تهران-ايرنا- فلوشيپ جراحي شانه با اشاره به اينكه سندرم گيركردن شانه يكي از شايع‌ترين مشكلات ارتوپدي است،گفت: در اين حالت افرادي همچون نقاشان ساختمان و آرايشگران كه از مفصل شانه مداوم استفاده مي كنند، تاندون شانه گير كرده و درد و پارگي ايجاد مي شود.

به گزارش روز سه شنبه گروه علمي ايرنا از انجمن جراحان ارتوپدي ايران، فريبرز عزيزي با اشاره به ضعف عضلات ناحيه شانه به عنوان يك عامل مهم در مزمن و تكرار شدن اين عارضه گفت: اين ضعف احتمال گير افتادن و تحريك بافت ها را حين بالا آوردن اندام فوقاني افزايش مي دهد بنابراين تمرين هاي تقويتي يكي از اجزاي اصلي درمان اين عارضه است.
فلوشيپ جراحي شانه افزود: بيماري‌هاي اين حوزه به طور كلي به دو دسته ناشي از حوادث و كار و يا به دليل بيماري‌هاي داخلي همچون ديابت و رماتسيم شكل مي‌گيرد و نقاشان ساختمان و آرايشگران از جمله افرادي هستند كه به دليل نوع كار در معرض بيماري‌هاي شانه ناشي از حوادث و كار هستند و همچنين به طور كلي مشكلات شانه ناشي از بيماري‌هاي داخلي بيشتر در زنان و مشكلات ناشي از حوادث و كار بيشتر در مردان مشاهده مي‌شود.
عزيزي افزود: بر اساس آمار جهاني معمولا يك تا دو درصد افراد جامعه هرسال به دليل درد شانه به پزشك مراجعه مي‌كنند و شايع‌ترين علت مراجعه به ارتوپد بعد از كمردرد ناشي از درد اطراف گردن و شانه است و تشخيص سندروم گيرافتادگي اغلب زماني اتفاق مي افتد كه علامت و نشانه هايي از جمله احساس درد هنگام حركت دست ها به سمت بالا در بيمار ايجاد شود و بيماران با اين عارضه اغلب از درد شانه، ضعف و گزگز در اندام فوقاني شكايت دارند.
فلوشيپ جراحي شانه با اشاره به اين كه شانه ورزشكاران نيز در معرض مشكلات شانه است، عنوان كرد: افرادي كه دچار شلي مفصل و اختلالات استخواني هستند بيشتر در معرض دررفتگي شانه‌اند و همچنين 3 استخوان ترقوه، كتف و بازو محل تلاقي آنها در شانه است كه بعد از شكستگي مچ دست شايع‌ترين شكستگي مربوط به ترقوه است.
وي كه در حاشيه بيست و پنجمين كنگره جراحان ارتوپدي ايران سخن مي گفت، با بيان اينكه اصلاح وضعيت كاري اولين گام در درمان اين مشكل است، گفت: درمان‌هاي غيرجراحي در اين عارضه در اكثر موارد موفقيت آميز است و شامل تجويز داروهاي ضد التهاب، ضد درد خوراكي و يا به صورت تزريق و برنامه فيزيوتراپي مناسب است و درمان‌هاي غيرجراحي در اين عارضه در اكثر موارد موفقيت آميز است و شامل تجويز داروهاي ضد التهاب، ضد درد خوراكي و يا به صورت تزريق و برنامه فيزيوتراپي مناسب است.
بيست و پنجمين كنگره جراحان ارتوپدي از 29 آبان ماه تا 3 آذر ماه سال جاري در هتل المپيك تهران برگزار مي‌شود و در اين كنگره 11 سخنران خارجي از كشورهاي آمريكا، كره، تركيه، آلمان ، كلمبيا، انگلستان، كانادا، اتريش حضور دارند .همچنين در بيست و پنجمين كنگره انجمن جراحان ارتوپدي ايران 6 ري لايو سرجري هيپ، دست ، تروما، زانو ، مچ پا، شانه برگزار مي شود.
از جمله كارگاه هايي كه در حاشيه كنگره برگزار مي شود مي توان به ستون فقرات، تروما، دست، تومور، شانه، اطفال، هيپ، مچ پا، اخلاق پزشكي، جراحي زانو و همچنين جلسه مجمع عمومي برگزار خواهد شد.
علمي**9031**
تنظيم: عادل پازيار ** انتشار:محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.m