دهلي نو-ايرنا- در حاليكه جهان در تلاش است راهكارهايي براي مقابله با بحران تامين انرژي در سال هاي آينده بيابد، هند نيز در نظر دارد ظرفيت انرژي تجديد پذير اين كشور را تا سال 2022 به دو برابر افزايش دهد.

به گزارش ايرنا به نقل از گزارش سازمان بين المللي انرژي (IEA) كه روز دوشنبه در تارنماي 'اويل پرايس' قرار گرفته است، هند در اين راستا گام هاي بلندي برداشته به گونه اي كه انرژي خورشيدي و بادي، 90 درصد از ظرفيت رشد اين كشور در بخش انرژي تجديد پذير را به خود اختصاص داده اند.
سياست هاي دولت هند و همچنين مزايده هاي مختلف سبب شده است كه قيمت اين تكنولوژي ها در هند به كمترين ميزان خود در جهان برسد.
دولت هند قصد دارد تا سال 2022 ظرفيت توليد انرژي خود را به 175 گيگا وات شامل 100 گيگاوات انرژي خورشيدي و 75 گيگاوات انرژي بادي برساند.
هم اكنون ظرفيت كل انرژي تجديد پذير هند 59 گيگاوات اعلام شده است.
در ادامه اين گزارش اعلام شده است كه هند نيازمند سرمايه گذاري 100 ميليارد دلاري براي رسيدن به هدف خود در گسترش ظرفيت انرژي تجديد پذير تا سال 2022 مي باشد.
ار كي سينگ وزير نيرو و انرژي تجديد پذير هند پيش از اين در جمع خبرنگاران اعلام كرده بود كه هم اكنون 30 درصد از پنل هاي خورشيدي مورد نياز تامين شده اند و اين تكنولوژي به دليل افزايش تقاضا شاهد كاهش بيشتر قيمت خواهد بود.
هند پس از توافق گرمايش زمين پاريس به دنبال افزايش ظرفيت توليد نيرو از طريق منابع تجديد پذير يا سبز است.
هند قصد دارد سهم توليد انرژي با استفاده از سوخت هاي غير فسيلي را تا پايان سال 2030 به 40 درصد برساند. هم اكنون 30 درصد از توليد انرژي هند با استفاده از سوخت هاي غير فسيلي انجام مي شود، اما اين كشور براي رسيدن به هدف نهايي خود با چالش هاي فراواني از جمله منابع مالي ضعيف، مشكلات انتقال برق توليد شده در ايستگاه هاي خورشيدي به مدار و غير اقتصادي بودن تجهيزات آنها روبرو است.
هند اعلام كرده است كه صنعت انرژي تجديدپذير اين كشور مي تواند فرصت هاي تجاري به ارزش 160 ميليارد دلار در يك دهه ايجاد كند كه اين امر آن را به يك بازار بسيار جذاب تبديل مي كند.
بانك جهاني پيش از اين اعلام كرده بود كه در راستاي اهداف توسعه انرژي خورشيدي هند، به اين كشور بيش از 1 ميليارد دلار وام ارائه خواهد داد.
بانك توسعه آلمان هم اعلام كرده است كه حاضر است در پنج سال آينده 1 ميليارد يورو به هند در راستاي توسعه پنل هاي خورشيدي و اتصال آنها به مدار انرژي، وام با بهره كم ارائه دهد.
بزرگ ترين نيروگاه انرژي خورشيدي جهان با ظرفيت توليد برق 648 مگاوات در ايالت تاميل نادو واقع در جنوب هند مي باشد.
آساق**267**1144وحيده دينداري* انتشار دهنده: عليرضا جباري