تهران - ایرنا - دبیر شورای فرهنگ عمومی كشور به تصویب برنامه جامع ترویج فرهنگ كتاب و كتابخوانی در هفته جاری در شورای فرهنگ عمومی كشور اشاره كرد و گفت: ایجاد و گسترش و تجهیز كتابخانه، فرهنگ سازی و اجرایی سازی، پایش و نظارت از محورهای این برنامه است.

سیدرضا موالی زاده روز پنجشنبه در ششمین رور نمایشگاه بین المللی رسانه های دیجیتال در عرفه ایرنا اظهار كرد: شورای فرهنگ عمومی معتقد است كه این برنامه با همكاری سازنده و موثر همه بخش های كشور اعم از حكومتی و مردمی محقق خواهد شد و ما می توانیم یك افق مناسبی برای فرهنگ مطالعه به صورت نهادینه در جامعه ایجاد كنیم.
وی ادامه داد: همه باید تلاش كنیم تا نهضتی را در جهت توسعه مطالعه به عنوان یكی از رفتارهای مستمر و نهادینه شده در جامعه ؛ داشته باشیم .
موالی زاده به تاثیر افزایش مطالعه بر فرهنگ گفت و گو و خردورزی اشاره كرد و گفت: این كار می تواند به ایجاد نشاط، آرامش بیشتر، كاهش آسیبهای اجتماعی، افزایش سرمایه اجتماعی و بستر سازی لازم جهت رشد و توسعه متوازن، پایدار و همه جانبه در زمینه های مختلف كمك كند.
دبیر شورای فرهنگ عمومی كشور ادامه داد كه ایجاد، گسترش و تجهیز كتابخانه ها در وزارتخانه های مختلف، ارگانها، سازمان ها و نهادهای عمومی و واحدهای وابسته و تابع آنها، تجهیز پایانه های مسافربری و ناوگان های حمل و نقل زمینی، ریلی، هوایی و دریایی به كتابخانه های متناسب و استفاده از ظرفیت بوستان ها، مترو و ناوگان حمل و نقل شهری از جمله اقدامات این برنامه است.
وی، ایجاد، تقویت و تجهیز كتابخانه ها در كارخانه ها و مراكز تولیدی، ترویج فرهنگ مطالعه در میان نیروهای مسلح، ایجاد فضای مناسب برای كتابخانه در مجتمع های مسكونی پرجمعیت، استفاده از فضاهای مازاد دستگاه ها و نهادهای مختلف برای تاسیس كتابخانه عمومی در شهرهای كوچك و نقاط محروم و روستاها را از دیگر اقدامات اعلام كرد.
موالی زاده، طراحی جایزه و نشان ملی را از دیگر اقدامات این برنامه اعلام كرد و گفت: جایزه یا نشان ملی به فعالان عرصه كتاب و كتابخوانی تعلق می گیرد .
وی گفت: راه اندازی، گسترش و تقویت كتابخانه های سیار در مناطق شهری و روستایی كه فاقد كتابخانه هستند توسط نهاد كتابخانه های عمومی و كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان از دیگر اقدامات این برنامه است.
وی برلزوم ترویج فرهنگ كتابخوانی از طریق مراكز تعلیم و تربیت تاكید كرد و افزود: برنامه هایی برای مهدهای كودك، آموزش توسعه فرهنگ مطالعه در میان نونهالان و همچنین مدارس سراسر كشور باید اجرایی شود تا شاهد تحقق این موضوع مهم باشیم .
موالی زاده با اشاره به اینكه در ندامتگاه و كانون های اصلاح و تربیت و در مراكز بازپروری، موضوع كتاب و كتابخوانی باید به فرهنگ تبدیل شود، گفت: این افراد را با مشوق هایی باید به این سمت هدایت كرد تا فرهنگ كتابخوانی نهادینه شود.
موالی زاده، بهره گیری از ظرفیت سازمان های مردم نهاد، تبلیغات محیطی، استفاده از فضای مجازی و بهره گیری از ظرفیت دانشگاهیان، هنرمندان و ورزشكاران را برای ترویج این فرهنگ ضروری دانست و گفت: محصولات فرهنگی و هنری ما باید با مضامین مرتبط با موضوع فرهنگ ترویج كتاب و كتابخوانی تهیه شود.
وی با اشاره به اینكه پست كتابدار مجددا در مدارس باید احیا شود، گفت: كار گروه ترویج كتاب و كتابخوانی با استفاده از ظرفیت های موجود در بین همه دستگاه ها و نهادها باید ایجاد شود.
دبیر شورای فرهنگ عمومی كشور گفت: كتابخانه های مساجد سراسر كشور به ویژه در شهرستان های كوچك در مناطق محروم در روستا با همكاری ستاد عالی كانون های فرهنگی و هنری مساجد كشور و نهاد كتابخانه های عمومی كشور باید توسعه و تقویت یابند.
وی برلزوم بهره گیری از فضای مجاری برای گسترش فرهنگ كتابخوانی تاكید كرد و گفت: در نمایشگاه رسانه های دیجیتال افزایش فرهنگ مطالعه در فضای مجازی مطرح است و امروز با تكنولوژی های پیشرفته و ابزار مختلف برای اطلاع رسانی مواجه هستیم كه یكی از آنها فضای مجازی است كه برای استفاده از آن باید تلاش كنیم .
وی اظهار امیدواری كه با همكاری شورای عالی فضای مجازی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بتوانیم از ظرفیت فضای مجازی برای ترویج فرهنگ كتاب خوانی استفاده كنیم.
یازدهمین نمایشگاه رسانه های دیجیتال كه 20 آبان ماه جاری در مصلای تهران آغاز به كار كرده فردا ( جمعه) پس از 7 روز فعالیت به كار خود پایان می دهد.
** 1201 **1569
خبرنگار: عبدالكریم جبارپور ** انتشار: علی حبیبی