مراغه - ایرنا - مدیر كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی با بیان اینكه اشتغال ماندگار و اقتصاد پایدار در گرو توسعه گردشگری است، گفت: ظرفیت اشتغال در این حوزه چهار برابر حوزه صنعت است.

به گزارش ایرنا، مرتضی آبدار روز پنجشنبه در جلسه میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان عجب شیر افزود: برای طرح های عمرانی گردشگری بیش از هفت هزار و 650 میلیارد ریال اعتبار نیاز است كه در نقشه راه تبریز 2018 پیش بینی شده است.
وی با بیان اینكه برای طرح های گردشگری در سالجاری 2 هزار و 630 میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده است گفت: در حوزه گردشگری 130رویداد پیش بینی شده كه باید در تبریز 2018 اجرایی شود.
وی با بیان اینكه برخی از شهرستان ها از جمله عجب شیر با دارا بودن 106 اثر تاریخی از ظرفیت های گردشگری و آثار تاریخی زیادی برخوردار هستند، افزود: در این شهرها با شهرداری ها برای ایجاد موزه همكاری می كنیم.
آبدار از حمایت قاطع این اداره كل از سرمایه گذاران در حوزه گردشگری خبر داد و گفت: آماده هستیم روستاهای هدف گردشگری در شهرستان ها را به توجه به ظرفیت های شهرستانی افزایش دهیم.
وی با ظرفیت هتل ها و مسافرخانه های استان اشاره كرد و ادامه داد: در استان هفت هزار و 400 تخت وجود دارد كه تلاش می شود برای تبریز 2018 این تعداد به 13 هزار تخت افزایش یابد.
وی از ایجاد سامانه جامع گردشگری در استان به هفت زبان و برگزاری همایش بین المللی در استان خبر داد و گفت: ساماندهی و ایجاد مجتمع های بین راهی، ایجاد كمپین های گردشگری، نورپردازی پارك ها و ساماندهی شهرها در جذب گردشگر مهم بوده و باید در این زمینه فعالیت كرد.
فرماندار شهرستان عجب شیر نیز خاطر نشان كرد: قلعه چای از مناطق نمونه گردشگری آذربایجان شرقی بوده كه سالانه گردشگران و علاقه مندان زیادی را جذب می كند.
سید شمس الدین مراثی از راه اندازی بازارچه صنایع دستی در قلعه چای این شهرستان خبر داد و گفت: در كنار این بازارچه، نمایشگاه دائمی معرفی ظرفیت های شهرستان در حوزه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز ایجاد می شود.
وی ادامه داد: معتقدیم صنعت گردشگری باید با ارزش افزوده بیشتر به یك عنصر با ارزش در ایجاد تحولات اقتصادی و توسعه مناطق مختلف تبدیل شود كه در این باب عجب شیر در كنار قابلیت های بی ‌نظیر از ظرفیت خوب صنعت گردشگری به ویژه گردشگری طبیعی و اكوتوریسم و همچنین سلامت‌ محور برخوردار است.
فرماندار عجب شیر گفت: چند ظرفیت گردشگری برای شهر ستان وجود دارد كه یكی از آنها چشمه معدنی شور سو ( آب شور) در زمینی به وسعت 8هكتار است و این مناطق ازجاذبه ‌های بومی در این مناطق است كه با انجام زیرساخت‌ها به جاذبه‌های ملی گردشگری تبدیل می شوند.
وی خواستار حل مجوز ایجاد آبدرمانی در بخش قلعه چای شد و افزود: سرمایه گذاران منطقه گردشگری قلعه چای وآب درمانی قلعه چای باید تعیین تكلیف شوند.
فرماندار عجب شیر گفت: برای تحقق اقتصاد مقاومتی در این شهرستان راهی جزء ایجاد تحول در حوزه گردشگری نداریم، چرا كه اتكای اقتصادی بخشی از همشهریان و هموطنان حاضر در این شهرستان متكی به پویایی این بخش و درآمدهای حاصل از آن است.
خبرنگار:شهرام ناعم وند**انتشار:عیسی عطاپور**
3077/7485