بیروت-ایرنا-بازپرس قضایی پرونده ربوده شدن امام موسی صدر در لبنان، به صورت غیابی حكم جلب «موسی كوسا» وزیر امور خارجه لیبی را به اتهام دست داشتن در ربودن امام صدر صادر كرد.

به گزارش ایرنا، این حكم پس از انجام تحقیقات بیشتر در پرونده ربوده شدن امام موسی صدر و دو همراهش (محمد یعقوب و عباس بدرالدین) صادر شد.
امام موسی صدر بنیانگذار و رییس مجلس اعلای اسلامی شیعی لبنان و جنبش امل به همراه شیخ محمد یعقوب و عباس بدرالدین (روزنامه نگار) در سال 1978 در جریان دیدار رسمی از لیبی كه به دعوت معمر قذافی رییس جمهوری وقت این كشور صورت گرفته بود، ربوده و ناپدید شدند و تاكنون از سرنوشت آنها اطلاعی در دست نیست.
موسی كوسا از نزدیكان «معمر قذافی» دیكتاتور پیشین لیبی است كه در زمان ربودن امام موسی صدر از جمله شخصیت های امنیتی نزدیك به قذافی محسوب می شود. وی سپس دارای مشاغل امنیتی در سفارت‌خانه‌های لیبی در اروپا بود. در 1979 به عنوان كاردار سفارت لیبی در لندن شروع به كار كرد. یك سال بعد به دلیل تلاش برای حذف فیزیكی مخالفان حكومت لیبی از انگلستان اخراج شد. از 1992 تا 1994 سمت معاونت امور خارجه را به عهده داشت. از 1994 تا 2009 رئیس سازمان اطلاعات لیبی بود و پس از آن تا 2011 وزارت امور خارجه لیبی را بر عهده داشت. اندكی پس از آغاز درگیری‌ها در لیبی او به انگلیس و پس از آن به قطر گریخت.
حدود یك ماه پیش نیز بازپرس قضایی این پرونده به صورت غیابی حكم جلب «عبدالسلام جلود» از مسئولان سابق لیبی را صادر كرد.
عبدالسلام جلود نخست وزیر وقت و مرد شماره دو لیبی در حكومت قذافی است. او اكنون زنده و احتمالا در ایتالیا است.
حدود یك سال پیش «هانیبال قذافی» پسر معمر قذاقی دیكتاتور لیبی كه پس از بازداشت در اختیار مسئولان قضایی لبنان قرار گرفته بود جلود را به دست داشتن در این پرونده متهم كرد.
خاورم**2054
انتشاردهنده: محمد خواجوئی