تبریز - ایرنا - معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد آذربایجان شرقی با بیان اینكه 20 درصد از طرح‌های جاری اشتغال استان را طرح‌های قالی‌بافی تشكیل می‌دهد، گفت: مددجویان زیر پوشش این نهاد در سال جاری 2 هزار و 603 تخته قالی به ارزش 106 میلیارد و 900 میلیون ریال بافتند.

به گزارش ایرنا، یونس فاتح روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: در سال جاری 11 هزار و 247 مترمربع قالی در مدت سپری شده سال جاری توسط مددجویان تحت حمایت این نهاد بافته‌شد.
وی اضافه كرد: از این تعداد 2 هزار و 109 تخته فرش، 59 ورنی و 435 عدد تابلو فرش بوده است.
وی افزود: سال گذشته مددجویان قالی‌باف تحت حمایت كمیته امداد استان هفت هزار و 217 تخته قالی به مساحت 34 هزار مترمربع بافتند كه 300 میلیارد ریال ارزش داشته است.
فاتح با اشاره به اینكه یكی از اهداف كمیته امداد ایجاد اشتغال پایدار و هدایت مددجویان به سمت توانمندسازی است، اعلام كرد: قالی‌های بافته‌شده توسط مددجویان به‌صورت تضمینی از آنها خریداری می‌شود و مبلغ آن پس از فروش به‌طور كامل در اختیار مددجویان قرار می‌گیرد و برخی از تولیدات نیز توسط خود قالیبافان به فروش می‌رسد.
وی رویكرد كمیته امداد را توانمندسازی مددجویان تحت حمایت از طریق اجرای طرح‌های اشتغال، آموزش‌های فنی و حرفه‌ای و پرداخت تسهیلات اشتغال عنوان كرد و افزود: اكنون بیش از 35 هزار طرح اشتغال، تحت نظارت كمیته امداد استان در حال اجرا است كه از این تعداد هشت هزار و 870 طرح مربوط به طرح‌های قالی‌بافی می‌شود.
معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد استان آذربایجان شرقی با اشاره به اینكه بیش از هشت هزار مددجوی تحت حمایت این نهاد در سطح استان قالی‌بافی می‌كنند، گفت: همه مددجویان شاغل به بافت فرش با مشاركت سازمان فنی و حرفه‌ای، میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و اتحادیه قالی‌بافان استان كارت مهارت دریافت كرده‌اند.
وی بابیان اینكه برای ارتقای مهارت‌های مددجویان قالی‌باف آموزش‌های پایدارسازی و توسعه برگزارشده است، افزود: چهار هزار و 482 نفر از مددجویان قالی‌باف در استان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرارگرفته‌اند.
فاتح با اشاره به اینكه حمایت از هنر قالی‌بافی یكی از سیاست‌های اصلی كمیته امداد درزمینهٔ اشتغال خانگی است، گفت: كمیته امداد یكی از نهادهای حمایتی در مقوله اشتغال بوده كه ایجاد اشتغال كوچك ازجمله راه‌اندازی كارگاه‌های قالیبافی را به‌عنوان بهترین راه‌حل برای اشتغال مددجویان در نظر گرفته است.
معاون اشتغال و خودكفایی كمیته امداد استان آذربایجان شرقی در مورد نحوه اعطای تسهیلات به مددجویان قالی‌باف اعلام كرد: مددجویان پس از آموزش و كسب مهارت قالی‌بافی بر اساس متراژ قالی و نوع بافت آن تسهیلات دریافت می‌كنند.
خبرنگار: نعمت مرادپور**انتشار: عزیزی راد
6132/518