تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۶

تهران – ایرنا - محققان كهكشانی را در فاصله 180 میلیون سال نوری از زمین شناسایی كردند كه دقیقا شبیه به كهكشان راه شیری است و در نزدیكی آن دو كهكشان ستاره‌ساز كوچك‌تر وجود دارند كه چیدمان فضایی آن‌ها مشابه كهكشان‌های ستاره‌ساز موجود در نزدیكی راه شیری است.

به گزارش روز چهارشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، حداقل 50 كهكشان دیگر حول كهكشان راه شیری دوران می كنند. اغلب این كهكشان‌ها به دلیل نزدیكی بیش از حد به كهكشان ما در طول یك دوره زمانی بسیار طولانی، خالی از گاز شده‌اند. اما دو مورد از این كهكشان‌ها كه با عنوان ابرهای ماژلانی كوچك و بزرگ شناخته می‌شوند، مدت بسیار كمتری را در نزدیكی راه‌ شیری سپری كرده‌اند و هنوز مقادیر عظیمی گاز درون آن‌ها وجود دارد كه ستاره‌های جدید را متولد می‌كند. این دو كهكشان 160000 و 200000 سال نوری از زمین و 75000 سال نوری از یكدیگر فاصله دارند.
این ساختار بسیار كمیاب است و در نزدیكی اغلب كهكشان‌های عظیم، حتی یك كهكشان ستاره‌ساز هم وجود ندارد. زیرا كهكشان‌های عظیم گاز موجود در كهكشان‌های كوچكتر را جذب كرده و قابلیت تولید ستاره‌های جدید را از آن‌ها سلب می‌كنند.
كهكشان دوقلوی راه شیری كه با عنوان NGC 2718 نام‌گذاری شده، در صورت فلكی هیدار قرار گرفته است و دو كهكشان ستاره ساز نزدیك به آن توسط كمربندی از ستاره‌ها به یكدیكر متصل شده‌اند. این ساختار نشان دهنده این واقعیت است كه كهكشان‌های مذكور دقیقا مثل ابرهای ماژلانی راه شیری با یكدیگر در تعامل هستند.
به اعتقاد محققان فرآیند شكل‌گیری ساختار این كهكشان عظیم و كهكشان‌های ستاره‌ساز نزدیك به آن، مشابه فرآیند شكل‌گیری ساختار كهكشان راه شیری و ابرهای ماژلانی آن است.
علمی (6)**9259**1440
مترجم: سپیده كاشانی** انتشار: گلشن