سنندج - ایرنا - جوان بیجاری، از مددجویان كمیته امداد امام خمینی (ره)، توانست در مدت سه ماه با راه اندازی كسب و كار موفق، گامی بلند در مسیر خودكفایی، تولید و اشتغال بردارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، خودكفایی مددجویان از اهداف كمیته امداد امام خمینی (ره) است و تلاش می كند با ایجاد شرایطی، افراد زیرپوشش را با اتكا به توانمندی هایشان در مسیر استقلال اقتصادی و خروج از دایره پوشش حمایتی هدایت كند.
جوان 19 ساله بیجاری یكی از این مددجویان است كه توانسته از فرصت های ایجاد شده توسط كمیته امداد امام خمینی (ره) استفاده كند و طی سه ماه با ایجاد كارگاه پرورش بلدرچین علاوه بر اینكه خود را به مرز خوكفایی برساند حامی خانواده اش نیز باشد.
این جوان ساكن شهر جدید توپ آغاج در شهرستان بیجار است كه یك سال پس از اتمام دوران دبیرستان، اندوه بیكاری را تاب نیاورد و به جای انتظار برای استخدام در اداره یا شركتی با استفاده از خلاقیت و تبدیل ایده به فرصت، خود كارفرمای خود شد.
با توجه به اقتضای سنی و شرایط خانوادگی، این جوان در یك سال پس از اتمام دبیرستان، شرایط خاصی را در نزول و افول امید تجربه كرده اما بیكاری و وابستگی اقتصادی را مهمترین مانع برای رسیدن به آرزوهایش می داند و معتقد است: در این دوران به فكر راه انداختن كسب و كار افتادم و دوره های آموزشی مهارتی را با موفقیت پشت سر گذاشتم.
وی ادامه داد: پس از اتمام دوره چون در ابتدای راه بودم برای دریافت تسهیلات و فراهم كردن مقدمات ایجاد كارگاه مجبور به قرض 10 میلیون ریال شدم كه به علت بضاعت پایین مالی، ریسك بزرگی برایم بود.
وی گفت: در نهایت با مشاوره های مختلف، تهیه طرح توجیهی و خرید برخی امكانات اولیه كارگاه شرایط دریافت تسهیلات برایم مهیا شد و سه ماه قبل تسهیلات 250 میلیون ریالی اشتغالزایی را از طریق كمیته امداد گرفتم.
وی افزود: با این میزان تسهیلات در حیاط خانه پدری كارگاهی به وسعت 25 مترمربع احداث و تجهیز و با خرید 2 هزار قطعه جوجه یك روزه بلدرچین، كسب و كارم را شروع كردم.
وی می گوید: طی این سه ماه، جوجه های بسیاری تلف شدند اما چون هنگام شروع خود را برای تحمل سختی ها آماده كرده بودم، تلاشم را ادامه دادم و اكنون توانسته ام كارگاه را به مرحله سوددهی اولیه برسانم.
وی تاكید كرد: هم اكنون میزان تولید كارگاه در هر هفته یك هزار و 300 تخم نطفه دار است و در یك ماه گذشته با جذب مشتریانی از شهرهای سنندج و همدان توانسته ام تولیدات كارگاه را به فروش برسانم.
وی با بیان اینكه می دانم برای رسیدن به مرحله كامل خودكفایی و سوددهی كامل كارگاه پستی و بلندی های زیادی پیش رو دارم، افزود: می خواهم معنای 'خواستن توانستن است' را برای خود و همسالانم معنا كنم.
وی یادآور شد: در این مدت بسیاری از دوستانم را كه شرایط شبیه من دارند برای راه اندازی كسب و كار تشویق كردم كه چند نفر از آنها علاقه مند شده و برای شركت در كلاس های مخلتف اقدام كرده اند.
وی در خصوص توسعه كسب و كار خود گفت: اكنون تنها برای خودم اشتغال ایجاد كرده ام اما توسعه كارگاه در وسعتی بزرگتر با تولید و اشتغال بیشتر را هدفگذاری كرده ام.
مدیر كمیته امداد امام خمینی (ره) بیجار نیز در این ارتباط با بیان اینكه اجرای طرح های خوداشتغالی و ایجاد فرصت های شغلی مناسب برای خانواده‌های زیرپوشش با هدف تامین عزت و كرامت خانواده‌ها و نیل به استقلال اقتصادی آنها انجام می شود، گفت: برای این مددجوی جوان علاوه بر پرداخت تسهیلات مشاوره و پشتیبانی های ایجاد یك كسب و كار به صورت كامل انجام یافته است.
امیرعطاالله افخمی افزود: حمایت از خرید دستگاه جوجه كشی، تهیه طرح توجیهی، رفع مشكل سند وثیقه برای بانك و ارایه آموزش از دیگر حمایت های پشتیبانی كمیته امداد از این فرد بوده است.
به گفته وی، طی سال جاری این كمیته 79 فقره تسهیلات به ارزش 14 میلیارد و 600 میلیون ریال برای اشتغال 80 مددجوی شهرستان در حوزه های مختلف كشاورزی، دامداری و خدمات پرداخت شده است.
وی توانمند ساختن 100 خانواده مددجویی را هدفگذاری این كمیته در سال جاری اعلام كرد و گفت: برای این موضوع، 70 میلیارد ریال اعتبار شامل 20 میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه بانكی و 50 میلیارد ریال نیز محل صندوق قرض الحسنه امداد ولایت تخصیص یافته است.
مدیر كمیته امداد امام خمینی (ره) بیجار با بیان اینكه از ابتدای سال 93 تا پایان سال گذشته 583 خانواده مددجو در این شهرستان توانمند شدند، افزود: این كمیته حمایت های مادی و معنوی از مددجویان با تسهیلات اشتغالزایی برای رسیدن به میانگین 10 میلیون ریال درآمد ماهیانه، ادامه می دهد.
افخمی تاكید كرد: هم اكنون یك هزار و 500 خانواده مددجوی شهرستان تحت حمایت های پشتیبانی پس از پرداخت تسهیلات برای رسیدن به مرحله كامل خودكفایی هستند.
به گزارش ایرنا، هم اكنون 2 هزار و 400 خانواده بیجاری در مناطق شهری و روستایی زیر پوشش خدمات كمیته امداد امام خمینی (ره) قرار دارند.
تاكنون یك هزار نفر از مددجویان استان كردستان برای دریافت تسهیلات اشتغال به بانك ها معرفی شده اند.
در سال جاری 650 میلیارد ریال تسهیلات از محل منابع بانكی برای اشتغال مددجویان كمیته امداد امام خمینی (ره) كردستان تخصیص یافته كه تا كنون 382 میلیارد ریال از این اعتبارات به مددجویان پرداخت شده است.
گزارش: حسن حسین زاده ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
3034/9102