به گزارش ايرنا مردم خداجوي سيستان و بلوچستان از پنجشبه شب و امروز جمعه به صورت متمركز در مساجد شهري و روستايي در غم و عزاي حضرت رسول اكرم (ص) و حضرت امام حسن مجتبي(ع) اشك ماتم ريختند.
آيين هاي ويژه سوگواري مردم سيستان و بلوچستان شب گذشته و امروز همراه با نوحه سرايي و مداحي برگزار و زيارت حضرت رسول (ص) در مسجد جامع شهر زاهدان و ساير شهرستانهاي استان قرائت شد.
آيين هاي ويژه عزاداري سالروز رحلت پيامبر گرامي اسلام خاتم الانبيا حضرت محمد مصطفي (ص) و شهادت امام حسن مجتبي (ع) مردم شيعه و سني سيستان و بلوچستان امروز و امشب نيز ادامه دارد.
شهرها و روستاهاي سيستان و بلوچستان از ديروز حال و هواي خاصي به خود گرفته است، همه جا سياه پوش شده و مردم نيز جامه سياه بر تن كرده اند.
در اين آيين هاي عزاداري كه ديشب و امروز با حضور عاشقان اهل بيت (ع) در حال برگزاري است وعاظ و علما، فضايل و مناقب حضرت محمد مصطفي (ص) و امام دوم شيعيان را تبيين كردند.
پخت و توزيع غذا، حليم و شله زرد نذري، برپايي ايستگاههاي صلواتي، پذيرايي از عزاداران با چاي و شير و برپايي محافل قرآني و روضه خواني گوشه اي از عشق و ارادت مردم سيستان و بلوچستان به رسول مكرم اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) است.
در عام الفيل (سالي كه سپاه ابرهه به قصد تخريب خانه خدا به مكه هجوم آوردند) قادر متعال از نسل اسماعيل پيامبر (ع) فرزندي به دنيا آورد كه قرار بود با ابلاغ آخرين شريعت الهي، بزرگترين تحول را در تاريخ بشريت ايجاد و مكتبي حيات بخش و انسان ساز را به تشنگان معرفت و عدالت عرضه كند.
نام پدر اين كودك، عبدالله و نام مادرش آمنه بود. پس از تولد نوزاد، طي مراسمي خاص، نام «محمد» را براي او برگزيدند. اين نام را (عبدالمطلب) جد پيامبر انتخاب كرد و مادرش، نام (احمد) را برگزيد و در قرآن به هر دو نام اشاره شده است.
پدر او بنابر آنچه مشهور است، پيش از ولادت (محمد) از دنيا رفت. تربيت و نگهداري كودك را عبدالمطلب، جد او و پس از وي ابو طالب، عموي ايشان متكفل شدند.
كودك سه روز از مادر شير خورد. پس از آن، وي را به (ثويبه)، كنيز ابولهب ـ عموي پيامبر ـ سپردند. او چهار ماه كودك را شير داد، سپس وي را به (حليمه سعديه) سپردند و او آخرين دايه حضرت بود.
محمد (ص) در سرزمين سخت و خشن عربستان رشد و كمال يافت. سرزميني با مردمي بت پرست كه دختران را زنده به گور مي كردند و گاه به خاطر تعصبات بيجاي قبيله اي، سالها با يكديگر مي جنگيدند. اگر شتر يك قبيله وارد سرزمين قبيله ديگري شده و كشته مي شد، همين براي آغاز جنگي بزرگ كافي بود!
پيش از بعثت، در ميان مردم مكه فقط 17 نفر و در ميان مردم مدينه فقط 11 نفر باسواد بودند. كعبه كه پايگاه توحيد ومركز يكتاپرستي است، به بتخانه و محل آويختن اشعاري پوچ و بي محتوا تبديل شده بود. در چنين شرايطي آثار خداپرستي محو و رذايل، فضيلت و فضيلتها نيز رذيلت محسوب مي شدند.
به گزارش خبرنگاران سيستان و بلوچستان مراسم عزاداري براي نبي مكرم اسلام(ص) و امام حسن مجتبي(ع) در شهرستان هاي مختلف استان در حال برگزاري است.
3213**6081 خبرنگار: اكبر نوري **انتشار دهنده: حيدرسراياني
اخبار لحظه به لحظه را در كانال تلگرامي «اخبار ايرنا سيستان و بلوچستان» دنبال كنيد. @irnazahedan
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۲
زاهدان - ايرنا - آيين هاي ويژه عزاداري سالروز رحلت پيامبر گرامي اسلام حضرت محمد مصطفي (ص) و شهادت حضرت امام حسن مجتبي (ع) كه از شب گذشته از سوي مردم شيعه و سني سيستان و بلوچستان آغاز شده امروز و امشب نيز ادامه دارد.