تهران - ايرنا - يك عضو سنديكاي صنعت برق گفت: واردات ترانس هاي چيني پارسال نسبت به سال قبل از آن افزايش داشت، اما به دليل اينكه تعرفه واردات 30 درصد تعيين شد، واردات اين تجهيز صنعت برق از كشورهاي مختلف به خصوص چين كاهش يافت.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، «ارسلان فتحي پور» امروز (دوشنبه) در حاشيه هفدهمين نمايشگاه بين المللي برق، در جمع خبرنگاران افزود: بر اساس آماري كه از سازمان هاي مختلف به خصوص گمرك دريافت كرده ايم، افزايش تعرفه هاي وارداتي موجب شده است كه واردات ترانس توجيه اقتصادي نداشته باشد.
وي ادامه داد: ميزان واردات ترانس در دوره هايي به 10 ميليون دلار نيز رسيده بود اما به نظر مي‌رسد اين عدد در حال كاهش است.
اين عضو سنديكاي صنعت برق با اشاره به اينكه شركت‌هاي فعال در حوزه توليد ترانس در ايران با ظرفيت 80 تا 90 درصد فعاليت دارند، گفت: متخصصان ايراني توانسته‌اند براي نخستين بار ترانسفورماتورهاي ويژه نيروگاه‌هاي خود با قدرت‌هاي 2.7 و 3.4 مگاولت آمپر با قابليت نصب و توربين‌هاي بادي را توليد كنند.
وي ادامه داد: تا پيش از اين ترانسفورماتورهاي ويژه نيروگاه‌هاي بادي از خارج از كشور وارد و سالانه حدود 6 ميليون دلار از كشور خارج مي‌شد كه با عملياتي شدن اين طرح صرفه اقتصادي زيادي براي كشور به وجود مي‌آيد.
فتحي‌پور با اشاره به ويژگي اين ترانسفورماتورها افزود: اين ترانس‌ها علاوه بر قدرت بالايي كه دارند قابليت نصب آنها در توربين‌هاي بادي ويژگي‌هاي مثبتي را دارد؛ چرا كه ترانسفورماتورهاي ويژه بادي كه داراي قدرت بالايي هستند برق توليدي حاصل از نيروي باد در نيروگاه‌هاي بادي را وارد شبكه توزيع برق كشور مي‌كنند و اين مي‌تواند زمينه توليد برق در نيروگاه‌هاي بادي كشور را توسعه دهد.
وي افزود: در راستاي سياست‌هاي وزارت نيرو جهت كاهش تلفات شبكه توزيع برق كشور متخصصان ايراني موفق به طراحي و ساخت ترانس‌هاي فوق كم‌ تلفات براي مناطق جنوبي كشور شدند.
اين عضو سنديكاي صنعت برق، افزود: علاوه بر اين با راه‌اندازي خط توليد ترانسفورماتور (600 مگاولت آمپر و 400 كيلووات) در داخل كشور از خروج حدود 5 ميليون دلار ارز از كشور جلوگيري خواهد شد.
به گفته وي بر اساس قراردادي كه با شركت عماني بسته شده امكان صادرات قطعات ترانسفورماتور به خارج از كشور و همچنين ورود ارز تا 4 ميليون دلار در سال فراهم شده است.
به گزارش ايرنا، هفدهمين نمايشگاه بين المللي برق صبح شنبه در نمايشگاه بين المللي تهران با حضور 458 شركت داخلي و 310 شركت خارجي از 30 كشور مانند آلمان، چين، تركيه، ايتاليا، اسپانيا، فنلاند، لهستان، انگليس، سوئد، امارات و روسيه گشايش يافت و به مدت چهار روز ادامه دارد.
شركت هاي فعال در زمينه هاي سيم، كابل، تجهيزات برقي، اتوماسيون و سيستم هاي ابزار دقيق در اين نمايشگاه حضور دارند.

براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
@IRNAeco
اقتصام*9189* 9132* 6075*خبرنگار: اسماعيل داودي * انتشار: زهرا هجيني نژاد