به گزارش ايرنا ظرفيت هاي معدني اين شهرستان در سال هاي اخير مورد توجه ويژه مسئولان تدبير و اميد قرار گرفته و چشم انداز روشني را پيش روي اين منطقه محروم قرار داده است.
در 2 سال گذشته علاوه بر توسعه واحد هاي فرآوري طلا، گام هاي بزرگ و موثر ديگري براي تبديل شدن تكاب به شهر صنعتي با محوريت توليد سنگ با برند معتبر برداشته شده كه احداث واحد هاي سنگبري مدرن از مهمترين اين اقدام هاست.
به گفته فرماندار تكاب برنامه هاي مناسبي براي عبور تكاب از محروميت تدوين شده كه در قالب سياست هاي اقتصاد مقاومتي اجرا مي شود و يكي از اين برنامه ها ايجاد زمينه و بستر مناسب براي ساخت كارخانه هاي سنگبري در كنار معادن بزرگ سنگ تكاب است.
ايرج ثقفي افزود: در ماههاي گذشته با اتكا به برنامه هاي اقتصاد مقاومتي تمهيدات لازم براي جذب سرمايهگذار و كمك به راه اندازي كارخانه هاي سنگبري بكار گرفته شده است.
وي با اشاره به راه اندازي 2 كارخانه سنگبري در تكاب طي يك سال گذشته، افزود: ايجاد و راه اندازي كارخانههاي سنگبري و كارگاههاي طلا و جواهر سازي در تكاب در دستور كار دولت تدبير و اميد قرار دارد.
وي ابراز اميدواري كرد با ايجاد زمينه هاي مناسب سرمايه گذاري در زمينه معادن سنگ و صنايع معدني وابسته به آن از جمله كارخانه هاي سنگبري علاوه بر ايجاد اشتغال براي جوانان و افزايش ارزش افزوده اقتصادي، سنگ هاي ساختماني و تزئيني با برند (نشان اقتصادي) معتبر در اين شهرستان توليد شود.
به گزارش ايرنا دومين كارخانه فرآوري سنگ و توليد سنگ هاي ساختماني و زينتي نيز در چند روز گذشته در اين شهرستان آغاز بكار كرده و به گفته مدير شهرك صنعتي تكاب، اين كارخانه سنگبري با ظرفيت توليد سالانه 40 هزار تن انواع سنگ ساختماني و زينتي در شهرك صنعتي تكاب ساخته شده و با بهره برداري از آن براي 10 نفر به صورت مستقيم و 20 نفر به صورت غيرمستقيم شغل ايجاد شده است.
فرزاد توفيقي افزود: اين كارخانه سنگبري مواد خام معدني را از معادن منطقه تامين مي كند و با تجهيزات پيشرفته و انجام تمام فرآيند فرآوري انواع مختلف سنگ نما و سنگ هاي تزئيني را توليد مي كند.
به گزارش ايرنا، سال گذشته نيز اولين واحد صنعتي سنگبري مجهز به تجهيزات اتوماتيك و نيمه اتوماتيك با هدف توليد سالانه يكصد هزار مترمربع انواع سنگ هاي موزائيك و آنتيك در كنار معدن سنگ تراورتن روستاي گنبد تكاب با سرمايه گذاري 30 ميليارد ريالي فعاليت خود را آغاز كرد و اشتغال 45 نفر را در پي داشت.
مدير عامل كارخانه سنگبري روستاي گنبد تكاب كه اين واحد صنعتي را در كنار معدن سنگ خود ساخته است به خبرنگار ايرنا گفت: من از سال 1372 در زمينه استخراج معادن سنگ فعاليت مي كنم و مواد اوليه كارخانه هاي سنگ را نيز از معادن سنگ خودم تامين مي كنم كه اين موضوع موجب رونق اقتصادي و اشتغال در منطقه شده است.
باقر محمدي، محصولات نخستين كارخانه سنگبري تكاب را پلاك سنگ براي نصب در نماي ساختمان، پله و كفپوش اعلام كرد و افزود: محصولات توليد شده در كارخانه سنگبري روستاي گنبد تكاب براي عرضه و فروش در بازارهاي بزرگ استان هاي مختلف از جمله شهرهاي تهران، اصفهان، قم، محلات، زنجان، قروه و همدان ارسال مي شود.
اين فعال عرصه معادن سنگ كه در كارخانه سنگبري گنبد تكاب در فاز نخست سالانه شصت هزار متر مربع سنگ ساختماني به صورت پلاك توليد مي كند و در اين كارخانه بيش از 40 نفر را مشغول به كار كرده، معتقد است: توسعه معادن و صنايع معدني يكي از مهمترين راهكارهاي تحقق اقتصاد مقاومتي و اصل اساسي در توسعه تكاب به شمار مي رود.
به گفته وي با توجه به وجود مواد اوليه فراوان در منطقه و نزديكي به بازارهاي جهاني، فعالان معدني و كساني كه توان مالي مناسب دارند مي توانند در اين زمينه سرمايه گذاري كرده و در شهرستان تكاب كارخانه سنگبري بسازند و براي تحقق اين افق روشن در عرصه صنعت و معدن تكاب همت مردم و كمك مسئولان راهگشا خواهد بود.
اين فعال معدني اظهار كرد: چرخه توليد سنگ يك صنعت كاملا زيست محيطي با كمترين ميزان آلودگي است و در صورت وجود بازار مناسب، شغل پايدار براي جوانان با درآمد خوب محسوب مي شود.
محمدي اميدوار است با رفع محدوديت هاي اداري در زمينه واگذاري زمين و وجود يك سري از امكانات زيرساختي مناسب در مناطق مستعد معدني تكاب امكان توليد محصول صادراتي در آينده نزديك نيز فراهم شود.
دبير انجمن معدن داران و صنايع معدني تكاب نيز با اشاره به عزم جدي دولت تدبير و اميد براي توسعه واحدهاي صنعتي و معدني در اين شهرستان به خبرنگار ايرنا گفت: صنعت فرآوري سنگ نقش اساسي در توسعه فعاليت هاي معدني و ايجاد اشتغال براي جوانان تكاب دارد و در صورت گسترش تعداد واحد هاي سنگبري مسئله بيكاري و اشتغال در اين شهرستان تا حد قابل توجهي رفع مي شود.
خداوردي دولتياري افزود: با ساخت يك واحد از كارخانه هاي سنگبري در تكاب، صنايع ديگري از جمله صنعت تراشكاري، جوش كاري، برق كاري، ساخت سوله و ترانزيت كالا به دنبال آن وارد منطقه مي شود و اين مسأله موجب شكوفايي اقتصاد منطقه خواهد شد.
به گفته وي با توجه به معادن غني سنگ و وجود مواد اوليه فراوان، وجود نيروي كار و ظرفيت هاي مهمي چون همسايگي استان آذربايجان غربي با چند كشور، تمام شرايط تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي در تكاب بر پايه ساخت و راه اندازي كارخانه هاي سنگبري مهيا شده است.
وي با اشاره به اينكه سابقه فعاليت معدني در تكاب تنها 10 سال است، بيان كرد: در سال هاي گذشته يك واحد سنگبري سنتي در تكاب راه اندازي شد كه بنا به دلايلي از جمله نبود حمايت هاي كافي فعاليت آن ادامه نيافت اما دولت تاكيد و توجه ويژه اي براي توسعه صنايع معدني در تكاب دارد كه بايد از اين فرصت به نحو مطلوب استفاده كرد.
وي در زمينه ايجاد بسترهاي مناسب براي افزايش تعداد كارخانه هاي سنگبري در تكاب نيز گفت: بحث واگذاري زمين براي ساخت اين واحدهاي صنعتي در تكاب به يك فرآيند پيچيده و دست و پاگير تبديل شده است.
وي افزود: بر اين اساس جمعي از معدن كاران تكاب با تشكيل شركت تعاوني فرآوري قصد ساخت يك واحد كارخانه سنگبري جديد را دارند كه در پيچ و خم واگذاري زمين معطل مانده است و اميدواريم مسئولان براي اين موضوع و رفع موانع توسعه فعاليت هاي معادن و صنايع معدني وابسته به آن اقدام كنند.
وي افزود: ايجاد ارزش افزوده، اشتغال و رونق اقتصادي پايدار در گرو فرآوري محصولات معدني و پيشگيري از خام فروشي آنهاست و تنها با انجام فرآوري است كه مي توان خروج اين ذخاير ارزشمند را از منطقه به لحاظ اقتصادي توجيه كرد و اين مهم در شهرستان تكاب با بهره گيري از برنامه هاي اقتصاد مقاومتي عملياتي شده است.
به گزارش ايرنا شهرستان تكاب داراي 2 معدن بزرگ طلا در مناطق آقدره و زرشوران و بيش از 50 معدن بزرگ سنگ هاي ساختماني و تزئيني است و از اين رو به عنوان يكي از مهمترين قطب هاي معدني كشور شناخته مي شود.
در حال حاضر در اين شهرستان 3 واحد فرآوري و توليد طلا و 2 واحد بزرگ سنگبري مدرن فعاليت مي كند و بيش از 2 هزار نفر در بخش معادن طلا و سنگ و صنايع وابسته به اين معادن مشغول به كار هستند.
شهرستان تكاب با 80 هزار نفر در جنوبي ترين نقطه آذربايجان غربي و در منطقه اي كوهستاني قرار دارد.
7514/3093/3072
** گزارش از: امير خالق نژاد ** انتشار: عليرضا فولادي
تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۹
مهاباد- ايرنا- وجود 2 معدن طلا، 50 معدن سنگ و واحدهاي مختلف فرآوري يكي از ظرفيت هاي بي بديل اقتصادي در تكاب به شمار مي رود؛ ظرفيتي كه سنگ بناي رونق توليد و اشتغالزايي در جنوب آذربايجان غربي است.