تهران – ايرنا – گارد ساحلي ايتاليا اعلام كرد كه حدود هفتصد مهاجر در درياي مديترانه روز جمعه نجات داده شدند.

به گزارش ايرنا به نقل از رويترز، روز جمعه شش عمليات در مركز مديترانه و در حدفاصل ليبي و مرز جنوبي اروپا انجام شد. در اين عمليات 764 نجات پيدا كردند.
همچنين مسئولان ماموريت دريايي اتحاديه اروپا موسوم به «عمليات سوفيا» اعلام كردند كه يك كشتي اسپانيايي اجساد 23 نفر را از آب گرفت و 64 نفر را نيز نجات داد. عمليات سوفيا در فيسبوك اعلام كرد: روز سختي در مركز مديترانه بود.
خبرگزاري ايتاليا (آنسا) اعلام كرد كه مهاجران نجات يافته از شهروندان پاكستان، ليبي، بنگلادش، الجزاير، مصر، نپال، مراكش، سريلانكا، يمن، سوريه، اردن و لبنان هستند.
روز چهارشنبه هم 900 مهاجر نجات پيدا كردند.
به گزارش ايرنا، بيشتر مهاجران در ليبي از سواحل شهر «الزاويه» واقع در 50 كيلومتري غرب طرابلس و «صبراته» در غرب ليبي عازم كشورهاي اروپايي مي شوند. مهاجران غير قانوني پس از نجات يا دستگيري به مراكزي با كمترين امكانات انتقال داده مي شوند.
ليبي از زمان سقوط حكومت معمر قذافي ديكتاتور پيشين اين كشور در سال 2011 دستخوش جنگ و ناآرامي است. بي ثباتي و نبود دولت مركزي قدرتمند در ليبي باعث شده است كنترل زيادي بر مناطق ساحلي انجام نشود و سواحل اين كشور به دليل نزديك بودن به ايتاليا، به جولانگاه قاچاقچيان انسان تبديل شود.
ليبي با كشورهاي اروپايي واقع در شمال درياي مديترانه كمتر از سيصد كيلومتر فاصله دارد و درياي مديترانه نيز قاره آفريقا را از اروپا جدا كرده است.
هر سال هزاران مهاجر غير قانوني در مسير مهاجرت به اروپا جان خود را در درياي مديترانه از دست مي دهند. اغلب اين مهاجران از كشورهاي خاورميانه و آفريقا راهي اروپا مي شوند. خشكسالي، گرسنگي، جنگ و نا امني از مهم ترين عوامل مهاجرت مردم آفريقا به اروپا است.
در خاورميانه، تركيه مسير اصلي مهاجران به سمت اروپا به شمار مي آيد. سواحل تركيه در درياي مديترانه و به خصوص درياي اژه مابين تركيه و يونان از جمله معابر دريايي انتقال پناهجويان و از محل هاي عبور غيرمجاز و پرمخاطره مهاجران به سمت اروپا و يونان محسوب مي شود.
براساس قرارداد ميان تركيه و اتحاديه اروپا كه در سال گذشته ميلادي به امضا رسيد، مقرر شده است كه تركيه جلوي مهاجرت پناهجويان به سمت اروپا را بگيرد. در سال 2015 و پيش از امضاي اين قرارداد، بيش از يك ميليون پناهجو از مسيرهاي دريايي و زميني عازم كشورهاي اروپايي شدند و صدها نفر از آنها در مسير مهاجرت در دريا و رودخانه ها غرق شده و جان خود را از دست دادند.
شبك**9423**3404**انتشار: محسن اسماعيلي