قزوين-ايرنا-مدير آموزش و پرورش استثنايي قزوين گفت: با توجه به نياز دانش آموزان به خدمات حمايتي در مدارس استثنايي استان به 25 نيروي توانبخش نيازمند هستيم.

معرفت الله احمدي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: با وجود اهميت بالاي خدمات توانبخشي براي دانش آموزان معلول و كم توان ذهني تنها يك سوم مدارس استثنايي استان داراي نيروهاي توانبخشي هستند.
وي اضافه كرد: براساس بخشنامه آموزش و پرورش استثنايي، دانش آموختگان پيراپزشكي با گرايش توانبخشي نيز مي توانند طرح خود را در اين گونه مدارس ادامه دهند كه در مدارس استثنايي قزوين چهار نفر از همين گروه هستند.
احمدي ادامه داد: ساليانه 400 ميليون ريال اعتبار توانخبشي از سوي سازمان آموزش و پرورش استثنايي كشور به استان اختصاص مي يابد كه تلاش مي كنيم اين بودجه را با اولويت مدارسي كه از نيروي توانبخشي محروم هستند، توزيع كنيم.
وي اضافه كرد: همچنين دستور العمل خدمات حمايتي به آموزش و پرورش استثنايي استان ها در پايان ماه جاري ابلاغ مي شود كه در راستاي آن هزينه هاي خدمات حمايتي دانش آموزان استثنايي اعم از جراحي ها، داروهاي مستمر، خدمات توانبخشي، كاشت حلزون شنوايي و تجهيزات توانبخبشي از جمله سمعك و ويلچر به حساب دانش آموزان واريز مي شود.
احمدي افزود: سال گذشته سه ميليارد ريال از طريق همين برنامه براي 200 دانش آموز متقاضي اين خدمات واريز شد.
وي، تربيت نيروي انساني متخصص را از جمله مهم ترين نيازها در آموزش و پرورش استثنايي عنوان كرد و افزود: با توجه به شيب تند بازنشستگي نيروهاي توانبخشي، بايد جذب نيروي انساني متناسب با نياز مدارس استثنايي در اولويت قرار گرفته و همچنين بودجه مناسب براي نيروهاي طرحي مورد توجه باشد.
445 نيروي انساني اعم از ستادي،اجرايي،آموزشي،توانبخشي،مشاوره و خدماتي در آموزش و پرورش استثنايي استان قزوين مشغول به كار هستند.
7388*3013
خبرنگار: پريسا نوروزي**انتشار دهنده: رضا اولادي