تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۶ - ۲۱:۱۰

تهران- ایرنا- سند همكاری مشتركی در زمینه انتقال تجربیات و دانش صنایع لبنی با هدف صادرات به كشورهای اروپایی بین انجمن صنایع لبنی ایران و انجمن صنایع لبنی اتحادیه اروپا امضا شد.

به گزارش ایرنا، دبیر انجمن صنایع لبنی ایران امروز (دوشنبه) این خبر را اعلام كرد.
به نوشته تارنمای كانون انجمن های صنایع غذایی ایران، «رضا باكری» در همایش مشترك هیات تجاری اتحادیه اروپا با فعالان صنعت غذای ایران افزود: این سند همكاری محورهایی چون تبادل علمی و تجربی در زمینه ارتقای كیفی شیر خام و مطابقت استانداردهای محصولات لبنی ایران با استانداردهای اتحادیه اروپا (CE) دارد تا محصولات لبنی ایران قابلیت صدور به این اتحادیه و دیگر كشورهای دنیا را پیدا كند.
وی از افزایش سالیانه 300 تا 350 كیلوگرمی مصرف لبنیات خانوارهای اتحادیه اروپا خبر داد و افزود: یكی دیگر از محورهای این تفاهم‌نامه انتقال تجربیات اتحادیه اروپا در زمینه افزایش مصرف سرانه سالیانه خانوار ایرانی است.
به گفته وی، تبادل تجربیات و دانش علمی در ارتباط با زنجیره تامین شیر و تبادل دانشجو و متخصص در حوزه صنایع لبنی نیز در این تفاهم نامه وجود دارد.
وی خبر داد دیروز هیات تجاری اتحادیه اروپا از یكی از كارخانه های تولید فرآورده‌های لبنی استان تهران بازدید كرد.
به گزارش ایرنا، هیات 70 نفری از فعالان اقتصادی اروپایی شنبه با سرپرستی «فیل هوگان» كمیسیونر كشاورزی و توسعه روستایی اتحادیه اروپا، به ایران آمد.
در این هیات فعال در زمینه كشاورزی، صنایع غذایی و توسعه روستایی، 25 مقام بلندپایه حضور داشتند.
هدف از حضور این هیات در ایران، بررسی ظرفیت‌های موجود و افزایش همكاری‌های تجاری بویژه در بخش محصولات كشاورزی اعلام شد.
برای صادرات محصولات كشاورزی به اروپا موانعی جدی مانند نقل و انتقال پول و تعرفه های گمركی وجود دارد كه توافق های تجاری با این هیات می تواند صادرات به این قاره را تسهیل كرده و در مجموع حجم تجارت ایران با قاره سبز را افزایش دهد.
رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی تهران دیروز در نشست با هیات اروپایی از افزایش 60 درصدی حجم مبادلات تجاری میان ایران و اتحادیه اروپا در دوره پس از توافق هسته‌ای خبر داد و گفت: اتحادیه اروپا دومین بازار صادراتی ایران است و این منطقه، 13 درصد از حجم تجارت خارجی ایران در سال را به خود اختصاص داده است.
«مسعود خوانساری» افزود: میزان تولیدات كشاورزی ایران بیش از 100 میلیون تن در سال است و حجم بالایی از تولیدات این بخش نیز به كشورهای خارجی صادر می‌شود.
دبیركل كانون انجمن صنایع غذایی ایران نیز در این نشست یادآوری كرد ارزش افزوده صنایع غذایی ایران در سال‌های اخیر 26 درصدی رشد كرد و در سال 2016، ارزش صادرات مواد غذایی و محصولات كشاورزی ایران 6 میلیارد و 200 میلیون دلار شد.
«كاوه زرگران» كه رییس كمیسیون كشاورزی و صنایع غذایی اتاق تهران است، تصریح كرد: سهم اتحادیه اروپا از واردات مواد غذایی ایران بسیار ناچیز است و عمده محصولات كشاورزی و غذایی ایران در منطقه اروپا به آلمان، اسپانیا و ایتالیا صادر می‌شود.
زرگران از كاهش 18 درصدی صادرات مواد غذایی و آشامیدنی ایران با اتحادیه اروپا در هفت ماهه امسال خبر داد و گفت: به دلیل نبود كانال بانكی و مراودات مالی میان 2طرف، هزینه‌های سنگینی متوجه شركت‌های ایران برای همكاری با كشورهای اروپایی شده است. از این رو، برای توسعه همكاری‌ها هرچه سریع‌تر باید نسبت به تسهیل روابط بانكی اقدام شود.

كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام IRNAeco@
اقتصام**٩١٨٦*1961*
تنظیم: هما همت خواه* انتشار: مریم مسعود