به گزارش سه شنبه تارنمای وزارت نفت، بیژن زنگنه درباره برخی حاشیههای ایجاد شده در باره قرارداد توتال اضافه كرد: كارهای توسعه فاز 11 پارس جنوبی كه به كنسرسیومی متشكل از توتال، سی.ان.پی.سی.آی چین و پتروپارس سپرده شد، بر اساس برنامه زمانبندی پیش میرود.
وی تاكید كرد: تاكنون توتال 56 میلیون یورو تعهد كرده و بر اساس آن در حال پیشبرد كارهاست، اما صحبتهای مدیرعامل توتال را بخوبی ترجمه نمیكنند.
وزیر نفت درباره اینكه توتال چه زمانی می تواند از توسعه فاز 11 كناره گیری كند، گفت: اگر تحریمهایی از سوی شورای امنیت علیه ایران اعمال شود، توتال ممكن است قرارداد را ترك كند.
وی با بیان این كه در صورت ترك توتال از این پروژه، سهم آن به 2 شركت دیگر این كنسرسیوم (سی ان پی سی آی و پتروپارس) میرسد، یادآور شد: در این صورت، سرمایههای توتال در ایران میماند و پس از بهره برداری از فاز 11،از محل فروش بخشی از تولید، سرمایه آنها پرداخت میشود.
**ضرورت ارتقای توانمندی شركتهای ایرانی
وزیر نفت با تاكید بر این كه تاكنون عمده اقدامهایی كه در مراحل اجرایی فاز 11 پارس جنوبی صورت گرفته با شركتهای ایرانی بوده است، افزود: معتقدم 70 درصد سهمی كه برای شركتهای ایرانی در نظر گرفته شده، عملیاتی است اما شركتهای ایرانی باید رقابت كنند و اینگونه نیست كه بدون رقابت بتوانند در مناقصهها برنده شوند.
وی ادامه داد: برای نخستین بار شركتی غیر از شركتهای رایج با قیمت مناسب در مناقصه مربوط به جَكِت برنده شد.
زنگنه با بیان اینكه شركتهای ایرانیها باید توانمندیهای خود را بالا برده و بتوانند با یكدیگر رقابت كنند، یادآور شد: برای ارتقای توانمندی شركتهای ایرانی برای برد در مناقصه یك مشاور تعیین كردهایم.
** بیشتر حوادث صنعت نفت ناشی از عوامل انسانی بوده است
وزیر نفت درباره وقوع آتش سوزی در پالایشگاهها گفت: پالایشگاهها 2 نوع است؛ نخست دولتی و دیگری پالایشگاههای واگذار شده. این مشكل در پالایشگاههای واگذار شده وجود دارد و امیدوارم با كمك كمیسیون انرژی ضوابط نظارتی قوی بر كار این پالایشگاهها از لحاظ قانونی برای وزارت نفت برقرار شود.
وی با بیان این كه اكنون با مدیران پالایشگاهها دوستانه صحبت میشود و اعمال حاكمیت وزارت نفت در این بخش ضعیف است، یادآور شد: با عمر كنونی تاسیسات در مجموع پالایشگاهها به خوبی اداره میشود، البته نباید از ایرادات و اشكالات چشم پوشید؛ بیشتر حوادث ناشی از عوامل انسانی بوده و گاهی ناشی از تجهیزات نامناسب است.
بیژن زنگنه، وزیر نفت و علیرضا صادق آبادی، مدیرعامل شركت ملی پخش فرآوردههای نفتی صبح روز سهشنبه در نشست كمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی حاضر شدند.
به گزارش ایرنا، ارزش قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی چهار میلیارد و ٨٠٠ میلیون دلار است كه با به ثمر رسیدن آن، روزانه 56 میلیون مترمكعب (معادل 2 میلیارد فوت مكعب) به ظرفیت برداشت ایران از میدان گازی پارس جنوبی مشترك با قطر افزوده میشود.
با توجه به اینكه این قرارداد، نخستین قرارداد در قالب مدل جدید قرادادهای نفتی است كه پس از لغو تحریم ها به امضا می رسد، دارای اهمیت زیادی است.
وزارت نفت، در مدل جدید قراردادهای نفتی، شركت های بین المللی را ملزم به شراكت با یك شركت ایرانی و همچنین استفاده از ساخت داخل كرده است.
وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعی نیز پانزدهم آبان ماه امسال اعلام كرد درخواست آغاز به كار مدیران و كارشناسان شركت نفتی «توتال ایران بی.وی» در هیات فنی اشتغال اتباع خارجی مطرح شد و مورد موافقت قرار گرفت.
بر این اساس، شركت نفتی «توتال ایران بی.وی» مهرماه امسال در اداره ثبت شركت ها و موسسه های تجاری ایران به ثبت رسید.
قرار است این شركت در زمینه سرمایه گزاری پروژه های بالا دستی، میان دستی و پایین دستی نفت و گاز فعالیت كند.
اخبار اقتصادی ایرنا در تلگرام: IRNAeco@
اقتصام*2022*1961*
تنظیم: میثم طاهری* انتشار: مریم مسعود
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۴
تهران- ایرنا- وزیر نفت در تشریح چگونگی كنار كشیدن توتال از فاز 11 پارس جنوبی گفت: اگر توتال بدون اعمال تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل متحد از توسعه فاز 11 كناره گیری كند، هیچ سرمایهای به این شركت باز نمیگردد.