به گزارش ايرنا، ابراهيم اصغرزاده چهارشنبه شب در جمع دانشجويان دانشگاه فردوسي مشهد افزود: اينكه فكر كنيم اگر سفارت آمريكا در 13 آبان ماه 1358 توسط دانشجويان پيرو خط امام اشغال نمي شد، مملكت گلستان مي شد، قابل بحث نيست زيرا حوادث تاريخي مختلف با علل گوناگون مي توانست اتفاق بيافتد تا كشور را دچار آشوب كند.
وي اظهار كرد: اگر سفارت آمريكا به صورت مسالمت آميز و طبيعي توسط دانشجويان اشغال نمي شد، در شرايط آن موقع كشور كه تضادها زياد بود، گروه ديگري مي آمدند و با اسلحه آمريكايي ها را مي كشتند يا يكي از آن كودتاها به ثمر مي رسيد و انقلاب دچار مشكل مي شد.
وي با بيان اينكه نبايد در مسائل تاريخي دچار توهم شويم، گفت: اشغال سفارت آمريكا داراي مضرات و منافعي بود، دانشجويان پيرو خط امام راحل ابهت آمريكا را شكستند و در آن شرايط كه كسي جرات نمي كرد به سفارت آمريكا نگاه كند، آن را به اشغال خود درآوردند و باعث ايجاد وحدت ملي شدند.
اصغرزاده افزود: شعار و پيام اشغال سفارت آمريكا توسط دانشجويان پيرو خط امام به آمريكا اين بود كه شاه را از آمريكا اخراج كند يا به ايران برگرداند زيرا انتقال شاه به آمريكا توهيني براي ملت ايران به شمار مي رفت اما شعار اين دانشجويان نابودي آمريكا نبود.
وي اظهار كرد: يك حادثه تاريخي را بايد در همان متن اصلي بررسي كرد، اشغال سفارت آمريكا براي مدت كوتاه فوايد بسيار داشت زيرا در درازمدت انقلاب را محبوب كرد.
وي گفت: گروگان گيري و اشغال سفارتخانه يك كشور به هيچ وجه كار خوبي نيست اما اين عمل در مقطعي به عنوان يك حركت دانشجويي از سوي روشنفكران، نويسندگان و گروه هاي سياسي در داخل و خارج كشور مورد حمايت قرار گرفت و همدلي ايجاد كرد.
اصغرزاده افزود: اشغال سفارت آمريكا در آن مقطع زماني با كار كاريكاتوري يك عده كه به سفارت انگليس حمله كردند يا به سفارت عربستان حمله نمودند، فرق مي كند و حمله به سفارتخانه هاي انگليس و عربستان حماقت آميز بود.
* ديپلماسي كشور در دولت احمدي نژاد به خاك سياه نشست
اين فعال سياسي اظهار كرد: زماني كه شوروي سابق از هم فروپاشيد، آمريكا دشمن اصلي خود را در منطقه از دست داد و نمي دانست دشمنش چه گروهي است تا اينكه در 11 سپتامبر به برج هاي دوقلو حمله شد و جامعه آمريكا دشمن اصلي خود را تروريسم كه به جامعه داخلي كشورش حمله مي كند، دانست.
وي گفت: در اين شرايط كه ايران مي بايست با عقلانيت رفتار مي كرد، آقاي احمدي نژاد به عنوان رئيس جمهوري ايران در سازمان ملل متحد، بزرگترين جنايت عليه بشريت يعني هولوكاست را زير سوال برد و حمله به برج هاي دوقلو را يك دروغ و كار خود آمريكا دانست كه اين عمل وي باعث شد آمريكا ما را مسخره كند.
وي افزود: در اواخر دولت احمدي نژاد به خاطر سهل انگاري ها و اشتباهات او بدترين شكست ديپلماسي كشور رقم خورد و پرونده هسته اي ايران از يك سازمان انرژي هسته اي به شوراي امنيت سازمان ملل متحد ارجاع داده شد كه رئيس در آن شورا آمريكا بود.
اصغرزاده اظهار كرد: دولت احمدي نژاد ديپلماسي كشور را به خاك سياه نشاند و در سياست خارجي نيز اشتباهات مهلكي را مرتكب شد، ضمن اينكه در انقلاب اول و دوم فرهنگي خود نيز مشكلات بسيار بوجود آورد.
* ايده مذاكره با آمريكا قبل از دولت روحاني محقق شد
اين فعال سياسي گفت: قبل از دولت آقاي روحاني، گروهي به عمان رفتند و موضوع مذاكره با آمريكا را مطرح كردند، يعني هسته اصلي مديريت كشور در آن زمان به اين نتيجه رسيده بود كه بايد مذاكره با آمريكا را شروع كند لذا مذاكره با آمريكا ربطي به آقاي روحاني نداشت.
وي افزود: پس از روي كار آمدن آقاي روحاني، تلاش دولت براي خروج ايران از انزواي بين المللي و بهبود شرايط آغاز شد و در آن شرايط آقاي ظريف به آمريكا رفت و به او كفش پرتاب كردند، به آقاي ناطق نوري در حرم مطهر رضوي بطري آب پرتاب نمودند به فرد ديگري در قم مهر پرتاب كردند، با اين شرايط برجام با درايت مسئولان به سرانجام رسيد و جلو تحريم ها و انزواي كشور گرفته شد.
اصغرزاده اظهار كرد: در آن شرايط كه برجام به تصويب مي رسيد، وزير خارجه ايران با وزير خارجه آمريكا مدت 22 ماه ملاقات داشتند و در اين ملاقات ها حتي يكبار به موضوع اشغال سفارت آمريكا در سال 58 اشاره نشد و حتي كنگره آمريكا در جريان بررسي مذاكره ايران با كشورش نيز به اين موضوع نپرداخت.
وي گفت: در سال 96 كه آقاي روحاني دوباره رئيس جمهوري شد، يكي از شعارهاي مهم وي برداشتن تحريم هاي غيرهسته اي بود.
وي افزود: هميشه شرايط براي اينكه رابطه ايران با غرب بهبود يابد، وجود داشته است اما هميشه عده اي سعي كردند بنا به دلايلي آتش بيار اين معركه شوند و اسم كار خود را آمريكا ستيزي گذاشته و پرچم يك كشور را به نام ملت ايران آتش بزنند.
اصغرزاده ادامه داد: خوب نيست ايران با آن صبغه فرهنگي و انقلاب اسلامي خود در داخل 2 قطبي شود يا جامعه ايراني دچار دوشخصيتي گردد به طوري كه يك شخصيت براي كساني است كه فكر مي كنند، ذوب در حكومت هستند و بايد با آمريكا بجنگند و آمريكا دشمن ابدي است و گروهي ديگر از جامعه عاشق آمريكا و شيفته آن شوند، اين خيلي بد است كه در يك كشور آنقدر دوپارگي وجود داشته باشد كه عده اي باور نكنند كه آمريكا دشمن است.
وي گفت: من نمي گويم كه عاشق آمريكا شويد يا اينكه آمريكا هراسي را ترويج دهيد، مسلما آمريكا بهشت نيست، ايراني هايي كه به آنجا رفتند در تبعيد به سر مي برند و در واقع همه اقليت ها در كشورهاي غربي در تبعيد بسر مي برند چون جامعه آنها را نمي پذيرد.
وي افزود: امام راحل در اوايل انقلاب فرمودند 'مگر ما قرار است كه تا ابد با آمريكا قطع ارتباط كنيم'. امام راحل اذعان داشتند كه جمهوري در ايران به معناي داشتن آزادي براي همه ايرانيان است و حتي ماركسيست ها هم مي توانند در كلاس ها تدريس كنند.
اصغرزاده اظهار كرد: قرار بود، انقلاب اسلامي محصول مشتركي باشد، درست است كه روحانيت در راس آن بودند اما قرار نبود كه روحانيت طبقه حاكم باشد، زيرا براي پيروزي اين انقلاب، همه زحمت كشيدند و شعار آنان اخلاقي، انساني، برقراري عدالت و اجراي قانون بود.
* برگ برنده دولت آقاي روحاني سياست خارجي آن است
وي گفت: در اين شرايط برخي قانون اساسي را تفسير مي كنند و مي گويند يك زرتشتي نبايد در شوراي شهر يزد باشد، اين خيلي حرف بدي است، قانون اساسي قانون مترقي اين كشور است و تفسير آن صحيح نيست و علاوه بر اين هر شهروند ايراني با هر ديني از حقوقي برخوردار است و همه با هم برابر هستند.
اين فعال سياسي اصلاح طلب افزود: برگ برنده دولت آقاي روحاني، سياست خارجي و دپلماسي آن است، رئيس جمهوري كشور سياست خارجي را اداره مي كند و رئيس شوراي عالي امنيت ملي است و نيروي ديگر حق ندارد براي سياست خارجي تعيين تكليف كند.
وي اظهار كرد: آقاي روحاني بايد با شجاعت بايستد، زيرا راي به روحاني به معناي آمادگي ملت براي تعامل با دنيا بود و هيچ كس نمي تواند اين پيام را زير سوال ببرد.
اصغرزاده گفت: نبايد نگران بود كه تفكرات و انديشه هاي مختلف در كشور وجود دارد، اگر بخواهيم تاريخ را دستكاري كنيم و با عينك ايدئولوژيك به مردم بگوييم كه فقط يك جور ببينند و عمل كنند، سرمايه اجتماعي از بين مي رود.
خبرنگار: ميترا عبداللهي ** انتشار دهنده: محمد حسين علي مقدم
7489 / 6053
تاریخ انتشار: ۱۷ آبان ۱۳۹۶ - ۲۲:۴۴
مشهد- ايرنا- يك فعال سياسي اصلاح طلب گفت: اشغال سفارتخانه آمريكا در تهران در 13 آبان ماه سال 1358 توسط دانشجويان پيرو خط امام در همان مقطع زماني حركت عاقلانه و اثرگذار بود اما در موارد ديگر اشغال يك سفارتخانه، كار نادرست است.