخته شده است چرا كه ممكن است بسیاری از كودكان بزه‌ دیده نباشند اما در معرض بزه دیدگی قرار داشته باشند و اگر قانون نسبت به آنها توجه كرده و حساسیت نشان دهد، می‌توان از بزه دیدگی این كودكان پیشگیری كرد. بنابراین لایحه حمایت از كودكان و نوجوانان به كودك ‌آزاری نگاه فراگیر ‌تری دارد و بیشتر از آنكه بخواهد به مجازات‌ ها بپردازد به پیشگیری پرداخته است.
وی اظهار داشت: در نهایت می توان نتیجه گرفت كه تصویب لایحه حمایت از كودكان و نوجوانان ، در صورت آگاهی رسانی احكام آن به عموم و همچنین پایبندی همگان به مفاد آن تا حدود زیادی می تواند در كاهش انواع كودك آزاری ها موثر باشد و به مقابله با خشونت علیه كودكان بپردازد.
اجتمام**9185**1569**مصاحبه از سادات حسینی خواه **انتشار: علی حبیبی
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej