عبدالرضا حاج علی بیگی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: جشنواره انگور هزاوه 27 مهر تا پنج آبان ماه با 40 غرفه در این روستا دایر بود و 90 هزار بازدید كننده از آن دیدن كردند.
وی اظهار كرد: این جشنواره پارسال نیز در هزاوه برپا شد كه 50 هزار نفر از آن بازدید كردند و درآمد پنج میلیارد ریالی از محل فروش محصولات برای اهالی روستا رقم خورد.
بخشدار مركزی اراك گفت: در این جشنواره نمایش نحوه تهیه شیره سفید و باسلق به عنوان محصولات فرآوری شده از انگور، سایر تولیدات روستایی نظیر شیره عسل، كلوچه و نان محلی، انواع آش، غذا و دسر، انواع ترشی، لبنبات محلی، محصولات كشاورزی مانند بادام، كشمش و گردو نیز در معرض دیدعموم قرار گرفت.
حاج علی بیگی، برنامه ریزی منظم، تنوع عرضه محصولات، مناسب بودن قیمت، تامین امكانات رفاهی، تبلیغات گسترده را از دلایل استقبال بازدیدكنندگان و گردش مالی بالا، جشنواره انگور عنوان كرد و آن را مصداقی موقف از اقتصاد مقاومتی و باروری ظرفیت های بومی دانست.
وی افزود: كمبود پاركینگ و جاده مناسب از مشكلاتی است كه بازدیدكنندگان جشنواره از آن گلایه داشتند كه رفع این نقایص با جابه جایی جشنواره امكان پذیر است.
وی اظهار كرد: توسعه صنایع تبدیلی و بسته بندی مطلوب، بهترین عامل در ایجاد اشتغال و كاهش مهاجرت روستائیان به شهرها است.
بخشدار مركزی اراك گفت: راه اندازی واحدهای تولیدی به خصوص توسعه صنایع تبدیلی در روستاها بستر ساز اشتغال پایدار و تضمین معیشت خانوارهای روستایی است.
حاج علی بیگی افزود: روستای هزاوه به لحاظ زادگاه میرزاتقی خان امیركبیر و وجود آرامگاه سید احمد(جد رهبر معظم انقلاب) و همچنین محصولات برجسته باغی، قابلیت تبدیل شدن به قطب گردشگری را دارد.
وی گفت: سال گذشته به علت استقبال بی نظیر مردم از جشنوراه انگور هزاوه زمان برگزاری آن 10 روز تمدید شد.
هزاوه در 10 كیلومتری غرب اراك قرار دارد كه با آب و هوای مناسب برای باغداری و دارای مزارع وسیع انگور است.
این روستا زادگاه امیركبیر، میرزا بزرگ قائم مقام و میرزا ابوالقاسم قائم مقام است.
روستای هزاوه علاوه بر ویژگی های تاریخی دارای ذخایر آب فراوان، آب و هوای كوهستانی و چشم اندازهای طبیعی و معماری است.
6991/6013/خبرنگار: معصومه ابراهیمی***انتشاردهنده:مژگان حیدری
تاریخ انتشار: ۱۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۵
اراك - ایرنا - بخشدار مركزی اراك گفت: اهالی روستای هزاوه در مدت 9 روز برگزاری هفتمین جشنواره انگور، درآمد 15 میلیارد ریالی كسب كردند.