سنندج - ايرنا - مديركل آموزش و پرورش كردستان گفت: براي پرداخت بخشي از هزينه هاي مدارس، 800 واحد تجاري و مغازه در فضاي بيروني و محوطه مدارس اين استان در 16 هزار متر مربع زمين ساخته مي شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا، رشيد قرباني روز دوشنبه در شوراي آموزش و پرورش شهرستان سقز اظهار كرد: در آمد يا هزينه اجاره اين مغازه ها براي پرداخت هزينه هاي جاري مدارس از جمله آب، برق، تلفن و گاز مصرفي اختصاص مي يابد.
وي با اشاره به اينكه 30 درصد فضا‌هاي آموزشي استان كردستان فرسوده هستند، بر همكاري خيرين در نوسازي و بازسازي فضا‌هاي آموزشي و ساخت مدارس جديد در اين استان تاكيد كرد.
قرباني افزود: امسال از طريق سازمان مديريت و برنامه ريزي استان 40 ميليارد ريال براي تجهيز، تعمير و ساماندهي فضاي مدارس اين استان اختصاص يافت كه نسبت به سال گذشته 2 و نيم برابر بيشتر است.
فرماندار سقز هم در اين نشست با بيان اينكه در اين شهرستان سه هزار و 32 نفر بي سواد 15 تا 49 ساله داريم، گفت: ريشه كني بيسوادي نياز به تلاش همگاني دارد و بايد از تمام ظرفيت ها براي شناسايي و تحت تعليم قرار دادن بيسوادان استفاده كرد.
علي اكبر ورمقاني تاكيد كرد: دهياران، بهورزان و امامان جماعت مساجد روستاها، ظرفيت هاي مناسب براي شناسايي، معرفي و آموزش بيسوادان هستند.
رئيس شوراي آموزش و پرورش سقز همچنين بر نقش مشاركت هاي مردم در اداره مدارس تاكيد كرد.
محسن بيگلري نماينده مردم سقز و بانه در مجلس شوراي اسلامي هم در اين نشست با اشاره به اينكه مدارس تخريبي زيادي در اين 2 شهرستان وجود دارد، گفت: خيرين بانه‌اي تقريبا در هر ماه يك مدرسه مي‌سازند و انتظار مي‌رود خيرين سقزي هم در ساخت مدارس بيش از گذشته همت داشته باشند.
رحمان سيديان مدير آموزش و پرورش سقز هم با اشاره به اهميت مشاركت مردم در اداره مدارس اظهار كرد: بدون مشاركت هاي مردمي، آموزش و پرورش، در پرداخت هزينه هاي آب، برق، گاز مدارس مشكل دارد.
رمضان يوسفي معاون نهضت سواد آموزي آموزش و پرورش كردستان هم در اين نشست گفت: از جمعيت 14 هزار و 685 نفري افراد بيسواد در اين استان، 11 هزار و 108 نفر در سنين 15 تا 49 سال قرار دارند كه سه هزار و 32 نفر در شهرستان سقز سكونت دارند.
سقز در 190 كيلومتري شمال غربي سنندج واقع است.
خبرنگار: ابراهيم محمدحسيني ** انتشار دهنده: مجيد سليماني
7249/9102