به گزارش ايرنا؛ سركنسول جمهوري اسلامي ايران در گوانجو در اين همايش گفت: گردهمايي فرصت هاي تجاري و سرمايه گذاري در صنايع الكترونيك و فن آوري اطلاع رساني، تلاشي در راستاي تقسيم اطلاعات براي همكاري هاي بيشتر در اين عرصه هاست.
خليل شيرغلامي گفت: كشورهايي كه در اين اجلاس شركت كرده اند داراي دانش و فن آوري هاي ذي ربط هستند و توان بالقوه اي در عرصه فن آوري هاي پيشرفته و نوين دارند و از جمله ايران در اين راستا داراي فن آوري هاي قابل توجهي است.
به گفته وي، ايران هميشه در طول تاريخ مهد علوم پزشكي و دارويي ، رياضيات ، نجوم و فلسفه بوده است و اكنون نيز به دنبال احياي دوران طلايي در زمينه هاي فن آوري هاي نوين و پيشرفته و صنايع الكترونيك است.
سركنسول جمهوري اسلامي ايران در گوانجو اظهار داشت: ايران همچنين يك بازار گسترده و منبع قابل توجهي از دانش و نوآوري است و بسياري از استعدادها را در درون خود جاي داده است و دانشمندان ايراني اكنون در دنيا حرف هاي زيادي براي گفتن دارند.
به گفته وي، بسياري از دانشمندان ايراني در كنار دستگاه هاي دولتي و موسسات ذي ربط مي كوشند تا در اين عرصه ها توان بالقوه خود را بالفعل كرده و با كشورهاي ديگر همكاري هاي برجسته تري داشته باشند.
شيرغلامي گفت: ايران در طول چند دهه گذشته از طريق آموزش و برگزاري دوره هاي آموزشي در بخش هاي مختلف هوا و فضا، پزشكي، علوم و فنون و ساختارهاي سلولي و تحقيقات مرتبط با شبيه سازي و زيست شناسي، به موفقيت ها و پيشرفت هاي شاياني دست يافته است.
سركنسول جمهوري اسلامي ايران در گوانجو افزود: ايران اكنون بر اين اساس در زمره پنج كشور برتر در زمينه توليد علم و فن آوري نانو در دنيا قرار دارد رشد توليدات علمي در ايران در سال هاي اخير جزو سريعتر رشد ها در دنيا بوده است.
شيرغلامي گفت: ايران هدف خود را سال 2025 ميلادي قرار داده است كه براساس يك برنامه كلي و مدون و نوآوري بتواند 2.5 درصد از رشد توليد ناخالص داخلي خود را به تحقيقات اختصاص دهد.
او گفت: افزون بر اين ايران در تلاش است تا شمار محققان آكادمي هاي علوم و دانشجويان دانشگاه ها را افزايش داده و دوره هاي آموزشي و فني بيشتري برگزار كند و همچنان در زمينه علوم جديد و شبيه سازي و فن آوريهاي نوين، دستاوردهاي بيشتري داشته باشد و در همين ارتباط خواستار گسترش همكاري هاي فني و علمي با چين است.
سركنسول جمهوري اسلامي ايران در گوانجو افزود: ايران و چين دو كشور داراي همكاري در عرصه هاي مختلف از جمله فن آوري هاي پيشرفته و نوين هستند و پيشرفت هاي آنها در سال هاي اخير در اين تبادلات چشمگير بوده است از جمله مي توان به همكاري هاي بين شركت ها و دستگاه هاي علوم و فنون نانو در مناطق مختلف دو كشور اشاره كرد.
دانش دوست رايزن فناوري معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري در سفارت جمهوري اسلامي ايران در پكن نيز در اين نشست در سخناني دستاوردها و پيشرفت هاي كشورمان در حوزه فناوري هاي پيشرفته و نوآوري را تشريح كرد.
در ادامه اين نشست چند شركت ايراني حاضر در نمايشگاه، در خصوص توليدات و ابتكارات خود توضيحاتي ارائه دادند و پس از آن نشست شركت هاي ايراني و چيني با يكديگر برگزار شد.
نمايشگاه فناوري پيشرفته چين كه هر سال در شهر 'شنزن' اين كشور برگزار مي گردد، امسال نيز با حضور شركت هايي از كشورمان داير شد.
فناوري هاي اطلاعات و ارتباطات، انرژي هاي نو، فناوري هاي زيستي، شهر هوشمند، روباتيك و بسياري از فناوري هاي ديگر در اين نمايشگاه عرضه شده است.
اين نمايشگاه يك بخش ويژه براي كشورهاي خارجي با عنوان يك كمربند - يك جاده در نظر گرفته است كه در آن در حدود 30 كشور اقدام به برپايي غرفه نموده اند.
جمهوري اسلامي ايران با حمايت معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري، سفارت جمهوري اسلامي ايران در پكن و سركنسولگري كشورمان در گوانجو، با هياتي افزون بر 40 نفر از 25 شركت دانش بنيان، در اين نمايشگاه شركت كرده است.
از اين تعداد 5 شركت دانش بنيان در پاويون كشورمان اقدام به برپايي غرفه و معرفي محصولات خود نموده اند.
محصولاتي همچون سوييچ هاي مخابراتي نسل جديد، فناوري هاي سلامت و ايمن سازي در برابر امواج، روبات هاي صنعتي، ربات هاي خانگي، نانوسكوپ و فناوري هاي پردازش ديجيتال از جمله مواردي است كه شركت هاي ايراني به ارائه آن پرداخته اند.
نمايشگاه مذكور تا فردا ادامه دارد.
**آساق**1904**3404**انتشار: محسن اسماعيلي
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۲۱
پكن- ايرنا- سمينار معرفي دستاوردهاي حوزه فناوري جمهوري اسلامي ايران روز سه شنبه در حاشيه نمايشگاه بين المللي فناوري هاي پيشرفته 2017 در شهر شنزن در جنوب چين برگزار شد.