دراين مطلب آمده است: مصرف تخم مرغ يكي از سادهترين و كمهزينهترين روشها براي دريافت پروتئين مورد نياز بدن محسوب ميشود. هر تخم مرغ حدود 85 كالري و 7 گرم پروتئين دارد و افزون بر تامين پروتئين روزانه ميتواند به بهبود سلامت انسان نيز كمك كند.
مصرف تخم مرغ يكي از سادهترين و كمهزينهترين روشها براي دريافت پروتئين مورد نياز بدن محسوب ميشود. هر تخم مرغ حدود 85 كالري و 7 گرم پروتئين دارد و افزون بر تامين پروتئين روزانه ميتواند به بهبود سلامت انسان نيز كمك كند.
«تخم مرغ منبع خوبي براي اسيدآمينهها، آنتياكسيدانها و آهن است. سفيده تخم مرغ بيشترين ميزان پروتئين را در خود دارد اما زرده تخم مرغ نيز داراي يك ماده مغذي به نام كولين است كه مبارزي توانمند در برابر چربي محسوب ميشود و از اين رو مصرف تخم مرغ ميتواند گزينهاي خوب براي كمك به كاهش وزن باشد.
تقويت سيستم ايمني
براي تقويت سيستم ايمني بدن خود ميتوانيد يك يا دو تخم مرغ را به رژيم غذايي روزانه خود اضافه كنيد. يك تخم مرغ بزرگ ميتواند 22درصد از مقدار توصيه شده مصرف روزانه سلنيوم را تامين كند. اين ماده مغذي از سيستم ايمني حمايت كرده و هورمونهاي تيروئيد را تنظيم ميكند. اگر كودكان و بزرگسالان به ميزان كافي سلنيوم دريافت نكنند، امكان ابتلا به بيماري كشان و كاشين بك - دو بيماري كه قلب، استخوانها و مفاصل را تحت تاثير قرار ميدهند - افزايش مييابد.
بهبود شرايط كلسترول
سه نظر درباره كلسترول وجود دارند كه تقريبا همه از آنها آگاه هستند:
1. كلسترول بالا چيز خوبي نيست.
2. دو نوع كلسترول بد و خوب وجود دارند.
3. تخم مرغ حاوي مقدار زيادي كلسترول است.
پزشكان به طور كلي درباره نسبت كلسترول خوب (HDL) به كلسترول بد (LDL) نگران هستند. يك تخم مرغ بزرگ حاوي 212 ميليگرم كلسترول است اما اين به معناي آن نيست كه مصرف آن موجب افزايش كلسترول بد در خون ميشود. بدن به طور مداوم كلسترول توليد ميكند و مطالعات بسياري نشان دادهاند كه تخم مرغ ميتواند شرايط كلسترول بدن انسان را بهبود ببخشد. به نظر ميرسد مصرف تخم مرغ كلسترول خوب را افزايش ميدهد؛ در شرايطي كه ميزان كلسترول بد را كاهش ميدهد.
كاهش خطر بيماري قلبي
كلسترول بد در ديواره شريانها رسوب ميكند و زمينهساز گرفتگي رگها ميشود. در مقابل، كلسترول خوب ميتواند مولكولهاي چربي را از ديواره شريانها پاك كند. در اين ميان، اندازه ذرات كلسترول بد نيز اهميت دارد. بدون ترديد، ذرات بزرگتر بهتر هستند زيرا مطالعات بسياري نشان دادهاند افرادي كه داراي تراكم بالاي ذرات كوچك كلسترول بد هستند، نسبت به افرادي كه داراي ذرات بزرگ كلسترول بد هستند، در معرض خطر بيشتري براي ابتلا به بيماري قلبي قرار دارند. اگر چه مصرف تخم مرغ در برخي افراد به افزايش كلسترول بد منجر ميشود اما مطالعات نشان دادهاند كه ذرات كلسترول بد از اندازه كوچك به بزرگ تغيير ميكنند كه خطر ابتلا به مشكلات قلبي عروقي را كاهش ميدهند.
بهبود سطوح انرژي
يك تخم مرغ ميتواند 15درصد از مقدار مصرف توصيه شده روزانه ويتامين B2 را تامين كند كه به نام ريبوفلاوين نيز شناخته ميشود. اين ويتامين به بدن در تبديل غذا به سوخت كمك ميكند كه اين سوخت براي توليد انرژي استفاده ميشود.
بهبود شرايط پوست و مو
مجموعه ويتامينهاي ب براي سلامت پوست، مو، چشمها و كبد ضروري هستند. افزون بر ويتامين B2، تخم مرغ حاوي ويتامينهاي B5 و B12 نيز است. اين ويتامينها به عملكرد درست سيستم عصبي نيز كمك ميكنند.
محافظت از مغز
تخم مرغ حاوي ماده مغذي كولين است و از اين رو غذايي براي مغز محسوب ميشود. كولين يكي از اجزا غشاهاي سلولي است و براي سنتز استيل كولين، يك انتقالدهنده عصبي نياز است. مطالعات نشان دادهاند كه كمبود كولين با اختلالات عصبي و كاهش عملكرد شناختي پيوند خورده است.
نجات زندگي
بدن توانايي توليد 11 اسيدآمينه اساسي را دارد كه براي حفظ حيات ضروري هستند اما نيازمند 20 اسيدآمينه اساسي است. حدس بزنيد 9 اسيدآمينه باقيمانده را از كجا ميتوان تامين كرد؟ بله، درست حدس زدهايد. كمبود اين 9 اسيدآمينه ميتواند به انحطاط عضلاني، افت واكنش سيستم ايمني، ضعف، خستگي و تغيير در بافت پوست و مو منجر شود.
كاهش استرس و اضطراب
اگر با كمبود 9 اسيدآمينه كه در تخم مرغ يافت ميشوند، مواجه شويد، اين شرايط ميتواند اثرات رواني نيز به همراه داشته باشد. مطالعهاي كه در سال 2004 انجام شد، نشان داد كه گنجاندن ليزين در رژيم غذايي افراد به طور قابل توجهي سطوح اضطراب و استرس را كاهش ميدهد كه تعديل سروتونين در سيستم عصبي ميتواند دليل آن باشد.
محافظت از چشمها
دو آنتياكسيدان موجود در تخم مرغ به نامهاي لوتئين و زاكسنتين اثرات محافظتي قوي روي چشمها دارند. اين آنتياكسيدانها تنها در زرده تخم مرغ يافت ميشوند. لوتئين و زاكسنتين به طور قابل توجهي خطر ابتلا به انحطاط ماكولا و آب مرواريد را كاهش ميدهند كه از دلايل اصلي اختلال بينايي و نابينايي در ميان افراد مسن محسوب ميشود.
تقويت استخوانها و دندانها
تخم مرغ از جمله معدود منابع طبيعي ويتامين D است كه اين ماده مغذي براي سلامت استخوانها و دندانها ضروري محسوب ميشود. ويتامين D براي جذب كلسيم ضروري است و از اين طريق به تقويت استخوانها و دندانها كمك ميكند. كلسيم براي سلامت قلب، روده بزرگ و سوخت و ساز نيز اهميت دارد.
احساس سيري و پيشگيري از پرخوري
تخم مرغ منبع خوبي براي پروتئين با كيفيت بالا است. مطالعات بسياري اثر مواد غذايي با محتواي پروتئين بالا بر اشتها را نشان دادهاند. حتي چربي موجود در تخم مرغ نيز به بهبود احساس سيري كمك ميكند.
كمك به كاهش وزن
به واسطه قدرت سيركنندگي خود، تخم مرغ با كاهش چربي بدن پيوند خورده است. طي مطالعهاي كه در يك بازه زماني هشت هفتهاي برگزار شد، شركتكنندگان به دو دسته تقسيم شده و يك گروه براي صبحانه دو عدد تخم مرغ و گروه ديگر نان شيريني حلقوي كه حاوي ميزان كالري مشابه با دو عدد تخم مرغ بود را مصرف كردند. كاهش وزن در گروهي كه تخم مرغ مصرف كرده بودند 65 درصد بيشتر بود. همچنين آنها 16 درصد چربي بيشتر از دست دادند، 61 درصد كاهش بيشتر در شاخص توده بدني خود را تجربه كردند و 34 درصد كاهش بيشتر در اندازه دور كمر خود را شاهد بودند.
8006**6081دريافت كننده: نرگس تيموري**انتشار دهنده: حيدر سراياني
تاریخ انتشار: ۱۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۵
پايگاه خبري تحليلي زاهدان پيگير مطلبي با عنوان «فوايد تخم مرغ براي بدن» منتشر كرده است.