تهران - ایرنا - رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: سهم دفاع غیرعامل در دفاع از كشور متناسب با تراز قدرت دشمن تعریف می‌شود و سهم پدافند غیرعامل بسیار با ارزش و مهم است.

به گزارش ایرنا از سایت پایداری ملی، سردار دكتر غلامرضا جلالی روز یكشنبه در چهارمین همایش پدافند جامع (عامل و غیرعامل) كشور افزود: اگر تهدیدات كشور را با این دید كه ماهیت این تهدیدات تغییر كرده نگاه كنیم، برنده جنگ كسی است كه رابطه بین مردم و حاكمیت را در دوران جنگ كنترل كند.
وی با بیان اینكه همگام‌سازی رابطه بین مردم و نیروهای مسلح موضوعی است كه باید به‌صورت ویژه‌ای به آن توجه شود، افزود: شاهد آن هستیم كه كشورها در جنگ‌های اخیر برنامه‌هایی برای این موضوع داشته و كنار ارتش رسمی یك نیروی مردمی نیز برای دفاع از كشور خود دارند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل خاطرنشان كرد: تهدیدات مؤثر علیه ما دو مؤلفه انسانی و سخت‌افزاری دارد، برای مثال نوع تفكر رهبران و فرماندهان دشمن می‌تواند برای ما تهدیدزا باشد. در مؤلفه دوم، نوع سلاح و تجهیزات و زیرساخت‌های دشمن بوده كه پایه اصلی آن علم و تكنولوژی است كه می‌تواند سطح تهدید را برای ما افزایش دهد.
وی اظهار داشت: نیروهای مسلح باید نسبت به تهدیدات همیشه به‌روز باشند و نمی‌شود برای مدت طولانی از یك نوع سلاح و تجهیزات استفاده كرد. در فضای امروز و آینده مجموعه‌ای از روندها در حال پیشرفت است كه حوزه‌های مختلفی را در بر می‌گیرد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل گفت: ما امروز با موضوعی به‌نام اینترنت اشیا مواجه هستیم كه دسته‌بندی‌های مختلفی اعم از نظامی و غیرنظامی دارد كه در آن كنترل و مدیریت و نحوه اثرگذاری سیستم‌ها دنبال می شود.
وی ادامه داد: آنچه دربخش نظامی درحال اتفاق است؛هوشمندسازی سامانه‌ها و ادغام فضای سایبری و تجهیزات نظامی است و فضای سایبر بعد پنجم جنگ‌های آینده است، یعنی در آینده و در حوزه جنگ با یك فضای نظامی سایبری مواجه خواهیم بود و آمریكا برای آن فرماندهی سایبری ایجاد كرده است.
وی با بیان اینكه آماده شدن نیروهای مسلح برای یك دفاع سایبری بسیار ضروری است، گفت: باید بتوانیم این فضا را بشناسیم و زیرساخت‌های بسیاری برای آفند و پدافند سایبری نیاز داریم. در سیاست‌های ملی نظام هم كه در مجمع تشخیص تصویب شده به این موضوع تأكید شده است.
سردار جلالی با بیان اینكه 'باید فضای جنگ‌های سایبری را هم باید به‌‌خوبی بشناسیم'، گفت: نیروهای مسلح باید همیشه در لبه تكنولوژی و فناوری باشند. ارتش آمریكا چند سال پیش محیط نظامی سایبری را از محیط عمومی سایبری جدا كرده است، بنابراین باید این موضوع را در مجموعه‌های پژوهشی مورد توجه داشته باشیم. امروز تكفیری‌ها از ابزار روز در مقابله با ما استفاده می‌كنند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل افزود: تهدیدات پیشِ‌روی ما تهدیدات سایبری هستند و ساختارها به‌سمت هوشمند شدن پیش می‌روند و ما باید در یك چنین محیطی خودمان را برای جنگ آماده كنیم.
اجتمام**9136 ** 1569
خبرنگار: فرزانه جلالیان * انتشار: علی حبیبی
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej