خمين - ايرنا- كتاب تاريخ استان مركزي نوشته محمدجواد مرادي نيا روز پنجشنبه با حضور جمعي از مديران استاني و محلي در سالن اجتماعات مجتمع فرهنگي بيت امام راحل در خمين رونمايي شد.

نويسنده كتاب تاريخ استان مركزي در آيين رونمايي از كتاب تاريخ استان مركزي گفت: اين كتاب در 12 فصل و در مدت 2 سال نوشته شد.
محمدجواد مرادي نيا افزود: كتاب تاريخ استان مركزي نخستين مجموعه اي است كه تاريخ همه شهرهاي استان مركزي را يكجا دارد و به كليت استان و حوادثي مهمي كه در طول تاريخ تا پيروزي انقلاب اسلامي در استان اتفاق افتاده اشاره مي كند.
وي، بناي شهر باستاني خمين توسط هما دختر بهمن از پادشاهان كيانيان و آتش زدن خمين باستاني توسط اسكندر مقدوني و ضرابخانه سكه را از مهمترين ويژگي هاي بيان شده از شهرخمين در اين كتاب بيان كرد.
مرادي نيا اظهار كرد: اطلاع از تاريخ بشر، آگاهي از محيط جغرافيايي شهرهاي استان توسط مسئولان و استفاده در متون درسي مدرسه و دانشگاهي از تاثيرات مهم نگارش كتاب تاريخ استان مركزي است.
امام جمعه خمين در اين آيين رونمايي از اين كتاب گفت: تقدير از كساني كه كار نيكو انجام مي دهند از مهمترين دستورات دين اسلام است زيرا ديگران را نيز به انجام كار خير تشويق مي كند.
حجت الاسلام سيدعلي حسيني افزود: كسانيكه با هر روش و هنري براي تعالي جامه تلاش مي كنند بايد مورد تقدير قرار بگيرند تا در جوانان نيز ايجاد انگيزه شود.
امام جمعه خمين ادامه داد: ترويج ارزش ها و اصول دين اسلام و تبيين و تبليغ راه و پيام بنيانگذار انقلاب اسلامي از وظايف نويسندگان و محققان است.
سرپرست اداره‌كل نهاد كتابخانه‌هاي عمومي استان مركزي در حاشيه اين آيين در گفت و گو با ايرنا گفت: در بيست و پنجمين دوره هفته كتابخانه هاي 110 برنامه به منظور گراميداشت اين هفته در سطح كتابخانه هاي استان برگزار مي شود.
علي اكبر احمدي افزود: برگزاري نشست هاي كتابخوان در استان و حضور بيش از هزار نفر در مقاطع سني مختلف كودكان، نوجوانان و بزرگسالان در سه سطح مدرسه اي، كتابخانه اي و تخصصي را از اقدامات تاثيرگذار اين نهاد براي ترويج فرهنگ كتابخواني است.
وي ادامه داد: در استان مركزي 73 باب كتابخانه عمومي نهادي كه از اين تعداد 21 باب كتابخانه روستايي است فعاليت دارند.
سرپرست اداره‌ كل نهاد كتابخانه‌هاي عمومي استان مركزي با اشاره به فعايت 9 باب كتابخانه عمومي مشاركتي در استان اظهار كرد: اين كتابخانه ها توسط خيرين احداث و در اختيار نهاد كتابخانه ها قرار داده شده است.
وي بيان كرد: در كل استان 173 كارمند در كتابخانه‌ها فعاليت دارند و بيش از يك ميليون عنوان كتاب در كتابخانه هاي استان موجود است.
احمدي گفت: با توجه به سند چشم انداز 1404، سرانه زيربنايي كتابخانه هاي استان كمتر از آن مقداري است كه بايد باشد و تا رسيدن به سرانه استاندارد فاصله زيادي دارد.
شهرستان خمين از توابع استان مركزي با 105 هزار نفر جمعت عنوان زادگاه معمار كبير انقلاب را دارد.
7277/ 6013/خبرنگار: افسانه آروند***انتشاردهنده:مژگان حيدري