تهران- ایرنا- رییس موزه علوم و فناوری ایران با اشاره به اهمیت علم گفت: این حوزه قابلیت حل همه چالش های جامعه را دارد؛ به شرطی كه با جوامع پیشرفته و خلاق در ارتباط باشد.

به گزارش روز شنبه خبرنگار علمی ایرنا، برج میلاد تهران از امروز (20 آبان) میزبان سومین دوره جشنواره علم برای همه با موضوع زلزله و خانواده است.این جشنواره كه صبح‌ شنبه با حضور ضیاء هاشمی سرپرست سابق وزارت علوم، اسماعیل نجار رییس سازمان مدیریت بحران، سیف الله جلیلی رییس موزه علم و فناوری و علی درویش پور آغاز به كار كرد با نمایشگاهی به نام همزیستی با زلزله همراه است و طی هفته جاری هر روز از 9 صبح تا 5 عصر به روی علاقمندان باز است.
مدیر موزه علوم و فناوری ایران در مراسم افتتاحیه این جشنواره و نمایشگاه گفت: موزه های علوم و فناوری باید تعاملی باشند و موضوعات علمی را به زبان ساده برای مردم بیان كنند.
جلیلی افزود: موزه ملی علوم و فناوری نیز برنامه هایی را برای تعامل با مردم تدارك دیده كه برگزاری نمایشگاه و جشنواره علم برای همه از این برنامه هاست.
وی تاكید كرد: جشنواره با هدف های مختلفی برگزار می شود؛ معرفی علم به عنوان بخشی از فرهنگ مردم، شناخت علایق مردم جامعه برای اینكه سیاستگذاری ها در این زمینه صورت گیرد.
رییس موزه‌ ملی علوم و فناوری ادامه داد: تسهیل‌ ارتباط‌ دانشمندان با مردم و علاقمند كردن مردم به موضوعات علمی از دیگر اهداف ماست.
وی گفت: تربیت شهروند مطالبه گر نیز به عنوان بخشی از اهداف این جشنواره و نمایشگاه در نظر گرفته شده است.
جلیلی با اشاره به اهمیت علم و فناوری گفت: علم و فناوری پتانسیل حل همه چالش های كشور را دارد به شرطی كه یا جوامع‌ پیشرفته و خلاق در ارتباط باشیم.
موزه علوم و فناوری ایران از سه سال قبل تاكنون جشنواره علم برای همه را با هدف آشنایی مردم با موضوعات علمی برگزار می كند. این جشنواره امسال همزمان با هفته جهانی علم در 20 تا 25 آبان برگزار می شود.
محورهای جشنواره در بخش اصلی؛ شامل ارائه، معرفی یا آموزش مفاهیم علمی به زبان ساده در قالب ساخت ابزار، جُنگ علمی، كلیپ علمی و شعر است كه در این بخش، شركت برای عموم به صورت انفرادی و گروهی آزاد است.
جلیلی در ادامه با اشاره به علاقمندی كشورهای مختلف برای شركت در جشنواره علم برای همه گفت: امیدواریم جشنواره چهارم را بتوانیم بین المللی برگزار كنیم‌؛ هر چند تامین هزینه های این كار دشوار است.

***سطح بالای آموزش با سطح بالای بهره مندی از آموزش همراه نیست
سرپرست سابق وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز در این مراسم با اشاره به سطح بالای آموزش های عمومی و تخصصی گفت: بالاترین سرانه دانشگاه و موسسات آموزشی را در كشور با ۲۶۰۰ موسسه داریم ولی سطح بهره مندی از علم پایین است باید این خلا را رفع كرده و به سمت استفاده بیشتر از علم برویم.
ضیاء هاشمی با اشاره به سطح پایین مهارت های مختلف افزود: مدرسه و رسانه متولی ترویج آموزش های مورد نیاز هستند؛ اگر این دو حوزه خوب كار كنند علم به سطح جامعه رسوخ می كند.
وی با اشاره به موضوع جشنواره امسال در مورد زلزله و خانواده دامه داد: كشور ما زلزله خیز است و علم باید امكان زندگی آرام ما را در این كشور فراهم كند.
معاون سابق وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اهمیت مدیریت بحران خاطرنشان كرد: مدیریت بحران یعنی جامعه را برای مواجهه با بحران آماده كنیم و نه اینكه فقط نگرانی به جامعه بدهیم.
وی مخاطبان این جشنواره را گروه های مختلف برشمرد و گفت: نخبگان علمی، نخبگان اجتماعی، مدیران متخصص، افراد موثر بر افكار عمومی و رسانه ها از جمله مخاطبان این جشنواره هستند. رسانه ها امروز در كنار كانون های علمی نقش مهمی در مدیریت علمی جامعه و اقشار مختلف جامعه دارند؛ ضمن اینكه مهم ترین مخاطب جشنواره مردم هستند.
این جشنواره در بخش ویژه با موضوع زلزله و خانواده؛ عكاسی (از مواردی همچون مانورهای خانوادگی زلزله، خانه ایمن و خانه نا امن، خانواده آماده در برابر زلزله)، فیلم و پویانمایی (از مانورهای خانوادگی زلزله، خانه ایمن و خانه نا امن، خانواده آماده در برابر زلزله، نحوه وقوع زلزله)، ساخت ماكت (از سازه، طراحی داخلی، چیدمان داخلی و نمای بیرونی خانه ایمن )، نقاشی (از خانه ایمن و نا امن و نقش خانواده ها بعد از زلزله، پیامدهای زلزله، محله ایمن و نا امن)، داستان علمی، تخیلی، مستند و خاطره نویسی، بازی های رایانه ای (تبدیل خانه نا امن به ایمن؛ آمادگی برای رویارویی با زلزله، پناه گیری در هنگام زلزله) به عنوان موضوعات خود انتخاب كرده است.
جشنواره علم برای همه به همت موزه علوم و فناوری و با مشاركت برج میلاد تهران، مؤسسه علمی آینده‌سازان، پژوهشكده سوانح طبیعی، مؤسسه ژئوفیزیك دانشگاه تهران، پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله، ، جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران، سازمان مدیریت بحران كشور، شركت ارتباطات زیرساخت، كمیسیون ملی یونسكو در ایران، صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران و وزارت آموزش و پرورش برگزار می شود.
علمی**9157**1440
خبرنگار: منصوره شوشتری** انتشار: گلشن