'فرود عسگري' روز سه شنبه در حاشيه برگزاري هشتمين اجلاس منطقه اي رئيسان گمرك سازمان همكاري هاي اقتصادي (اكو) در اسلام آباد پاكستان در گفت و گوي اختصاصي با ايرنا گفت: ايران و جمهوري آذربايجان هم اكنون در حال اجراي طرح تبادل الكترونيكي اطلاعات مربوط به واردات و صادرات كالا بوده و تركيه و افغانستان نيز در حال اجراي آزمايشي آن هستند.
معاون وزير امور اقتصاد و دارايي و رييس كل گمرك ايران تصريح كرد: اجراي اين توافق نامه ها به كشورهاي عضو كمك مي كند تا در خصوص ترخيص كالا و جلوگيري از معطلي بي مورد كالا در انبار پيش از ترخيص اقدام كرد.
وي با تشريح اقدامات ايران طي سال جاري در زمينه مبارزه با قاچاق كالا و مواد مخدر نيز گفت: طي 9 ماه گذشته ايران در بين كشورهاي حوزه آسيا و اقيانوسيه، رتبه نخست كشف قاچاق و كنترل تجارت غيرقانوني را كسب كرده است.
وي ادامه داد: بر اساس گزارش موسسه مطالعات منطقه اي آسيا و اقيانوس آرام، ايران طي سال جاري 288 مورد كشف در بحث مبارزه با قاچاق مواد مخدر داشته است.
عسكري در بخش ديگري از سخنانش با تشريح ديگر جزييات اين اجلاس، يكي از اهداف اصلي اين نشست را امضاي توافق نامه براي كمك متقابل در امور گمركي بين كشورهاي عضو اكو خواند و گفت: اين مهم، امروز اجرايي مي شود.
معاون وزير امور اقتصاد و دارايي و رييس كل گمرك ايران همچنين با تشريح همكاري هاي منطقه اي ايران و ديگر كشورهاي عضو تصريح كرد: ايران، تركيه و جمهوري آذربايجان به عنوان كشورهاي عضو اكو، با موفقيت در خصوص مبارزه با تجارت غيرقانوني، به ويژه قاچاق مواد مخدر اقدام مي كنند.
عسگري خاطرنشان كرد:'با كنترل تجارت غيرقانوني، مي توانيم همكاري تجاري بهتري بين دولت هاي عضو اكو داشته باشيم.'
رييس كل گمرك جمهوري اسلامي ايران همچنين از ترانزيت كالا به عنوان ديگر موضوع بررسي شده در اين نشست ياد كرد و افزود: در اين نشست در خصوص افزايش همكاري اعضا براي افزايش درآمدها از ترانزيت كالا تبادل نظر شد.
عسكري همچنين در خصوص اقدامات انجام شده براي آسان شدن تجارت ايران و پاكستان نيز ياد آور شد: دو كشور براي رفع مشكلات تجارت، نشست هايي با موضوع گمرك تشكيل داده اند و در حال بهره گيري از فناوري جديد در گمركات مرزي براي آسان شدن تجارت دو جانبه هستند.
معاون وزير امور اقتصاد و دارايي و رييس كل گمرك ايران در پايان سخنانش گفت:در هشتمين اجلاس منطقه اي روساي گمرك اعضاي اكو در خصوص راه هاي تقويت همكاري هاي گمركي در منطقه اكو تبادل نظر شد.
اين مسئول ايراني عضو ' اكو' همچنين با بيان اينكه در اين اجلاس، جمهوري اسلامي ايران در خصوص آموزش اعضاي (اكو) اقدام مي كند، افزود: توسعه برنامه هاي آموزشي منطقه اي در دستور قرار گرفته و به زودي نيز همايشي در تهران براي تبادل تجربيات و آموزش اعضاي اكو برگزار مي شود.
به گزارش ايرنا سازمان همكاري اقتصادي (اكو) يك سازمان اقتصادي منطقهاي است كه سه كشور ايران، پاكستان و تركيه در سال ۱۳۴۳ (۱۹۶۴) نخستين بار اين سازمان را پايهريزي كردند.
اين سازمان در ابتدا با نام «آر سي دي» - كه نام اختصاري سازمان همكاري عمران منطقهاي - است، آغاز به كار كرد. پس از انقلاب ايران (۱۳۵۷) در ايران، كار سازمان با وقفه مواجه شد و در سال ۱۳۶۴ با نام «اكو» حيات خود را از سر گرفت.
پس از فروپاشي شوروي، در سال ۱۳۷۲ كشورهاي افغانستان، جمهوري آذربايجان، قزاقستان، تركمنستان، قرقيزستان، ازبكستان و تاجيكستان نيز به سازمان اكو پيوستند. اين سازمان هماكنون با ده عضو، حدود ۳۳۰ ميليون تن جمعيت، امكاناتي نظير نفت، گاز و صنعت در اختيار دارد.
طبق اساسنامه اين سازمان، اكو براي بهبود شرايط توسعه اقتصادي پايدار كشورهاي عضو تلاش ميكند؛ و براي حذف تدريجي موانع تجاري در اين منطقه فعاليت دارد. از ديگر اهداف اكو، تهيه برنامه مشترك براي توسعه منابع انساني در اين ده كشور است.
اين سازمان همچنين براي سرعت بخشي برنامه توسعه حمل و نقل و ارتباطات فعاليت ميكند و زبان رسمي اكو انگليسي است و مقر اصلي آن، شهر تهران در ايران است.
به مناسبت پيوستن افغانستان و كشورهاي قفقاز و آسياي ميانه از جمله تركمنستان، قرقيزستان، ازبكستان، قزاقستان، تاجيكستان و آذربايجان به سازمان اكو و افزايش اعضاي اين سازمان از ۳ كشور، ايران، پاكستان و تركيه به ۱۰ كشور، روز هفتم آذر ۱۳۷۱، به عنوان روز اكو نامگذاري شد.
آساق**6126*شبس*1488 *سيدبهادر حسيني* انتشاردهنده: بهمن بامداد**
تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۵۰
اسلام آباد - ايرنا - معاون وزير امور اقتصاد و دارايي و رييس كل گمرك ايران، اجراي طرح تبادل الكترونيكي اطلاعات مربوط به واردات و صادرات كالا در ميان كشورهاي عضو اكو را از موضوعات بررسي شده در نشست اسلام آباد رئيسان گمرك عضو اكو عنوان كرد و افزود:اين طرح به زودي از سوي همه كشورها اجرايي مي شود.