سید علی محمد موسوی سه شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: دولت دوازدهم با بهره گیری از داده های مربوط به پیمایش ها، سرشماری و مطالعات علمی عمومی و اختصاصی كشور توانست با همكاری استادان حوزه جامعه شناسی و فرهنگی، اجتماعی دانشگاه های سراسر كشور گزارش مبسوطی از وضعیت اجتماعی و فرهنگی كشور تهیه و با حضور مسئولان ارشد نظام به استحضار رهبر معظم انقلاب برساند.
وی ادامه داد:رهبرمعظم انقلاب هم پنج موضوع اعتیاد، طلاق، حاشیه نشینی، مفاسد اخلاقی و مناطق حاد و بحرانی را به عنوان اولویت كشور اعلام كردند و حوزه امور اجتماعی و فرهنگی وزارت كشور را به عنوان متولی در سطح ملی تعیین و همه قوا و نهادهای انقلابی را به همكاری با وزارت كشور موظف كردند.
او گفت: معظم له علاوه بر آن دستور تامین منابع لازم و ایجاد سازمان امور اجتماعی و ارتقای شورای اجتماعی كشور برای اجرای برنامه ها را نیز دادند كه دولت نیز به وجود مشكلات و محدودیت های اعتباری پارسال و امسال، اعتبارات لازم را تامین و اختصاص داد.
موسوی بیان كرد: به دنبال آن در تمام استان های كشور از جمله استان فارس ستاد ساماندهی آسیب های اجتماعی فعال و با رهنمودهای استاندارو پیگیری های مستمر معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری و با همكاری خوب مدیران دستگاه های اجرایی حوزه اجتماعی و فرهنگی، طرح ها و برنامه های اولویت دار در ستاد تصویب و در استان اجرا شد.
وی ادامه داد: از مهمترین برنامه هایی كه پارسال اجرا شد طرح نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان) بود كه آموزش و پرورش با همكاری نهادهای دیگر اجرا كرد.
او افزود: این طرح به شكل الگو در منطقه سه آموزش و پرورش شیراز كه اكثر مناطق تحت پوشش آن جزو مناطق محروم و حاشیه ای هستند و نیز در شهرستان استهبان اجرا شد.
وی ادامه داد:مركز اجتماعی درمان مدارزنان نیز برای كنترل و كاهش اعتیاد و در بین زنان در حاشیه شهر شیراز برای نخستین بار در كشور توسط اداره كل بهزیستی به مراحل اجرایی رسیده است.
موسوی گفت:همچنین مركز درمان نگهدارنده با داروهای آگونیست هم از سوی دانشگاه علوم پزشكی شیراز و از محل اعتبارات كنترل و كاهش آسیب های اجتماعی در محله مهدی آباد شیراز راه اندازی شد.
مدیر كل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس افزود: طرح تشدید جمع آوری مخلان نظم و امنیت، معتادان متجاهر، پاكسازی مناطق آلوده و اصلاح چهره شهر نیز توسط نیروی انتظامی در محله سنگ سیاه شیراز كه از مناطق بحرانی این كلانشهر است به اجرا درآمد.
موسوی ادامه داد: علاوه بر این، طرح ناامن سازی محیط های تولید و توزیع مواد مخدر صنعتی در محلات شهر نیز تدوین و اجرا شد.
او اضافه كرد: به منظور كنترل و كاهش مفاسد اخلاقی، طرح های مشترك پیشگیرانه اجتماعی هم با همكاری سازمان های مردم نهاد، اقشار و صنوف توسط فرماندهی انتظامی فارس در محله های پرخطر به اجرا درآمد.
وی گفت: برگزاری منظم كلاس های مشاوره فردی و گروهی، كلاس های آموزش سبك زندگی، دوره های فنی و حرفه ای برای اشتغالزایی با توجه به نیاز محله از جمله اقدامات دیگری است كه در مناطق حاشیه نشین توسط دولت انجام شده است.
موسوی افزود: اجرای نمایش های خیابانی در محلات با هدف كاهش طلاق، مفاسد و اعتیاد توسط حوزه هنری فارس، اجرای طرح مشاوره دینی در محلات حاشیه نشین، آموزش و مشاوره فرزندان زندانیان با بیش از 6 ماه حبس و 13 سال سن و در معرض خطر، ارائه خدمات تخصصی روانی و اجتماعی به زوجین متقاضی طلاق برای سازش از طریق مراكز مشاوره، برگزاری دوره توانمند سازی جوانان به منظور مقابله با مفاسد اخلاقی و اجتماعی از طریق تشكل های غیر دولتی، ارتقاء و توانمند سازی سمن های فعال در حوزه مقابله با مفاسد اخلاقی و اجتماعی و برگزاری دوره توانمند سازی جوانان مناطق حاشیه نشین از طریق تشكل های غیر دولتی از جمله برنامه های اجرا شده در سال 95 است.
وی درباره طرح های پیش بینی شده در زمینه كنترل و كاهش آسیب های اجتماعی در سال جاری هم گفت:در حوزه اعتیاد، طرح اصلاح الگوها و شیوه های درمان و كاهش آسیب معتادان با هدف كاهش اعتیاد در میان معتادان بهبود یافته،طرح ساماندهی معتادان متجاهر وبی خانمان با هدف كاهش آسیب، خطر و ضرر معتادان به جامعه پیرامونی، ایجادامنیت اجتماعی و روانی برای خانواده ها،دانش آموزان، دانشجویان و ایجاد امنیت اجتماعی، روانی در محلات و مناطق هدف از جمله این موارد است.
موسوی افزود: طرح پیشگیری از اعتیاد در محیط های كاری، طرح صیانت از سرمایه های اجتماعی در مقابل تهدید اعتیاد و مواد مخدر و افزایش بهره مندی تولید و اشتغال در قالب توسعه آموزش های پیشگیری اولیه از اعتیاد در محیط های هدف، نظارت و پاكسازی باشگاههای ورزشی از مواد با هدف افزایش سطح سلامت جوانان و زمان و كاهش بار بیماری اعتیاد، طرح افزایش مهارت تاب آوری و حمایت های روانی و اجتماعی به دانش آموزان در خانواده های در معرض خطر و دارای سرپرست معتاد و طرح پیشگیری از اعتیاد در مدارس و دانشگاه ها و محیط های كاری از دیگر طرح های اجرا شده است.
او ادامه داد: در بحث طلاق هم اقداماتی همچون توسعه كمی و كیفی مراكز مشاوره خانواده در سطح استان، اجرای طرح برگزاری كارگاه های ارتقاء مهارت های ارتباطی مبنی بر سبك اسلامی- ایرانی ویژه زوجین متقاضی طلاق، توسعه كمی و كیفی مراكز، ملاقات فرزندان طلاق، برگزاری كارگاه های سبك و مهارت زندگی اسوه های ایرانی ویژه افراد در شرف ازدواج، آموزش سبك زندگی سالم خانوادگی از طریق محتوای چند رسانه ای با هدف ارتقای سطح دانش و توانمندی سرپرست خانوار و كاهش آسیب پذیری در مقابله و پیشگیری بابحران و آسیب های اجتماعی، آموزش مهارت ارزیابی خانواده با هدف ارتقای سطح دانش و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار و كاهش آسیب پذیری در مقابله و پیشگیری از بحران و آسیب اجتماعی و ارائه خدمات روانی و اجتماعی به زوجین متقاضی طلاق در جهت سازش انجام شده است.
وی، ارائه آموزش ها و خدمات در دوران پس از عقد و پنج سال نخست ازدواج، پوشش كامل و جامع آزمایش های قبل از ازدواج، گسترش شمول آزمایش اعتیاد قبل از ازدواج به تركیبات شایعی همچون ترامادول متادون و تقویت ابزارها و روش های تشخیص آزمایش های اعتیاد به ابزارها و روش های دارای اعتبار بالاتر را از دیگر اقدامات انجام شده در حوزه طلاق برشمرد.
مصاحبه كننده:سارنگ عبداللهی ** انتشار دهنده:غلامرضا مالك زاده
6122 /1876
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۰:۴۹
شیراز- ایرنا- مدیر كل دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری فارس و دبیر ستاد ساماندهی آسیب های اجتماعی این استان گفت: دولت تدبیر و امید اهتمام ویژه ای به ساماندهی آسیب های اجتماعی دارد و به رغم تنگناها، اعتبارات لازم را برای این امر اختصاص داده است.