به گزارش ایرنا، با توجه به اینكه حجم زائران بسیار زیاد است و همین تراكم انبوه این مسافران ضرورت ایجاد مراكز درمانی اعم از بیمارستان صحرایی، اورژانس سیار، ایستگاه های امداد و نجات اجتناب ناپذیر است.
در راستای تامین سلامت زائران دستگاه های مختلفی با هم همكاری و مشاركت دارند كه از جمله فعالترین نهادها در این زمینه سپاه حضرت امیرالمومنین (ع) استان است كه همه ساله در ایام اربعین اقدام به برپایی بیمارستان صحرایی و مراكز درمانی می كند.
جانمایی این مراكز درمانی در پایانه مرزی مهران به گونه ای است كه جمعیت زیادی از زائران در قبل از خروج یا در بدو ورود به مرز مهران در صورت احساس نیاز به مداوای سرپایی و مختصر به آنجا مراجعه می كنند.
سپاه در سومین سال مراجعه زائران از اقصا نقاط كشور و حتی اتباع خارجی به مرز مهران امسال نیز اقدام به برپایی یك پلی كلینیك تخصصی صحرایی و اورژانس سیار در پایانه مرزی مهران كرده است.
در طول شبانه روز زائران زیادی كه در خود احساس ناخوشی و كسالت می كنند با مراجعه به این مراكز درمانی ویزیت و معاینه رایگان می شوند و در صورت نیاز مورد عمل جراحی سرپایی قرار می گیرند.
** وجود مراكز درمانی برای تامین سلامت زائران در پایانه مرزی امری اجتناب ناپذیر است
فرمانده سپاه حضرت امیرالمونین (ع) استان ایلام در خصوص مراكز درمانی سپاه مستقر در مرز مهران اظهار كرد: با توجه به اینكه زائران در طول سفر از استان های مقصد تا زمان بازگشت به كشور از مناطق مختلی با شرایط جوی و محیطی و زیستی متفاوتی عبور می كنند.
سردار سیدصادق حسینی اظهار كرد: در این مدت برخی از این زائران دچار مشكلات و بیماری های جسمی، گوارشی، عفونت، سرما یا گرمازدگی، یا سوانح و حوادث می شوند كه نیاز به مداوا و درمان دارند.
وی افزود: پلی كلینیك تخصصی و اورژانس صحرایی دارای امكانات لازم و قابل حمل چون اورژانس، بستری، آزمایشگاه، بستری، و... با كادر درمانی پزشكی متخصص و فوق تخصص است كه نیاز اولیه بیماران به درمان سرپایی را مرتفع می سازد.
وی گفت: سپاه استان ایلام در اربعین امسال یك پلی كلینیك تخصصی صحرایی، اورژانس سیار و سپاه غرب كشور یك بیمارستان صحرایی در مرز ایجاد كرده و یك پست امداد رفع آلودگی و جنگ نوین و بیوتروریست نیز راه اندازی شده تا امنیت سلامت زائران تامین شود.
حسینی یادآور شد: باتوجه به حضور گسترده زائران در مرز مهران در هنگام رفت و برگشت امكانات و تجهیزات یك دستگاه امدادی چون دانشگاه علوم پزشكی به تنهایی پاسخگوی نیازهای درمانی زائران نیست.
وی توضیح داد: بنابراین دیگر دستگاه هایی چون سپاه همگام با دانشگاه علوم پزشكی امكانات و ظرفیت خود را برای تامین سلامت زائران به كار می گیرند و در مدت استقرار پلی كلینیك تخصصی و اورژانس صحرایی سپاه استان ایلام تعداد بسیار زیادی از زائران به این مراكز درمانی مراجعه و از خدمات آن استفاده كرده اند.
** فعالیت 50 نفر كادر درمانی متخصص و فوق تخصص در بیمارستان صحرایی سپاه
رئیس بسیج جامعه پزشكی ایلام نیز گفت: پلی كلینیك تخصصی صحرایی بسیج جامعه پزشكی سپاه استان ایلام از 11 آبان ماه دایر شده و تا روز 22 همین ماه به طور مداوم و 24 ساعته به زائران خدمات درمانی ارائه می دهند.
سرهنگ ساسان زمانی افزود: 50 نفر كادر درمانی فوق تخصص، متخصص، پیراپزشك و كادر درمانی و بهداشتی در این بیمارستان به صورت نوبتی فعالیت دارند.
زمانی یادآور شد: 10 نفر از این كادر پزشكی از سوی بسیج جامعه پزشكی استان های خراسان شمالی و مازندران به این مركز درمانی اعرام شده اند و بقیه كادر از بسیج جامعه پزشكی خود استان ایلام هستند.
وی گفت: در این پلی كلینیك تخصصی بخش هایی چون پزشك عمومی، كودكان، قلب و عروق، زنان و زایمان، دندانپزشكی، آزمایشگاه، تزریقات زنان و مردان و سرم تراپی ایجاد شده است.
وی محل استقرار پلی كلینیك تخصصی صحرایی بسیج جامعه پزشكی سپاه را نقطه صفر مرزی و در آخرین گیت خروجی از مرز اعلام كرد تا زائران قبل از خروج یا در بدو ورود به كشور در صورت نیاز به این بیمارستان مراجعه كنند.
در مجموع بیمارستان بهداری سپاه غرب كشور واقع در میدان اربعین، پلی كلینیك تخصصی بسیج جامع پزشكی در نقطه صفر مرزی و اورژانس با 102 نفر كادر پزشكی و درمانی در خدمت زائران هستند و همچنین20 دستگاه آمبولانس توسط سپاه مستقر شده است.
به گزارش ایرنا، سال گذشته بیش از 2 میلیون نفر برای شركت در كنگره اربعین از این مرز عبور كردند كه پیش بینی می شود امسال بیش از 2 میلیون و 500 هزار نفر برای شركت در مراسم اربعین حسینی از این مرز عبور كنند.
بر اساس تقسیم بندی استان های كشور برای تردد زائران اربعین حسینی از مرزها، امسال مصوب شد زائران 13 استان از مرز مهران روانه عراق شوند.
مرز بین المللی مهران در 95 كیلومتری جنوب غربی ایلام مهمترین كانون تردد زائران اربعین حسینی به عتبات عالیات است.
خبرنگار: زهرا موسوی ** انتشاردهنده: شهریار حیدری فر
7172/6034
تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۷
ایلام - ایرنا - همه ساله حضور انبوه زائران در ایلام برای سفر به عراق به منظور شركت در آئین های اربعین نیازمند اتخاذ اقدام های مختلفی از سوی مسئولان است كه یكی از مهمترین برنامه ها و تمهیدات تامین سلامت، بهداشت و درمان زائران در طول سفر است.