تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۴:۲۳

كرمان - ایرنا - در چهار سال اخیر صنعت گردشگری استان كرمان با رشد پرشتابی همراه بوده طوری كه راه اندازی اقامتگاه های بوم گردی و استقبال بالای گردشگران از این واحدها طی مدت یاد شده نقطه عطفی در گردشگری استان كرمان بشمار می رود .

به گزارش ایرنا ، استان كرمان با برخوداری از هفت اثر ثبت جهانی و هزاران اثر ثبت ملی و جاذبه های تاریخی و طبیعی یكی از مقاصد مهم گردشگری كشور بشمار می آید كه ظرفیت ها و پتانسل های جذب گردشگری فراوانی در این استان وجود دارد.
ضعف زیر ساخت ها و كمبود فضاهای اقامتی به عنوان یكی از مشكلات پیش روی صنعت گردشگری كرمان متولیان امر را وادار ساخت تا در كمترین زمان ممكن ایده راه اندازی اقامت گاه های بوم گردی را در دستور كار خود قرار دهند .
مدیر‌كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان كرمان با بیان اینكه در سال قبلحدود 120 اقامتگاه‌های بوم گردی در جای جای این استان راه‌اندازی شده است افزود: افزایش و توسعه اقامتگاه‌های بوم‌گردی در استان كرمان طی سالجاری به عنوان یك اولویت كاری در صنعت گردشگری دنبال خواهد شد.
محمود وفایی پیش بینی كرد كه در سالجاری حداقل 50 اقامتگاه دیگر در استان به جمع اقامتگاههای فعلی افزوده شود .
وی تجربه راه اندازی اقامتگاههای بوم گردی در این استان را كه مرهون همراهی اغلب دستگاههای اجرایی و بانكها بوده را توام با موفقیت دانست و تصریح كرد : بنا داریم كه در این حوزه در سالجاری اقدامهای موثری را به سرانجام برسانیم .
معاون گردشگری اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان كرمان گفت: گامهای بلندی در دولت تدبیر و امید برای توسعه گردشگری استان كرمان برداشته شده و جذب گردشگران خارجی و داخلی با افزایش دور از انتظار و چشمگیری همراه بوده است .
محمد جهانشاهی افزود: تاكنون 160 پروانه بهره برداری از خانه های بوم گردی در مناطق مختلف این استان صادر شده و پیش بینی می شود كه تعداد خانه های بوم گردی تا پایان سال جاری به 200 مورد برسد.
وی تصریح كرد: در زمینه راه اندازی اقامتگاه های گردشگری با استقبال بسیار خوبی از طرف متقاضیان مواجه شده ایم و هم اكنون كرمان در زمینه صدور پروانه های بوم گردی رتبه نخست كشور را به خود اختصاص داده و استان های اصفهان و یزد به ترتیب رتبه های دوم و رتبه سوم را در این زمینه دارند.
معاون گردشگری اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان كرمان ادامه داد: هزینه ای كه دولت در بخش اقامتگاه های بوم گردی صرف كرده بسیار محدود بوده و این پروژه ها با مشاركت و سرمایه گذاری مردم و توافق با صندوق كارآفرینی امید انجام شده است.
وی تاكید كرد: اغلب هتل ها و آژانس های گردشگری برنامه یك شبه اقامت در اقامتگاه های بوم گردی را برای گردشگران خارجی پیش بینی كرده اند و در حال حاضر واحد بوم گردی شهداد اصلی ترین مركز اقامتی گردشگران خارجی در استان است.
جهانشاهی با اشاره به اینكه 200 روستا به عنوان مقاصد گردشگری روستایی در استان كرمان مشخص شده است افزود: سعی شده در بیش از 70 درصد مقاصد روستایی در قالب توسعه اقامتگاه های بوم گردی، خدمات اولیه را با مشاركت خود مردم و جوامع میزبان به گردشگران ارائه دهیم.
وی گفت: در سال جاری در راستای ارتقای سطح خدمات در اقامتگاه های بوم گردی، 100 مدیر اقامتگاههای بوم گردی این استان با همكاری موسسه گردشگری هفتواد كویر در روستای جرجافك زرند آموزش های لازم را فرا گرفتند.
وی تصریح كرد: توسعه اقامتگاه های بوم گردی روستایی به عنوان یك مدل بسیار خوب و موفق با همراهی مجموعه مدیریتی استان به خوبی انجام شده است.
معاون گردشگری اداره كل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان كرمان بیان كرد: بیش از 2 هزار نفر ظرفیت پذیرش اقامتگاه های بوم گردی استان است كه برای 400 نفر به صورت مستقیم اشتغال ایجاد كرده است.
وی تاكید كرد: در قالب برنامه های بوم گردی در صدد اجرای برنامه مدیریت پسماند، مدیریت كردن منابع آبی، حفاظت از ارزش های زیست محیطی و توجه به مسائل فرهنگی در مناطق گردشگری روستایی هستیم.
به گفته جهانشاهی توسعه گردشگری روستایی و راه اندازی اقامت گاههای بوم گرد با توجه به معیارهای مشخص شده در اقتصاد مقاومتی، یكی از موفقیت ها این بخش بوده و نگاه مسئولان به این مقوله بسیار جدی تر شده است.
وی افزود: كرمان به دلیل تنوع اقلیم و شرایط خاص جغرافیایی یكی از استان های منحصر بفرد و دارای تنوع غذاهای روستایی است و حدود 80 نوع غذای محلی در فهرست غذایی اقامتگاه ها روستایی استان كرمان شناسایی شده و این ظرفیت به خوبی در حال استفاده است.
جهانشاهی اظهار كرد: در حال حاضر تقریبا در 30 منطقه روستایی اقامتگاه بوم گردی داریم و حدود 50 روستا نیز درخواست ایجاد این اقامتگاه ها را ارائه كرده اند وتمام مقاصد گردشگری روستایی تا پایان برنامه ششم به اقامتگاه های بوم گردی مجهز خواهد شد.
توسعه خانه های بوم گردی روستایی در مناطق گردشگری به عنوان یكی از طرح های درآمد زا با حداقل هزینه ضمن كمك به اقتصاد منطقه، معیشت خانواده ها و ایجاد اشتغال، خدمات دهی به گردشگران را به عنوان یك نیاز و زیرساخت لازم تضمین خواهد كرد.
خبرنگار:داود رجبی** انتشار : بهنام احمدی *
7437/ 5054