جعفر گوهرگانی روز سه شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طی چند روز گذشته در برخی رسانههای محلی و استانی عكسهایی از قطع شدن درختان مبنی بر قلع و قمع آنها منتشر شده، در حالی كه حذف باغهای قدیمی توصیه فنی و كارشناسی مسئولان جهاد كشاورزی است.
وی افزود: با این روش ارقام تجاری پرمحصول و باكیفیت جایگزین ارقام كم محصول میشود.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی كهگیلویه و بویراحمد بیان كرد: سال 1395 چند عكس از قطع درختان بعضی از باغهای این استان بهمنظور جایگزین كردن درختان جدید بهجای درختان كهن منتشر شد.
گوهرگانی عنوان كرد: هم اینك این عكسها بر روی صفحههای مجازی خبری این استان انتشار یافتهاست.
وی ابراز داشت: برخی شایعات حاكی از این بود كه باغداران دنا علت این اقدام را قیمت پایین سیب و نحوه فروش محصول خود عنوان كردند.
وی افزود: این در حالی است كه سیب باغهای این استان باقیمت مناسب حداقل كیلویی 10 هزار ریال خریداری میشود.
میزان سیب تولیدی شهرستان دنا در حدود 2 هزار هكتار حدود 10 هزار تن است.
رئیس سازمان جهاد كشاورزی كهگیلویه و بویراحمد گفت: تثبیت نشدن فرهنگ ذخیره سازی میوهها در سردخانهها در این استان سبب شده تا بهره برداران، محصولات خود را با قیمت بسیار اندك به دلالان بفروشند.
وی تصریح كرد: 13 سردخانه این استان به ظرفیت 11 هزار تن آماده ذخیره سازی محصولات كشاورزی و خدمات رسانی به بهره برداران است.
گوهرگانی افزود: كشاورزان بهویژه باغداران با پرداختن ماهیانه 600 ریال برای هر كیلو گرم میتوانند محصولات خود را ذخیره سازی و در زمان نیاز بازار مصرف به نرخ مناسب بفروشند.
گوهرگانی عنوان كرد: هم اینك بیش از 60 درصد سردخانههای این استان خالی هستند.
وی ابراز داشت: نهادینه شدن فرهنگ ذخیره سازی محصولات باغی در سردخانهها راهكار برای پیشگیری از واریز دسترنج باغداران به جیب دلالان است.
وی با اشاره به اینكه بزرگترین سردخانه كهگیلویه و بویراحمد در شهرك صنعتی یاسوج ظرفیت سه هزار و 500 تن محصول را دارد تصریح كرد: هم اكنون بیش از 100 تن محصول در این سردخانه ذخیره سازی شده است.
استقبال ضعیف كشاورزان از ذخیره سازی میوه در سردخانهها در حالی است كه كارگاههای آموزشی برای بهره برداران نیز در برخی مناطق اجرا شده است.
وی بیان كرد: مشكل اصلی سردخانه داران محصولات كشاورزی كهگیلویه و بویراحمد نبود سرمایه برای خرید محصول از كشاورزان و ذخیره سازی است.
وی گفت: گسترش فرهنگ ذخیره سازی میوه در سردخانهها و عرضه بهموقع آن به بازار ضروری است.
سالیانه 280 هزار تن انواع محصول باغی در كهگیلویه و بویراحمد تولید میشود كه 100 هزار تن آن سیب است.
سالیانه 280 هزار تن انواع محصول باغی شامل سیب، گردو، مركبات و سایر میوهها در كهگیلویه و بویراحمد تولید میشود.
باغهای شهرستان دنا حدود هفت هزار هكتار است كه از این میزان یك هزار و 500 هكتار سیب درختی است.
شهرستان دنا با مركزیت سیسخت در دامنه كوه دنا بزرگترین كوه رشتهكوه زاگرس و در 35 كیلومتری یاسوج مركز استان كهگیلویه و بویراحمد واقع شده است.
شهرستان دنا یكی از قطبهای كشاورزی و گردشگری استان است.
خبرنگار: فهیمه قهرمانی**انتشاردهنده: سید ولی موسوی نژاد
9868/6110
تاریخ انتشار: ۱۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۰
یاسوج- ایرنا- رئیس سازمان جهاد كشاورزی كهگیلویه و بویراحمد گفت: خبر برخی رسانه ها مبنی بر قلع و قمع درختان سیب توسط باغداران شهرستان دنا به دلیل قیمت پایین و نحوه فروش این محصول كذب بوده و واقعیت ندارد.